Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Volt olyan tanárotok az...

Volt olyan tanárotok az általános iskolában, aki beleszólt mindenbe?

Figyelt kérdés

Mert nekem volt olyan tanárnőm a 3.-4. osztályban, aki mindig beleszólt a dolgainkba. Pl. én lány létemre szerettem a Tini Nindzsa teknőcöket (és nemcsak én voltam az egyetlen, aki szerette a teknőcöket). Ilyen matricákkal díszítettem a tolltartómat. Egy lány osztálytársam szerette gyűjteni az olyan "odacsapós karkötőket", amit kiegyenesítve kellett a karunkra csapni és karkötőként használni azokat. Egy fiú osztálytársam pedig szerette a Transformers képregényeket, másikuk pedig a Kázmér és Hubát és egyéb humoros képregényeket. Ők sosem olvasták ezeket az óra alatt, hanem a szünetekben.

Akiknek volt valamilyen gyűjtőszenvedélyük, azt ki is hirdette a hirdetőtáblára, hogy ne gyűjtögessük pl. a kártyákat, rágópapírokat (annak idején igen ismertek voltak, mint a Donald kacsás rágópapír), "odacsapós karkötőket", stb.

Emlékszem, sokan odagyűltek a táblához és elolvasták a "tiltólistát", de odajött az igazgatónő is, akit szerettünk. Neki nem tetszett ez a kiírás, mert elegánsan leszedte a tábláról és azt mondta, nem a kommunizmusban élünk, tehát a tanárnőnek nincs joga beleszólnia a mi életünkbe.

Annak idején túl fiatalok voltunk ahhoz, hogy megértsünk mi az a kommunizmus.

2011. aug. 20. 18:21
 1/1 Tetszik a ***** válasza:
Igen nekem is volt hasonló. Az általános rajz tanárom nagyon nem díjazta, ha nem olyan rajzot készítünk, amilyet ő képzelt el. De ez érthető, mivel ha el kell küldeniük a tanárokat az iskolából, magas összegű végkielégítést muszáj kifizetniük. Van ennek előnye, de hátránya az az, hogy sok kellemetlen tanár marad az iskolákban, és majdnem bármit megengedhetnek maguknak.
2011. aug. 20. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!