Elhiszitek amit néha írnak?
NEM VITÁT AKAROK KEZDEMÉNYEZNI, csak kíváncsi vagyok más véleményére ezzel kapcsolatban.
Mostanában olvastam, hogy a 2 éves gyerek számol, felismeri a színeket. Az én kisfiam még alig beszél, nemhogy ilyeneket csináljon, pedig sokat van vele foglalkozva. Mivel dajka vagyok számomra azért is hihetetlen. A legelitebb családok gyermekei sem tudtak még 3 évesen, max. A színeket ismerték fel. Pedig nekik aztán mindenféle fejlesztő játék megvan.

Nem mindig hihető!
Az én fiam is számol( mondja hogy 1,2,3,5,6,10)
mondja a színeket csak nem azt a színt amilyen(hozza a sárga golyót és mondja hogy kék)2 éves szóval számol és ismeri a színeket.
Az ismerősöm gyereke szintén két éves 1-10 - ig számol angolul és magyarul(még nem hallottam)de nem hiszem....

Nyilván egy gyerek azt tudja, amit megtanítanak neki. Az én két évesem is felsorolja a számokat tízig, de sosem mondanám, hogy számol.
A nagyobb már elszámol 20-ig, 5 éves és tőle hallotta, ahogy számol és megjegyezte, de ennyi. De még rá is túlzásnak érezném a számol szót, mert ismeri a számokat, de számfogalma nincs és a számolástól messze van még.
Persze felismernek ők is betűket, de ez kb az a kategória szerintem, hogy felismeri a macskát, kutyát.
Amikor én 6 éves voltam, voltak szavak és tudtam ez jó hosszú, ez repülőgép, ez rövid az az apa- de nem olvastam, hanem kép alapján felismertem. Úgyis hívták ezt képolvasás. De ez nem olvasás.
Úgyhogy szerintem, amit két éves korban csinál egy gyerek nem kompetens. Annál nagyobb hülyeséget még nem láttam, mint amikor zseniképzőben büszkélkednek ezzel, lám zseni a gyerek, mert megismeri Petőfi Sándort, egy képen, amit mutogatnak neki és elmondják ez Petőfi. De ha anyát, apát mutogatod neki, akkor őt ismeri fel. De hányan bedőlnek ennek és hasra esnek tőle, jé zseni a gyerek, mert azt is tudja melyik a Petőfi Sándor.

Szerintem sokan keverik a fogalmakat. Az én fiam is megtanult tízig számolni az iskolás növérétől, de ez nem számolás, fogalma sincs mit jelent az, hogy négy. Szótagolva beszél ha kérem rá, mert a nővére úgy tanult olvasni és hallotta, utánozza. De nem tud ettől szótagolni, azt sem tudja mi a szótag. Mostmár ismeri a színeket, de 2 évesen úgy csinált mint az egyik válaszoló gyereke, mutatott a kockára, mondta, hogy piros. Hát épp zöld volt, tehát mondott egy színt, de nem ismerte a színeket. Az imbolyogva megtett 3 lépés sem járás még fiatalabb korban, és a "mama" "vau" sem beszéd.
Sokan ezekre mondják, hogy számol, színeket ismer, jár, beszél, jaj de okos.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!