Kisgyerekes anyukák, dolgoztok? És teljes állásban?
Én teljesen ledöbbentem azon, hogy pl. az óvodai ügyelet során az egész faluban (kb. 3600 fő) összesen 10 gyerek volt augusztusban. Elvileg 5-ig van az ovi, de 4-kor már az utolsók közt viszem el a gyerekemet. Reggel negyed 9-kor meg az elsők közt van. Én folyton ezen gondolkodom, hogy a többiek hogy csinálják?! Itt senki sem dolgozik, akinek gyereke van?!
Én még otthon vagyok, mert a 2. gyermek még csak 1,5 éves, de ha visszamegyek dolgozni, akkor 6.30-ra viszem a gyereket és jó, ha 5-re odaérek érte. Az összes óvónő engem fog a legjobban utálni.
Nálunk is ez van, 6-ig van óvoda, én 5-kor érek oda a gyerekeimért, és az enyémeken kívül max 2-3 gyerek játszik még ott. Engem sem szeretnek emiatt az óvónők, eleinte mindig mondogatták, hogy jobb lenne a gyerekeknek (véletlenül sem nekik maguknak..), ha korábban hazavinném őket, más is meg tudja oldani...
Ugyanez, mikor a kistesóval otthon lévő anyukáknak forszírozzák, hogy vigyék el a gyereket ebéd után. Hogy nekik kevesebb legyen a munkájuk. Nagyon gáz.
Most írta teljes időben kell dolgozni,mert válik. Ha nem viszi a gyermekeit oviba/bölcsibe akkor miből esznek? Vagy inkánn éhezzen a gyerek,csak az anyjával legyen???
Ovónőkkel meg ne törödj.Ez van,nem fogsz tudni mást csinálni. Max néha kedveskedsz nekik csokival stb..
lehet, a gyerek nem felejt, de gondolom, anyuka nem jókedvéből hagyja az oviban sokáig a gyerekét.
A kistesóval otthon lévő anyukához meg: vagy ebéd előtt elhozom a gyereket vagy ottalszik, ui. a kistesó nappali alvását is figyelembe kell venni, 16 hós, nem fektethetem du. kettőkor, mert kb. addigra érnénk haza, ha ott eszik a nagy.
Én meg akarom fizetni a házbeli nénit, hogyha visszamegyek dolgozni, akkor hozza el a gyerekeket. De lehet, nem fenyeget ez a veszély, mert nem fognak visszavenni!! Szerintem sok kisgyerekes anyuka örül, ha van állása, és nem örül, hogy a gyerek az oviban senyved.
Sajnos nem tudom megoldani, hogy más menjen érte. Az egyik nagymamát hétfőn temetjük, a másik meg még nem nyugdíjas. Max. fizetek valakinek, hogy menjen a gyerekért. DE nem keresek olyan jól.
Most még itthon vagyok, én is 4 körül megyek a gyerekért, a kicsi nagyjából akkor kel fel. Szerencsére nekem még nem tették szóvá. De ha dolgozni fogok, akkor elsők és utolsók leszünk.
Reggel 7 órakor első a lányom, és délután 5 órakor mire odaérek az utolsó. A csoportjában minden más gyereket 8-ra visznek oda és 3-kor hoznak el. Elvileg dolgoznak a szülők, tehát nem értem...ha 4-ig dolgozik a két szülő hogy oldják meg, hogy minden nap hazavigyék a lányukat 3-kor. Vagy ellóg hol egyik hol a másik?
Teljes állásban dolgozom fél8-tól 4-ig. Hála a helyi járat közlekedésnek és rendszeres dugónak esélyem sincs korábban odaérni a kicsimért. Baromira sajnálom, főleg, hogy egyedül sötétben üldögél a csoportszobában amíg a nevelője a szomszéd csoport nevelőjével trécsel a nyitott ajtónál. El lehet képzelni, 2 óra hosszat nem foglalkoznak vele!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!