2 évesen már beszélnie kéne és szobatisztának lennie?
Kisfiam van, a napokban voltunk státuszvizsgálaton. Még nem szobatiszta, nem is érdekli, de ha tele van a pelenka, jelzi. Beszélni nem nagyon akar, kb. olyan 20 szót tud, de ezeket még nem főzi össze és többnyire halandzsázik.
A védőnő azt mondta, ha 3 hónapon belül nem kezd el alanyt és állítmányt összefűzni mondatokban és nem kezdődik el a szobatisztaság, fejlesztő pedagógushoz kell járnunk.
Kicsit értetlenül állok a helyzet előtt, hisz nagyon okos, értelmes, mindent megért, csak nem akar beszélni és nem szobatiszta. Ráadásul úgy tudom, a fiúk ezen a téren később is érnek.
Akinek ebben a korban még nem beszélt a gyereke, elküldték fejlesztésre? Mit takar ez magában?
Szerintem ez hülyeség. Úgy tudom, 3 évesen kell szobatisztának lennie, mire elkezdi az ovit. Nekem lányom van, 2 éves lesz jövőhéten, esze ágában sincs elhagyni a pelust, bár mióta bölcsibe jár (1 hónapja), azóta ruhástul fel kell tenni a wc-szűkítőre- mondjuk ez csak játék még. Ő is szól, ha kaka van, de igen egyedi formában: "anya, kaka nem" :)
Beszéd: enyém 10-15 szót mond érthetően és mindennek az első szótagját. Ebben sincs elkésve, hülyeség a 3 hónapos határidő.
Nyisd ki az orvosi kiskönyvét, ott van az éves státuszoknál, hogy mit kell tudnia.
Ezeket, amiket mondott a védőnő felejtsd el!
Üdv: A
Ne foglalkozz a védőnővel.
És még valaki azt kérdezte nem rég itt az oldalon, hogy miért "bántjuk" szegény védőnőket állandóan? Hát ezért.
Mert több bajt okoznak, mint amennyit használnak...
Te érzed legjobban, hogy nincs gond a kisfiaddal.
Szerintem a megnyugtatás kedvéért az orvosotoknál kérdezz rá.
Mármint az a hülyeség, amit a védőnő mondott. Első válaszolóval teljesen egyetértek.
A.
Nem kell idegeskedni.
Az én fiam ennyi idősen 3 szót mondott, és majdnem 3 évesen lett szobatiszta.
Igen, a fiúk később érnek, de akkor behozzák a lemaradást. Ma már bármit megadnék 5 perc csöndért. :)
Semmilyen fejlesztésre nem volt szüksége, a hivatalos IQ tesz alapján pedig jóval az átlag feletti, tehát még csak butának se lehetne nevezni. :)
Olvass neki sok ritmusos mondókát, verset, énekeket, ez segítheti a beszédfejlődést.
Nyáron majd szobatiszta lesz egyik napról a másikra, ha a melegben nem adsz rá pelenkát. Lesz pár baleset, egy kis takarítás, mire észbe kapsz, nem lesz szükség a pelusra.
Semmilyen fejlesztésre nem jártunk egyébként, a mi védőnőnk egyáltalán nem idegeskedett, hogy kicsit elmaradt a gyerek fejlődése a többiekétől, nem minden gyerek egyforma.
A tiétek kicsit "idegesebb", vagy konzervatívabb iskolát járt, nem kell parázni.
Semmi baj a fiaddal. Kevés gyerek szobatiszta két éves korában. Majd tavasszal könnyebb lesz,ha nincs rajta annyi ruha.
A beszéd sem követelmény még. A fiam két évesen csak annyit volt hajlan dó mondni,hogy kérek és nem. Majdnem 3 éves volt már,am ikor egyik napról a másikra mindent beszélt,sőt be nem állt a szája. Soha nem voltunk fejlesztő pedagógusnál.
Nem véletlenül a 3éveseknek való státuszlapot vette elő??
:-)
Bocsi- nem kell aggódnod, amiket írsz a fiadról, az az életkorának megfelel.
Abszolút rendben van a fiad! Az enyém 3 elmúlt mire végre szobatiszta lett. Már én hittem hogy gond van, de az orvos mindig megnyugtatott.
Beszéd: 2 évesen végre kimondta hogy anya. Volt vagy 10 szó a repertoárjában, viszont eltelt 2-3 hónap és hipp hopp folyékonyan beszélt, sőt 2,5 évesen már mondókát is elmondott (kiskacsa fürdik). Egyik napról a másikra. Pedig 2 évesen esze ágába se volt, csak a saját nyelvén beszélni.
Nagyon nagy butaságot mondott a védőnőd. Mi jártunk babatornára, rokon a fejlesztő pedagógus aki tartotta. utánunk mindig az a csoport jött akiknek tényleg fejlesztésre volt szükségük, mondok példákat:2 év körüli, de egyetlen egy szót sem mondott, még az ő nyelvén sem. Dünnyögött csak, neki járni kellett, de a te kisfiad mondd szavakat!
Volt olyan aki szavakat mondott, de csak ilyen alapszavakat, anya , apa, mama....ő már elmúlt 3 éves, neki is kellett járni. mivel én nem vagyok szakértő, ezeket láttam, beszélgettem velük, ezek már a laikusnak is tényleg problémának tünnek, és segítség kell. De a te fiad egy teljesen átlagos 2 éves kisfiú! :)
A fiad egy jól fejlődő két éves:)
Az én nagyobbik fiam 2 évesen egyetlen szót mondott:azt, hogy " jó".Neki akkor minden "jó" volt.Beszélni picivel 3 éves kora előtt kezdett, most 3 és fél évesen már mindent mond, nagyon gazdag a szókincse.Szobatiszta 2 és fél évesen lett, szinte egyik napról a másikra.
Ne aggódj, engem is már szakemberhez akartak a fiammal küldeni, de én éreztem, hogy minden rendben van vele, hiszem mégiscsak egy anya ismeri legjobban a gyermekét:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!