Mennyit költötök el havonta az étkezésre kisgyerekes családok?
4-en vagyunk, egy két és fél éves és egy 6 hós gyerkőccel.
Tisztálkodószerek: mindenből a foreveres termékeket használjuk, egy sampon, egy mosakodógél és egy habfürdő elég egy hónapig, fogkrémből úgy másfél, jó nagy kiszerelés, plusz a gyerekeké, de az meg 2-3 hónapot kitart, kevés kell belőle. Így durván talán egy huszasban van az egész.
Mosószerek: Arielből 3,5 kg-os, 2 db 2l-es öblítő (Silan vagy Coccolino), 2 Vanish oxi action a gyerekruhák miatt, néha egy Clorox, összesen kb. 10ezer. Takarításhoz gyakran használok ecetet, szódabikarbónát, így az nem sokat nyom a latban költségileg. Néha egy-egy vízkőoldó, egy Clean, egy bútorfény, na meg havonta elfogy egy nagy dobozos mosogatógéptabletta is, ez nagyjából belefér ötezerbe. Összességében úgy 35-40 mindenestől.
Kaja már nehezebb kérdés, szerintem 150-200 biztosan, de még sose adtam össze.
Az igen :) :) elsőre mondom, csak néztem. Nekünk összesen picivel több mint 150 a bevétel.
Nálunk: 1 nagy folyékony ariel mosásra, öblítésre ecet, tusfürdők nekünk tescos vagy 100 ft-os, gyerekeknek gabi+gyógyszertári, mosogatószer 5 literes van bő fél éve.+ apróságok, mint vízkőoldó 300ft, wc tisztitó kb ugyanennyi. Felmosás, portörlés ecetes vízzel. ez kb 10ezer.
Kaja: 30ezerből muszáj meglenni.+ zöldséges ami kb 5000 egy hónapba, most több, mert 5szörösen tömöm őket gyümivel. Nekünk nem jut belőle, de ők a lényegek.
Mi négyen vagyunk, én, a férjem, meg két 4 éves gyerkőc (ikrek).
Az ételre körülbelül 40-50 ezer Ft-ot költünk el havonta, de úgy, hogy mindig az akciókat nézem, illetve a húst "magunknak termeljük" (minden évben szüleim tanyáján csirkéket és sertést nevelünk, amit aztán feldolgoztatunk. Mindenből próbálom a számunkra legmegfelelőbb, minőségi alapanyagokat, ételeket megvásárolni. A gyerekek naponta kapnak joghurtot, Kinder szeletet, gyümölcsöt.
Tisztítószerből nem sok kell, általában egy bútortisztító, ablaktisztító elég több hónapig. Amiből fogy, havonta 1 mosogatószer (Jar), 1 Florasept (ezzel tisztítom a padlót is, nem használok külön felmosót), WC utántöltő, légfrissítő, szalvéta, papírtörlő, wc papír, 1 doboz felnőtt és 1 kis doboz gyerekfogrém, egy Bónux mosópor, 1 Lenor öblítő, ezekre körülbelül 10-15000Ft-ot költök el. De általában itt is az akciókra (pl.: 2 fizet 3 kap) figyelek, és előre betartalékolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!