Szerintetek a férfinek is ugyanugy ki kell venni a részét a gyermeknevelésbe?
Alapjában véve igen! DE! Nálunk pl. a férjem munkája olyan,hogy elég sok dolog múlik egy tévedésén, egy rossz döntésén,ha mondjuk fáradt. Ezért megbeszéltük (most jön a baba),hogy az éjszakai felkelések az enyémek lesznek. Nekem ezzel nincs is bajom, hiszen fontos a munkája, abból élünk viszonylag jól, nem az én GYED-emből!:)
Minden másban,ahogy ismerem segíteni fog. Ő egyébként is segít mindenben.
De pl. ha otthon van, napközben,akkor persze én lepihenek, ő meg a kicsivel lesz!
Ha az apuka 8 órában dolgozik és ráadásul reggel 6-ra jár, nem hinném, hogy elvárható tőle, hogy éjjel ő etessen...
Mellesleg az anya dolga elsősorban a gyermekről való gondoskodás az apáé meg az anyagi feltételek megteremtése.
igen a pasinak is kikell venni-e a részét a gyerek körüli teendőkből. Hiszen ketten akartátok a babát!
Mi úgy csináltuk a férjemmel, hogy ha hajnal 2 előtt ébredt a Pici apa kelt hozzá, ha kettő után akkor én! A férjem mindig későn fekvő volt, és mi szerencsések voltunk, mert csak 6 hétig kellett ezt csinálni, utána már végig aludta az éjszakát a kislányom!
Próbáljatok Ti is kompromisszumot keresni!
szia!
én megkértem hogy segítsen, ha nem kelt 6kor akkor megbeszéltük hogyha éjfélig kel akkor az Övé a fia ha éjfél után akkor már az én fiam :D!
Nekem nagyon nehéz volt mert nem cicizet császáros volt kórházban cumisüveget adtak neki 2-es cumival és annyi a lényeg hogy visított ha cicire akartam tenni!
sterilizálás->fejés->etetés->büfiztetés(néha félóra)->altatás->mosogatás->sterilizálás->és elölről az egész!
Nem tudtam aludni szinte semmit, 4(!) napig nem fürödtem mert minden este 11kor lettem kész volt hogy akkor pakoltam még csak ki a mosógépet szóval ezzel a művelettel nagyon szétcsúsztam! Párom nem figyelt rám, 4.nap mikor korán hazaért úgy voltam vele hogy beülök egy kád forróvízbe lazítok stb... erre pakolja a focis cumóját... elkezdtem röhögni meg sírni egyszerre, mint valami elmebeteg! Hogy ezt ne csinálja velem! Minek kellett megígérnie hogy focizik ma miért nem tud velünk maradni stb... Megkértem, hogy ne jöjjön haza menjen haza az apjához! Mert 4 napja nem fürödtem a bogarak hordanak majd szét már, és nagyon sok dolgom van a 2 hetes babával, és azért hogy még őt is csak kiszolgáljam és plusz egy terhet tegyen rám ő is az igényeivel, arra nem vagyok hajlandó! Inkább csinálom tényleg egyedül mert igényei vannak, de segítség az nulla! A mosogatót látja, hogy tele! tudja, hogy el kell sterilizálni, tudja hogy a mosógépből hogy lehet kipakolni! Elment focizni hazaért és mint egy kisangyal! Pakolt mosogatott sterilizált stb... Őt nagyon szíven ütötte amikor megkértem hogy menjen haza, mert ahelyett hogy leterhelne segíthetne is... Ő akkor vette észre magát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!