Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden ovodaba szobatisztanak...

Minden ovodaba szobatisztanak kell lenni az ovisoknak? Ausztriaban is)?

Figyelt kérdés
2011. márc. 17. 16:08
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
A szobatisztasag az oviba iratas feltetele?
2011. márc. 17. 19:36
 2/15 anonim ***** válasza:
Nálunk itt van egy ovi, ahova felveszik a pelusos gyerekeket is (Budapest). De általában csak a szobatisztákat veszik fel mindenhova. Ausztriát nem tudom.
2011. márc. 17. 20:50
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Amiatt feltétel a szobatisztaság, mert az óvodák nincsenek felkészülve a pelenka kezelésére, az ugyanis veszélyes hulladék és annak megfelelően kell tárolni és megsemmisíteni.
2011. márc. 21. 11:15
 4/15 anonim ***** válasza:
Nem,nem KELL annak lennie,mivel erre nincs jogszabály sem!Az Oktatási Minisztérium vizsgálata szerint,abszolút JOGTALAN csak azért elutasítani,mert nem szobatiszta!Az osztrák óvodák szabályai nem ismerem,az itthoniról(bár oda járt a fiam) sem tudok nyilatkozni(Bp. XII.Orbánhegyi úti-ról),mert amikor a fiam bekerült(5 évesen,előtte Németországban laktunk) már szobatiszta volt.
2011. márc. 21. 14:21
 5/15 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy ez mennyire fontos? Gyermekem meg nem szobatiszta, de nagyon igenyelne a gyerektarsasagot.

Kerdes, hogy egy frissen szobatiszta gyereknek, par het/honap mulva, ha az oviban megis becsuszik a kaki, akkor hogy reagaljak le az ovonök? Mert ez nagyon fontos a gyerekek fejlödese miatt, ismerösöm (psziches betegeket kezel) paciensei között több olyan van, akinek nyomot hagyott az eleteben a kezdeti idöszakban a felnöttek reakcioja.

Köszönöm az eddigieket es tovabbra is varok valaszokat!

2011. márc. 21. 14:29
 6/15 anonim ***** válasza:
Az utolsó vagyok.Ezt kell tudniuk kezelni!A kisebbik fiam májusban lesz 3 éves és még egyáltalán nem szobatiszta,pedig szeptembertől oviba megy(őt nem az osztrák oviba íratjuk).Szerintem őszre szobatiszta lesz,de már a beiratkozáskor jelezni fogom,hogy mi a helyzet,és megkérdezem,ők milyen segítséget fognak nyújtani nekünk,illetve hogyan kezelik ezeket a dolgokat.Ha nem tetszik,amit a hozzáállásuk,keresek másik ovit(körzetesből is van 3)
2011. márc. 21. 15:25
 7/15 TKI Ibolya ***** válasza:
Nálunk igen szobatisztának kell lennie a gyereknek.Sem ideje sem helye nincs az óvónőknek a pelenkázásra.
2011. márc. 22. 12:27
 8/15 A kérdező kommentje:
Na igen, bar nem mindenkinek sok lehetösege ovit keresni, es neki is meg kell tudni oldani... Köszönöm az eddigi valaszokat, es varok meg, ha van!
2011. márc. 22. 12:53
 9/15 A kérdező kommentje:
*mas ovit
2011. márc. 22. 12:53
 10/15 anonim ***** válasza:

Nálunk az oviban feltétel a szobatisztaság. 3 éves kortól vesznek fel gyerekeket, ekkor általában már nem pelusosak a gyerekek. Ha mégis becsúszna a kaki, pisi, szerintem ovónéni függő, hogy hogy reagálja le, de biztos, hogy előfordul ez napi szinten minden oviban.

Amúgy Ausztriában szerintem mehet a gyerek pelusosan is (bár tudni nem tudom, csak gondolom!); teljesen más a felfogás kint, mint nálunk. Egészen más az óvodai rendszer, meg az egész óvoda maga.

2011. márc. 22. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!