2 évesen már beszélnie kéne és szobatisztának lennie?
Kisfiam van, a napokban voltunk státuszvizsgálaton. Még nem szobatiszta, nem is érdekli, de ha tele van a pelenka, jelzi. Beszélni nem nagyon akar, kb. olyan 20 szót tud, de ezeket még nem főzi össze és többnyire halandzsázik.
A védőnő azt mondta, ha 3 hónapon belül nem kezd el alanyt és állítmányt összefűzni mondatokban és nem kezdődik el a szobatisztaság, fejlesztő pedagógushoz kell járnunk.
Kicsit értetlenül állok a helyzet előtt, hisz nagyon okos, értelmes, mindent megért, csak nem akar beszélni és nem szobatiszta. Ráadásul úgy tudom, a fiúk ezen a téren később is érnek.
Akinek ebben a korban még nem beszélt a gyereke, elküldték fejlesztésre? Mit takar ez magában?
nem a szobatisztaság a követelmény,hanem az,hogy elkezdődött e már a valami folyamat,gondolok itt arra hogy időnként idegesíti a pisi kaka,vagy szól ha kakilni kell,vagy már amikor bent van,vagy ült már bilire wc-re,ezek amiknek el kell kezdődnie,de ez nem azt jelenti,hogy már szobatisztának kéne lenni.vagy félreértettél valamit,vagy a védőnő kérdezett hülyén.
A beszéd meg megint egy olyan dolog,aminek ilyenkor el kell kezdődnie,2,3 hónap nagyon sok idő.nem kell aggóni,a beszéd egyik napról a másikra megoldódhat,ahogy nálunk is történt,és hallgathatod reggeltől estig:)viszont ha 2 és fél évesen pár szót mond csak én magamtól vinném el.nálunk a családban volt ilyen gyerek,és elég nagy probléma is lett belőle,és neki is mindig azt mondták,áá beszél ő majd,hát nem.de aggodalomra most még semmi okod.
Szia!
Kisfiam novemberben volt 2 éves,ugyanilyen "paraméterekkel",mint a te kisfiad.
Most már rengeteg szót mond,pár mondatot is,a pisi sokszor megy a bilibe,a kaka csak a pelusba,nem tudom semmivel rávenni,hogy a bilibe kakiljon,pedig ígértem már fűt-fát(kinder tojást,thomas-os dolgokat:)).
Szerintem semmi baja a kisfiadnak,majd egyik napról a másikra megváltozik minden.
Minket nem küldtek sehova,a védőnő is csak nyugtatott:)!
Ne aggódj!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!