Volt olyan tanárotok az általános iskolában, aki beleszólt mindenbe?
Mert nekem volt olyan tanárnőm a 3.-4. osztályban, aki mindig beleszólt a dolgainkba. Pl. én lány létemre szerettem a Tini Nindzsa teknőcöket (és nemcsak én voltam az egyetlen, aki szerette a teknőcöket). Ilyen matricákkal díszítettem a tolltartómat. Egy lány osztálytársam szerette gyűjteni az olyan "odacsapós karkötőket", amit kiegyenesítve kellett a karunkra csapni és karkötőként használni azokat. Egy fiú osztálytársam pedig szerette a Transformers képregényeket, másikuk pedig a Kázmér és Hubát és egyéb humoros képregényeket. Ők sosem olvasták ezeket az óra alatt, hanem a szünetekben.
Akiknek volt valamilyen gyűjtőszenvedélyük, azt ki is hirdette a hirdetőtáblára, hogy ne gyűjtögessük pl. a kártyákat, rágópapírokat (annak idején igen ismertek voltak, mint a Donald kacsás rágópapír), "odacsapós karkötőket", stb.
Emlékszem, sokan odagyűltek a táblához és elolvasták a "tiltólistát", de odajött az igazgatónő is, akit szerettünk. Neki nem tetszett ez a kiírás, mert elegánsan leszedte a tábláról és azt mondta, nem a kommunizmusban élünk, tehát a tanárnőnek nincs joga beleszólnia a mi életünkbe.
Annak idején túl fiatalok voltunk ahhoz, hogy megértsünk mi az a kommunizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!