A 2 éves lányom kakaófüggő, de emiatt nehezen kakil. Ti ezt hogy oldjátok meg?
26 hós kislányom van. Nálunk is ez van :( Sajnos csak úgy issza meg a tejet reggel-este, ha kakaó van benne. 21 hós koráig tápszert kapott, utána tértünk (volna) át a tejre, de nem ízlik neki, csak kakaóval. Én úgy szoktam, hogy a 2,5-3 decibe kb 1 kiskanállal rakok, hogy csak színe legyen.
Nem nagyon eszik gyümölcsöt, így néha ő is nehezen kakil. Végül is minden nap kakil, csak minden nap keményet (bocs a részletezésért).
Próbálom nyomatni neki a mandarint, mert azt néha elfogadja. Amúgy még szereti nagyon a kecskeméti sütőtökös bébiételt, de örülök neki, mert az is székletlazító.
Igyekszem neki sokszor főzeléket adni ebédre.
De ha problémánk van, akkor laevolac szirupot adok neki néha, kb 2 hetente 1-szer, de csak fél adagot. Nem sok, de egy kicsit mindig segít a gondokon. Rendszeresen nem adom neki, arra szerencsére nincs szükség.
Ha 100% gyümilevet kap napközben, akkor is mindig van jó "kakieredmény".
Engem nem zavar, hogy kakaózik, de jó lenne, ha több gyümölcsöt enne.
Nem azt írtam, hogy nem kakil, hanem nehezen, bogyósabbat.
Kevés fajta gyümit és zöldséget eszik meg.
De imádom, amikor valaki azzal jön, hogy nem kéne rászoktatni..
utolsó vagyok
ugyanez van nálunk is, minden nap kakil, de mindig bogyókat :(
Reggel-este kapja a kakaót, napközben pedig a 100%-os gyümilét, így nem vesznek össze :) De legalább bejut valami gyümölcs, mert amúgy nem eszi sajna.
Néha tekerek ki neki narancsot, vagy veszek hohes-c-t vagy más 100%-os üdítőt.
Nyugodtan szoktasd rá akkor és itass vele kakaót, aminek nincs semmi értelme(tejben csomó tejcukor), mert tele van cukorral és még koffein is van benne.
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!