Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » (Szobatisztának) lenni vagy...

(Szobatisztának) lenni vagy nem lenni?

Figyelt kérdés
Kisfiam július közepén lesz 2 éves. Múlt vasárnap strandon voltunk, ahol összebarátkozott egy 6 éves kislánnyal, akivel még a wc-re is együtt mentek - szó szerint. Amint meglátta, hogy újdonsült barátja wc-be pisil, azonnal letépte a pelenkáját, fel kellett tennem a wc-re, és csodák-csodája pisilt...majd 10 perc múlva ismét, és 10 perc múlva ismét...örültem, végső soron kényelmes volt így a strandolást megoldani. Viszont itthon is kitartott amellett, hogy neki már nem kell pelenka, ő wc-re szeretne járni. Szól, ha kakilnia kell (érdekes, ezzel valóban nincs gond), javarészt akkor is szól, ha pisilnie kell, és ilyenkor elég sokat pisil. A gondom "csak" azzal van, hogy csurgat. 2-3 csöpp ide, 4-5 csöpp oda, szinte folyamatosan, és észre sem veszi. Azaz én úgy gondolom, hogy bár nagyon szeretné, testileg még nem készült fel a szobatisztaságra, és igenis szükséges még a pelenka. Ezen viszont egyre nagyobb vitáink vannak, egyre komolyabb hisztériás rohamban tör ki, ha csak kiejtem a pelenka szót a számon. Mit tegyek? Erőltessem vissza a pelenkát? Vagy erőltessem, hogy ha már nem akarja, hogy pelenka legyen rajta, akkor igenis figyeljen oda, és tartson minden cseppet vissza? Vajon mi lenne a jó megoldás, vagy legalábbis mivel okozok kevesebb kárt?
2011. jún. 10. 22:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

drága szíven, nagyon aranyos :))

én a helyedben nem adnám rá a pelust ha már nem kell neki, így sokkal hamarabb szobatiszta lesz

egyébként én is ezt vettem észre a kisfiamnál (ő is júliusban lesz 2, de sehol nem tartunk a szobatisztasággal) hogy sokszor csak néhány cseppet pisil, amikor lecserélem a pelust akkor láttam már ezt

2011. jún. 10. 22:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nehogy visszatedd rá a pelust erőszakkal!Gondolj bele, 2 éves, ha most erőszakkal visszateszed, akkor mikor fogod tudni ismét levenni???hát nem a közel jövőben...

Vidd ki sűrűbben WC-re, ne csak akkor mikor szól, és mondd el neki, hogy ügyesen vissza kell tartani.

2011. jún. 10. 22:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a fiam szobatiszta lett, féltem, hogy az úton becsorog, tél volt... Próbáltam ráadni pelust, de visított. Vettem neki bugyipelenkát, és megdumáltam, hogy ez azért kell, hogy ne fázzon a popsija, vastag alsónaci. Most talán azt mondanám neki, hogy azért kell, hogy ha leül a kőre, homokba, ne fázzon fel. Otthon nekünnk is eltartott pár hétig, míg az eleje nem csorgott be,d e direkt nem adtam rá pelust, hagy érezze, hogy mi van, ha beengedi. Vizes, hideg bugyi... Kellemetlen. Előbb-utóbb rájön. Addig meg egy jó nagy ruhaszárító neked, és jó pár váltás ruha. Otthonra szerintem ne adj rá pelust.
2011. jún. 10. 22:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
2 évesen szerintem már megérett rá. Hamar bele fog jönni, adj neki egy-két hetet, hogy gyakoroljon. Ha kimentek, akkor is mindig legyen nálad váltónadrág...
2011. jún. 11. 06:20
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hülyeség, de azok a nagyon vékony női intim betétek nem férnek bele a kigatyóba. Pár cseppet az is felfog, mégis érzi, hogy becsurgott. Vagy nem lehet? Szerintetek?
2011. jún. 11. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!