Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elhiszitek amit néha írnak?

Elhiszitek amit néha írnak?

Figyelt kérdés

NEM VITÁT AKAROK KEZDEMÉNYEZNI, csak kíváncsi vagyok más véleményére ezzel kapcsolatban.

Mostanában olvastam, hogy a 2 éves gyerek számol, felismeri a színeket. Az én kisfiam még alig beszél, nemhogy ilyeneket csináljon, pedig sokat van vele foglalkozva. Mivel dajka vagyok számomra azért is hihetetlen. A legelitebb családok gyermekei sem tudtak még 3 évesen, max. A színeket ismerték fel. Pedig nekik aztán mindenféle fejlesztő játék megvan.

2011. febr. 5. 09:50
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
64%
Elhiszem.Nekem 22hónapos kislányom van.Folyékonyan beszél.10-ig számol.Három betűt felismer.Nem tudom mennyit de egy pár mondokát is tud.Amugy nem elitségtől függ,hanem gyerekektől.A fiuk egyébként is késöbb kezdenek el általában beszélni.A szomszédban van egy lányommal egy idős kisfiu egy mukkot nem tud.Annyit sem,hogy anya vagy apa.
2011. febr. 5. 09:55
 2/23 anonim ***** válasza:
55%

Nem mindig hihető!

Az én fiam is számol( mondja hogy 1,2,3,5,6,10)

mondja a színeket csak nem azt a színt amilyen(hozza a sárga golyót és mondja hogy kék)2 éves szóval számol és ismeri a színeket.

Az ismerősöm gyereke szintén két éves 1-10 - ig számol angolul és magyarul(még nem hallottam)de nem hiszem....

2011. febr. 5. 09:57
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek képességei nem az elitségen és na fejlesztő játékokon mulnak.Lehet hogy számol,az enyém másfél évesen "számolt" 3-ig,pedig még beszélni sem tud.Egy ekkora gyereknek nincs még szám fogalma,csak meg tanulta hogy mutogatja sorban a 3 gombot a felsőmön,és közben mondja hogy "edd,kettó,hááá"
2011. febr. 5. 10:01
 4/23 anonim ***** válasza:
0%
pedig igaz,hidd el a gyerekek nem egyformak, az en lanyom majdnem minden szint felismer, 10-ig teljesen tokeletesen szamol magyarul es nemetul( becsben eltunk). Igaz o most 2 eves 2 honapos, de nem ma tanulta meg, olyan rajzfilmeket nezett (babytv)ahol jatszodva, enekeltek a szamokat. Most nehogy azt hidd hogy en tanitom mindennap, nem, egyszeruen ra jobban ragad.nagyon szepen beszel mar, sok gyerekdalt elenekel, elmeseli a piroska es farkas meset (na ezt igaz ugy hogy csak miismerjuk fel), de nagyon ertelmes, hamar raragad minden. Nem attol fugg hogy mennyit tanulnak, legyen ez fejleszto jatek, hanem attol hogy mennyire fogekony.
2011. febr. 5. 10:04
 5/23 anonim ***** válasza:
Tényleg nagyban függ a dolog a gyerektől,meg hogy fiú vagy lány.A fiam meg a szomszéd kislány között 1,5 hónap van.A kislány már a nyáron folyékonyan beszélt, számol tudja a színeket. Az én fiam szókincse megáll a "mama""apa""cici" szavakban és bármennyire is hihetetlen de bár hibás kiejtéssel de angolul számol, na semmi másért csak azért mert imádja a Dóra a felfedezőt és abból megtanulta.De én is előbb számoltam németül mint magyarul mert nagyapám német volt.
2011. febr. 5. 10:21
 6/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy normálisan válaszoltatok. Gratula az ügyes csemetékhez. Mondjuk minden gyerkőc másban erős, nincs egyforma gyermek. Kisfiam meg szerintem az átlagnál ismerős körben szétnézve, logikai megoldásokban sokkal ügyesebb mint a kortársai.
2011. febr. 5. 10:23
 7/23 anonim ***** válasza:

Nyilván egy gyerek azt tudja, amit megtanítanak neki. Az én két évesem is felsorolja a számokat tízig, de sosem mondanám, hogy számol.

A nagyobb már elszámol 20-ig, 5 éves és tőle hallotta, ahogy számol és megjegyezte, de ennyi. De még rá is túlzásnak érezném a számol szót, mert ismeri a számokat, de számfogalma nincs és a számolástól messze van még.

Persze felismernek ők is betűket, de ez kb az a kategória szerintem, hogy felismeri a macskát, kutyát.

Amikor én 6 éves voltam, voltak szavak és tudtam ez jó hosszú, ez repülőgép, ez rövid az az apa- de nem olvastam, hanem kép alapján felismertem. Úgyis hívták ezt képolvasás. De ez nem olvasás.

Úgyhogy szerintem, amit két éves korban csinál egy gyerek nem kompetens. Annál nagyobb hülyeséget még nem láttam, mint amikor zseniképzőben büszkélkednek ezzel, lám zseni a gyerek, mert megismeri Petőfi Sándort, egy képen, amit mutogatnak neki és elmondják ez Petőfi. De ha anyát, apát mutogatod neki, akkor őt ismeri fel. De hányan bedőlnek ennek és hasra esnek tőle, jé zseni a gyerek, mert azt is tudja melyik a Petőfi Sándor.

2011. febr. 5. 10:46
 8/23 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem sokan keverik a fogalmakat. Az én fiam is megtanult tízig számolni az iskolás növérétől, de ez nem számolás, fogalma sincs mit jelent az, hogy négy. Szótagolva beszél ha kérem rá, mert a nővére úgy tanult olvasni és hallotta, utánozza. De nem tud ettől szótagolni, azt sem tudja mi a szótag. Mostmár ismeri a színeket, de 2 évesen úgy csinált mint az egyik válaszoló gyereke, mutatott a kockára, mondta, hogy piros. Hát épp zöld volt, tehát mondott egy színt, de nem ismerte a színeket. Az imbolyogva megtett 3 lépés sem járás még fiatalabb korban, és a "mama" "vau" sem beszéd.

Sokan ezekre mondják, hogy számol, színeket ismer, jár, beszél, jaj de okos.

2011. febr. 5. 11:02
 9/23 anonim ***** válasza:
0%
szerintem is hihető.Az én fiam és 2 éves,és szinte minden színt felismer,és úgy számol el 4 ig,hogy közben mutatja azt amire számol,tehát nem emlékezetből,felismeri a csíkost,kockást,pöttyöst,rengeteg állatot ismer és még sorolhatnám,de pl egy rövid mondókát nem mond vissza,pedig azokból amiket eddig megtanult simán visszatudná mondani,de nem érdekli,talán később és én nem is erőltetem.2 éves lett és elmondta hogy őt hogy hívják és hány éves.őt a kommunikáció érdekli,de sok másban vannak nála sokkal ügyesebbek is.mert mi sem vagyunk egyformák.
2011. febr. 5. 11:36
 10/23 anonim ***** válasza:
De mondjuk, ha azt mondod, hozz ide négy valamit, akkor négyet odavisz illetve ha mondjuk boltost játszotok, adsz neki pénzt és mondod neki négyet adjon vissza, rajzoljon 4 kört akkor csinálja? Tehát valóban fogjuk rá számol vagy csak azt tudja, hogy vannak rajzok, mutogatjuk sorban és közben ezt mondjuk, egy-kettő-három-négy?
2011. febr. 5. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!