Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek ilyen...

Mi a véleményetek ilyen nevelési módszerről?

Figyelt kérdés
ha valaki ilyeneket mond a gyerekének, hogy egye meg az ételt mert ha nem injekciót fog kapni, hogyha nem alszik el este egyedül akkor majd nem engedik be az uszodába, vagy ha valamiben nem fogad szót akkor jönnek a rendőrök stb. sejtem mik lesznek a vélemények, de érdekel hogy tényleg szükséges-e ilyen hazugságokkal ijesztgetni a gyereket mert különben kezelhetetlen lenne...
2011. febr. 13. 20:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem következetesség nincs benne.

De a gyereknevelés nagyon nehéz, és sok szülö így oldja meg, talán jobb mintha ütné a gyereket.

Èn az ilyennek nem vagyok híve és anyukámat is kérem hogy ilyet ne mondjon a gyereknek.

2011. febr. 13. 20:42
 2/7 anonim ***** válasza:
83%

Ez nem módszer, ez tömény butaság! Egy kisgyerekre nem ráijeszteni kell, nem fenyegetőzni, hanem kicsi korától nevelni. Mi van akkor, ha épp nem eszik? Na, bumm, 2-3 óra múlva majd éhes lesz. Miért is kell egyedül elaludni? Nincs a szüleinek esténként negyed-fél órája, hogy mellé üljenek és meséljenek neki? Rendőrökkel,manókkal, ördögökkel akkor se ijesztgetném a gyerekemet, ha ő lenne a világ legrosszabb gyereke! a kicsiknek annyira erősen működik még a fantáziájuk, hogy sokszor a valóságot és a mesét sem tudják megkülönböztetni... nem, hogy még én ijesztgessem! Aztán lesz belőle egy szorongó, bepisilő kisgyerek...

Szomorú, ha egy szülnek csupán ezek az eszközök vannak a repertoárjában nevelési eszközként.

2011. febr. 13. 20:44
 3/7 anonim ***** válasza:
Teljesen egyet értek az utolsóval, szerintem ijesztgetni a gyereket, meg fenyegetőzni nagy butaság, és rossz csírákat ültet el, amiből később szorongás alakulhat ki, vagy kényszeresség. Például engem nagypapám ijesztgetett mindíg a sötétben, meg mindíg mondták, hogy a sötétben jön a rézhasu bagó, és elvisz...na, ma 24 éves egyedülálló anyuka vagyok, nem félek az élet nehézségeitől, viszont félek a sötétben. ciki beismernem, de ez van...
2011. febr. 13. 21:11
 4/7 A kérdező kommentje:
jó pár ismerősöm neveli így a gyerekét, mivel nekem még csak pici a babám, ezért azt mondják majd meglátom, hogy máshogy nem megy, de abban biztos vagyok, hogy ezt nem fogom csinálni.tudom,hogy nem könnyű, de nem hiszem, hogy máshogy nem megy...
2011. febr. 13. 21:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Második válaszolóval nagyon egyetértek én is. Ugyan olyat már mondtam a lányomnak, hogy ha tovább rosszalkodik, akkor délután nem nézhet mesét, de ez azért nem egészen olyan, mint amiket a kérdező leírt. Ja és természetesen ha azt mondtam, hogy nincs mesenézés, akkor azt bizony kövektezetesen be is tartottam.

Az ijesztgetés pedig valóban nagyon veszélyes dolog, nagyon sokat árthatunk a kis lelküknek vele.

2011. febr. 13. 21:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Az ilyentől én is rosszul vagyok. Másfél éves a kislányom, a nagyszülők kezdenek hasonlókat mondogatni neki, de már a pillantásomból tudják, hogy nem szabad. Gondolom az ismerőseidet is így "nevelték", így irányítgatták a helyes útra, hát szerintem felesleges... Akkor már mondjon inkább olyat az ember, hogy aludni kell, mert reggel kihűl a reggeli mire felébresz, vagy ilyesmi, aminek van valami alapja, amit el tudk képzelni, hogy valóban megtörténhet...
2011. febr. 13. 23:08
 7/7 anonim ***** válasza:
iszony. egyrészt hazudik a gyereknek, másrészt meg szép félelmeket ültet bele. ha a gyerek rájön hogy nem igaz, akkor többet ugyan nem fog a szüleire hallgatni. az egy hülyeség hogy kezelhetetlen lesz. sok szülő meg akarja úszni a hisztiket, pedig azt nem lehet, ha egészséges idegzetű embert akar nevelni valaki a gyerekéből. én sosem hazudok a gyerekemnek. ha ebből hiszti van, hát legyen, de vannak dolgok, amiket meg kell tanulnia, hiszti árán is.
2011. febr. 14. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!