Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden ovodaba szobatisztanak...

Minden ovodaba szobatisztanak kell lenni az ovisoknak? Ausztriaban is)?

Figyelt kérdés
2011. márc. 17. 16:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
sajnos legtobb ovodaba kovetelik, hogy szobatiszta legyen a gyerek. Es mi van akkor, ha nem? nem lehet ovodaba jaratni? A tegnapi valaszolonak (14:21) teljesen igaza van es megsem tesz senki semmit annak az erdekeben, hogy ez tisztazva legyen minden ovodaban. Ugyanis a kovetelmeny nem jogos, torveny nincs ra. Itt nalunk is "kovetelmeny". Kislanyom 3 evet toltott meg nem teljesen szobatiszta. Holnaptol kezdodik az ovi. Meg egyelore nem volt emiatt gond es remelem tudjak kezelni a helyzetet, hiszen nem mi vagyunk az egyeduliek. Erdekes modon allandoan hangoztatjak, hogy nem szabad eroltetni a bilizest, jon az magatol. Es akkor nincs ovoda? Mi is csak azert irattuk be mert igenyli a gyerekek tarsasagat. Remelem minden kisgyereknek sikerul beilleszkedni az ovodaba, hiszen mar az nagy dolog nekik, hogy par orara nincs ott anyuka, apuka...es meg csak egy letolas "hianyozna" amiert bepisikalt vagy epp bekakilt.
2011. márc. 22. 14:28
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én gyerkőcöm még csak másfél éves, viszont én is úgy tudom, hogy 3 évesen már szobatisztaságot várnak el az óvónők is. Viszont mivel sok gyerek nyáron lesz szobatiszta, épp mire kezdi az ovit, még becsúszhat ez-az, és ezt az óvónők is tudják. Hidd el, fel vannak készülve rá. Rengeteg új dologhoz kell alkalmazkodnia, nem megy minden gyereknek olyan egyszerűen a beilleszkedés, biztosan gyakori az újoncoknál az ilyen gond.

20 éve voltam ovis, emlékszem, egyszer bekakilt egy kislány, és lezuhanyoztatták. (Akkor vettem csak észre, hogy zuhanyzó is van az oviban xD). Semmi gond nem volt, szaladt utána tovább a gyerek, és az óvónők is megértőek voltak. Máshol sem balhéznak szerintem.

2011. márc. 22. 15:24
 13/15 A kérdező kommentje:

"3 éves kortól vesznek fel gyerekeket, ekkor általában már nem pelusosak a gyerekek. Ha mégis becsúszna..."

Ez szerintem hamis informacio, a könyvek es a netes szakertöktöl olvasva egy EGESZSEGES gyerek 3-5 eves koraban lesz a dolgok termeszetes rendje szerint szobatiszta. Azaz 5-ig kihuzodva is normalis. A 3 ev arra a mondasra vonatkozik, ami szerint "akit 3 evesen szoktatnak a bilire, az akkor lesz szobatiszta, akit meg 2 evesen, az is 3 evesen lesz szobatiszta". Bocs nem szo szerint idezve.

Kislanyom meg a pisit is csak hebe-hoba jelzi magatol, pedig augusztusban lesz 3 eves. Minden nap ra akarom ültetni a bilire reggeli utan, hogy szokja, de 1-2 honapja, valoszinüleg a dackorszak miatt: "NEEM!". Emiatt szünetel nmeg ez is, mert fontosabb, hogy megmaradjon a kedve. Mondom, hogy akkor szoljon, de nem szol, nem is kellemetlen neki, akkor ezek szerint meg nem olyan fejlett az erintett izomzata es nem erzi kellemetlennek a bören a kakit sem.

2011. márc. 24. 15:50
 14/15 anonim ***** válasza:

A 14.21-es válaszoló vagyok(03.21.):Igen,ezt vallom én is:akit 2 évesen szoktatnak bilire 3 évesen,akit 3 évesen,szintén 3 évesen lesz szobatiszta.

Mint már írtam,én szembe fogok menni a megszokással,mert nem tehetik meg,hogy a pelenka miatt elutasítsák!Ettől függetlenül remélem,hogy őszre megoldódik...

2011. márc. 24. 16:26
 15/15 A kérdező kommentje:

14.21

Az a baj, hogy amikor nem vagy ott, azt csinalnak, amit akarnak. A ferjem rokonsagaban sokan vannak, akik szemtöl szembe milyen kedvesek a gyerekhez, ahogy kilepek az ajton, meg be sem csukom, mar mas a hangnem, es meg akkor is, amikor visszamegyek - ugyanigy ki tudja egy "idegennel"(ovonönel)... Es a gyerek majd vagy elmondja neked, vagy nem. Lesz-e ra szokincse, olyan-e a termeszete, ez nemcsak a szülö-gyerek bizalomtol függ szerintem. Legalabbis a kislanyom elöttem kifejezi a serelmeit, de a multkor a sogornöm elött lattam, nagyon megütötte magat, kerdeztem: "fajt?" - Neem... meg a sirasat is visszatartotta sogornömre nezve, es ezen nagyon meglepödtem, erdekes... Es ha utana atiratod is masik oviba, attol mar az eset megtörtent, kerdes, milyen nyomot hagy.

Mint irtam, ismerösöm psziches betegeket kezel, akinek paciensei között több olyan van, akinek nyomot hagyott a felnöttek reakcioja. Van egy olyan, akire gyerekkent a nagyneni vigyazott egyszer kivetelesen, es akkor lett szobatiszta, es senkinek fogalma sincs, mi törtent. Felnöttkent is bepisil, ha megijed, vagy ilyesmi, szoval ezt komolyan kell venni.

Tudom, hogy azert bizzunk a legjobbakban, de nekem megnyugtatobb lenne, ha legalabb nappal mindig jelzi es a vecebe pisil es kakil honapokon keresztül, es csak utana ovi, ha egyszer ott ez az "elvart". Hiaba mas a jogyszabaly, akkor is azt ereztetik szerintem, amit elvarnak. Pedig nalunk is nagyon igenyelne a gyerektarsasagot, alig varom, hogy vegre varosban lakjunk, ahol erre több a lehetöseg.

2011. márc. 24. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!