Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elhiszitek amit néha írnak?

Elhiszitek amit néha írnak?

Figyelt kérdés

NEM VITÁT AKAROK KEZDEMÉNYEZNI, csak kíváncsi vagyok más véleményére ezzel kapcsolatban.

Mostanában olvastam, hogy a 2 éves gyerek számol, felismeri a színeket. Az én kisfiam még alig beszél, nemhogy ilyeneket csináljon, pedig sokat van vele foglalkozva. Mivel dajka vagyok számomra azért is hihetetlen. A legelitebb családok gyermekei sem tudtak még 3 évesen, max. A színeket ismerték fel. Pedig nekik aztán mindenféle fejlesztő játék megvan.

2011. febr. 5. 09:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Az én fiam is két éves és alig mond néhány szót. De elszámol tízig, hiba nélkül tudatosan. Ha gondolod megpróbálom neked videóra is felvenni. Bár elég nehezen videózható gyerek. :D

Viszont a színeket nem ismeri fel, egyiket sem. Neki minden kék. :D

2011. febr. 5. 11:40
 12/23 anonim ***** válasza:

Szerintem is tök más hogy mechanikusan felsorolja a számokat egymás után illetve hogy SZÁMOL ami egy logikai és elvont művelet. Az én lányom is felsorolja a számokat (van egy nagyobb tesója) de nem mondom hogy SZÁMOL.:)

Ja és a fiam még 3 évesen jutott el csak oda hogy felsorolja a számokat, első gyerek, szóval szerintem számít a gyerekkörnyezet is.

2011. febr. 5. 11:51
 13/23 anonim ***** válasza:
miért ne hinném el? Ettől még nem lesz egyik gyerek sem Nobel-díjas, a szülők pedig legyenek is büszkék a gyerekükre! Aki nem lenne büszke rájuk, azzal gond lenne...
2011. febr. 5. 12:07
 14/23 anonim ***** válasza:
11.36-os vagyok.11.39-nek.Igen,ha mondom neki hogy hozzon ide 4 lovat,akkor el kezdi számolni hogy 1 paci,2 paci,3 paci,4 paci.Ha kettőt kérek akkor 2 hoz oda.De tovább nem tud,én meg nem is mondogatom neki.viszont 10-ig még megjegyzés után se számol el.csak 4-ig,és igy le számolva amennyit kérek.de megjegyzem nem számolgatunk még 4 ig se reggeltől estig.Egyszer el kezdte és azóta mondja,számolja.de én erre is azt mondom,hogy számolgat!!Nem zseni,de őt ez érdekli,és ahogy itt írta a vége felé valaki,igen engem nagy büszkeséggel tölt el,de sosem kérkedek vele,sokan a családban se tudják miket csinál,és nem szerepeltetem soha,amit magától csinál azt csinálja.
2011. febr. 5. 12:20
 15/23 anonim ***** válasza:
Én az ilyeneken annyira nem csodálkozom!De!!!Az evéssel kapcsolatos dolgokat nem mindig hiszem.
2011. febr. 5. 12:37
 16/23 anonim ***** válasza:
az én kislányom 2 éves volt decemberben, és tudja a színeket már jó pár hónapja. ha kérdezem ez milyen, mondja kék, piros, sárga, lila....és számolni is tud. nem csk mondókaszerűen, hanem konkrétan meg tud számolni dolgokat 5-ig. cserébe viszont a színeken kívül meg a számoláson kívül kb. 10 szavas szókinccsel bír és borzalmas a kiejtése..... :)
2011. febr. 5. 13:11
 17/23 anonim ***** válasza:

Én hatalmas különbségeket tapasztalok beszédfejlődés területén a kislányom és a nála egy hónappal fiatalabb unokahúga között.

Az unokahúga mindent ismétel, mondókázik, színeket tud, számol, stb. Nagyon ügyes.

Az én gyerekem csendesen elvan, bár már elég sok mindent tud mondani és több szót, kettőt-hármat kapcsol is. De színeket nem ismer, nem mond mondókát vagy dalocskát, számolni csak kettőig tud. Még sincs lemaradva, csak a rokon kislány ügyesebb az átlagnál szerintem. Úgyhogy én elhiszem, ha egyik-másik anyuka ilyeneket ír.

2011. febr. 5. 13:31
 18/23 anonim ***** válasza:
Sok minden van, amit nem hiszek el, de amit írtál példa, azt igen, mert az én fiam is felismerte 4 évesen az alapszíneket és 5-ig bármit megszámolt.
2011. febr. 5. 14:32
 19/23 anonim ***** válasza:
Nagyrészt elhiszem! 2 éves fiam van és 3-4 szavas mondatokban gyönyörűen beszél. A számokat 8-ig felismeri, mondókákat nem nagyon mond, a színeket is gyakran eltéveszti, viszont imádja a betűket! Karácsonyra betű kinyomós gyurmát kapott a sógornőmtől és annyira szereti hogy most ott tartunk, hogy az írott nagybetűk 90%-át ismeri (az ékezetesek és dupla betűk nem mennek, de nem is fárasztom vele).Nem én akartam hogy tanulja, egyszerűen érdekelte, tetszett neki és megtanulta. Már ott tartunk, hogy ha sétálni megyünk, akkor fújja a kocsik rendszámtábláját.
2011. febr. 5. 14:36
 20/23 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat, mert már mennem kell(ene) :)

Szóval hidd csak el, hogy a gyerekek nagyon különbözőek.... itt van példának az én környezetem.

1. 2,5 éves kisfiú mindent ért, megcsinálja, amit mondanak neki, de kb 20 szó a szókincse és általában mutogatással és hozzá "öööö"-zéssel kommunikál.

2. 2 éves kisfiú, mindent megért, de szintén mutogatással kommunikál, kb 15 szó a szókincse

3. Fiam 20 hónapos, szóösszetételeket (ezt is, azt is, te is, én is), 2-3 szavas mondatokat (megállt a vonat, csörög telefon, apa jön haza) mond. A maga módján számol (1,2,3,5,6,8,10), a színek közül felismeri a zöldet, narancsot, pirosat és sárgát. Amint hall egy új szót, rögtön mondja utánunk, pár nap mondogatás után a szókincsévé válik és legközelebb mondatba foglalva hallom vissza. (pl legújabb szava "farka".... ma már azt mondta "ott a kutya farka")

2011. febr. 5. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!