Szerintetek a férfinek is ugyanugy ki kell venni a részét a gyermeknevelésbe?
Szia! Szerintem beszéljetek meg a dolgot, hogy ő miben tudna segíteni neked. Nem írtad, hogy szoptatsz-e vagy tápszeres a baba, de ha szoptatod, akkor sajna neked kell etetned, az a babának és neked is kényelmesebb, mégha fárasztó is. Viszont az etetés után, ha apa otthon van, átveheti a büfiztetést, altatást. Mondjuk nem feltétlenül az éjszaka közepén.
Nekem a férjem sokat segített már az elején is. Fürdette, etette, de emellett a házimunkából is kivette a részét. Az is nagy segítség.
Nekünk sem volt könnyű a kezdet, mert a baba nem szopizott, csak cumisüvegből ette meg a lefejt tejet, így én is a sterilizálás-fejés-etetés-büfiztetés-sterilizálás körforgásban voltam. Szerencse volt, hogy sok volt a tejem, így egy fejéssel 2 etetési adag megvolt, de előfordult, hogy 1 órát aludtam két etetés között. A férjem az esti etetést bevállalta, így tudtam aludni elég sokat. Mikor cicire szokott a baba, könnyebb lett, mert a sterilizálás, és a fejés kimaradt.
Ha már kevesebbet eszik akkor is könnyebb. A mienk 4 hónapos korától napi 5x eszik, és este kilenctől reggel 7-ig 8-ig alszik.
Az első időben 3 óránként evett, aztán folymatosan csökkentettük az étkezések számát, először az éjjelit lőttük ki, utoljára az estit. Közben persze változott a napirend is, de most ideális.
reggel 7-8h - reggeli
10h - tízórai
13h - ebéd
17-17.30h-uzsonna
20.30 - vacsi
És érdemes megfogadni az örök tanácsot, hogy amikor a baba alszik, pihenj te is. Én sem fogadtam szót mindig, mert akkor próbálja az ember behozni a háztartási elmaradásokat, de nem történik semmi, ha a mostalan edények tovább maradnak a mosogatóban. A párod talán elmosogat. Kifejezetten segít ha pihensz akkor, nem kell feltétlen aludni, csak pihenj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!