Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A 2 éves lányom kakaófüggő,...

A 2 éves lányom kakaófüggő, de emiatt nehezen kakil. Ti ezt hogy oldjátok meg?

Figyelt kérdés
2011. febr. 1. 22:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Olyanokat etess vele, amik székletlazítók.
2011. febr. 1. 22:21
 2/17 anonim ***** válasza:
26%
Úgy, hogy megtanítod, hogy ne szokjon rá az ilyesmire, illetve ha rászokott, próbálod őt "leszedni" róla. Később talán hasznára lehet...
2011. febr. 1. 22:23
 3/17 anonim ***** válasza:
laevolac vagy duphalac.
2011. febr. 1. 22:24
 4/17 anonim ***** válasza:
44%
Az ötéves kislányom,minden reggel két bögre kakaót iszik meg mielött oviba megy(nes kakaó).Nincs székrekedése.Nem valami mástól van?
2011. febr. 1. 22:26
 5/17 anonim ***** válasza:

26 hós kislányom van. Nálunk is ez van :( Sajnos csak úgy issza meg a tejet reggel-este, ha kakaó van benne. 21 hós koráig tápszert kapott, utána tértünk (volna) át a tejre, de nem ízlik neki, csak kakaóval. Én úgy szoktam, hogy a 2,5-3 decibe kb 1 kiskanállal rakok, hogy csak színe legyen.

Nem nagyon eszik gyümölcsöt, így néha ő is nehezen kakil. Végül is minden nap kakil, csak minden nap keményet (bocs a részletezésért).

Próbálom nyomatni neki a mandarint, mert azt néha elfogadja. Amúgy még szereti nagyon a kecskeméti sütőtökös bébiételt, de örülök neki, mert az is székletlazító.

Igyekszem neki sokszor főzeléket adni ebédre.

De ha problémánk van, akkor laevolac szirupot adok neki néha, kb 2 hetente 1-szer, de csak fél adagot. Nem sok, de egy kicsit mindig segít a gondokon. Rendszeresen nem adom neki, arra szerencsére nincs szükség.

Ha 100% gyümilevet kap napközben, akkor is mindig van jó "kakieredmény".

Engem nem zavar, hogy kakaózik, de jó lenne, ha több gyümölcsöt enne.

2011. febr. 1. 22:29
 6/17 A kérdező kommentje:

Nem azt írtam, hogy nem kakil, hanem nehezen, bogyósabbat.

Kevés fajta gyümit és zöldséget eszik meg.

De imádom, amikor valaki azzal jön, hogy nem kéne rászoktatni..

2011. febr. 1. 22:32
 7/17 A kérdező kommentje:
A gyümilétől kicsit félek, mert akkor meg már össze is "veszne" a kakaóval..
2011. febr. 1. 22:35
 8/17 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

ugyanez van nálunk is, minden nap kakil, de mindig bogyókat :(

Reggel-este kapja a kakaót, napközben pedig a 100%-os gyümilét, így nem vesznek össze :) De legalább bejut valami gyümölcs, mert amúgy nem eszi sajna.

Néha tekerek ki neki narancsot, vagy veszek hohes-c-t vagy más 100%-os üdítőt.

2011. febr. 1. 22:42
 9/17 anonim ***** válasza:
0%

Nyugodtan szoktasd rá akkor és itass vele kakaót, aminek nincs semmi értelme(tejben csomó tejcukor), mert tele van cukorral és még koffein is van benne.

Hajrá!

2011. febr. 1. 22:55
 10/17 anonim ***** válasza:
Azt tudom javasolni,hogy próbálj ki más márkájú kakaóport. Kisfiamnak is a Nestlétől iszonyat szorulása volt és kipróbáltuk a Milka kakaóport ez nem okoz nála egyáltalán semmi féle székrekedést és bogyós székletet sem, azóta csak ezt adom neki.
2011. febr. 1. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!