Mennyit költötök havonta a boltban?
Gondolok itt kaja: zöldség tejtermék, hús, tészta liszt, mirelit dolgok; mosószer, tisztálkodó szerre, wc papír stb.
Szombaton voltunk nagybevásárolni, és 80.000 fizettünk, pedig semmi feleslegeset nem vettem!

Max. 10000Ft/hó
2-3 naponta: 3000Ft a Sparban
500/1000Ft a zöldségesnél egy hétre
=eddig kb. 35000Ft
Férjem munkahelyen eszik: kb. 500Ft/nap = 10.000-15000Ft/hó
Én rendelek a kisfiamnak és magamnak: 800Ft/nap= 16.000Ft
Eddig= 66.000Ft
+ a hétvégi kaja, amikor vagy főzünk, vagy rendelekünk: 2000Ft/nap, szorozva 8 hétvége= 16.000Ft
82.000Ft
+DM, Rossmann-> kb. 15000Ft/hó
->97.000Ft

Hétvégenként kb. 3.000 Ft a kisboltban (élelmiszer).
Hétközben ebédelünk a munkahelyen: 700-800 Ft/fő (2 felnőtt)
Nagybevásárlás: kb. 40.000 Ft alsóhangon, de nem minden hónapban.
Egyébként szerintem falunk azért is lehet kevesebből élni, mert itt városon minden vackot megveszünk, amire nem feltétlenül van szükség. (pl. reklámozott márkás újfajta tisztítószer, konzerv macskaeledel, stb.) Ugyanis bemegy az ember a bevásárlóközpontba és roskadoznak a polcok. "Mivel akciós az olajbogyó, veszek 2 csomaggal, stb." Egy vidéki, falusi boltban pedig drágább, és ezért én pl. akkor biztos nem venném meg. Szóval higgyétek el, a nagy bevásárlóközpontokban sokkal többet költ az ember.
Viszont a havi 4000 Ft húsra tényleg nagyon kevés. 1 főzés legalább fél kiló hús, még egy kis családnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!