Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit költötök el havonta...

Mennyit költötök el havonta az étkezésre kisgyerekes családok?

Figyelt kérdés
Itt most gondolok 2 kisgyerekkel élő 2 szülőre és csak az ételre vagyok külön és csak a mósoszerek tisztálkodási szerek külön.?Köszönöm a válaszokat!
2011. febr. 9. 16:58
 1/5 anonim ***** válasza:

4-en vagyunk, egy két és fél éves és egy 6 hós gyerkőccel.

Tisztálkodószerek: mindenből a foreveres termékeket használjuk, egy sampon, egy mosakodógél és egy habfürdő elég egy hónapig, fogkrémből úgy másfél, jó nagy kiszerelés, plusz a gyerekeké, de az meg 2-3 hónapot kitart, kevés kell belőle. Így durván talán egy huszasban van az egész.

Mosószerek: Arielből 3,5 kg-os, 2 db 2l-es öblítő (Silan vagy Coccolino), 2 Vanish oxi action a gyerekruhák miatt, néha egy Clorox, összesen kb. 10ezer. Takarításhoz gyakran használok ecetet, szódabikarbónát, így az nem sokat nyom a latban költségileg. Néha egy-egy vízkőoldó, egy Clean, egy bútorfény, na meg havonta elfogy egy nagy dobozos mosogatógéptabletta is, ez nagyjából belefér ötezerbe. Összességében úgy 35-40 mindenestől.

Kaja már nehezebb kérdés, szerintem 150-200 biztosan, de még sose adtam össze.

2011. febr. 9. 17:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az igen :) :) elsőre mondom, csak néztem. Nekünk összesen picivel több mint 150 a bevétel.

Nálunk: 1 nagy folyékony ariel mosásra, öblítésre ecet, tusfürdők nekünk tescos vagy 100 ft-os, gyerekeknek gabi+gyógyszertári, mosogatószer 5 literes van bő fél éve.+ apróságok, mint vízkőoldó 300ft, wc tisztitó kb ugyanennyi. Felmosás, portörlés ecetes vízzel. ez kb 10ezer.

Kaja: 30ezerből muszáj meglenni.+ zöldséges ami kb 5000 egy hónapba, most több, mert 5szörösen tömöm őket gyümivel. Nekünk nem jut belőle, de ők a lényegek.

2011. febr. 9. 17:54
 3/5 anonim ***** válasza:
4-en vagyunk.Múlt hónapba,41 ezret költöttünk csak a kajára.és 42 a többi,ide értendő a ruha,a pelenka,a bérletek,tehát minden ami nem kaja,mert ugye nem csak eszik az ember.A tisztálkodási szereket kb 6-7 ezerből ki hozom.az ugye nem kell minden hónapban,vagy nem mindig ugyanaz.Ha mosóport is venni kell,már 10 körül lesz.pontosan tudom mert mi írjuk tételesen mikor mit mire költünk.viszont olyan is van,hogy 50felett van amit kajára költünk.
2011. febr. 9. 18:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Mi négyen vagyunk, én, a férjem, meg két 4 éves gyerkőc (ikrek).

Az ételre körülbelül 40-50 ezer Ft-ot költünk el havonta, de úgy, hogy mindig az akciókat nézem, illetve a húst "magunknak termeljük" (minden évben szüleim tanyáján csirkéket és sertést nevelünk, amit aztán feldolgoztatunk. Mindenből próbálom a számunkra legmegfelelőbb, minőségi alapanyagokat, ételeket megvásárolni. A gyerekek naponta kapnak joghurtot, Kinder szeletet, gyümölcsöt.

Tisztítószerből nem sok kell, általában egy bútortisztító, ablaktisztító elég több hónapig. Amiből fogy, havonta 1 mosogatószer (Jar), 1 Florasept (ezzel tisztítom a padlót is, nem használok külön felmosót), WC utántöltő, légfrissítő, szalvéta, papírtörlő, wc papír, 1 doboz felnőtt és 1 kis doboz gyerekfogrém, egy Bónux mosópor, 1 Lenor öblítő, ezekre körülbelül 10-15000Ft-ot költök el. De általában itt is az akciókra (pl.: 2 fizet 3 kap) figyelek, és előre betartalékolok.

2011. febr. 9. 20:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Jah és a dezodorokat (Rexona), intim mosakodót (Lactacyd), sampont (Pantene), tampon, tusfürdő (Nívea) nem írtam bele (előző)
2011. febr. 9. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!