Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Besokaltam a lányom nemevéses...

Besokaltam a lányom nemevéses hisztijén, hogy bírjam rá, hogy valamit muszáj ennie?

Figyelt kérdés
Alapból sajnos nem vagyok az a nagyon türelmes anyuka, de tartom magam amennyire lehet, de a mai nap már nem bírtam. Néhány napja azzal szórakozik a lányom, hogy szinte egész nap nem hajlandó semmit sem enni, 25 hónapos. Nőnek a fogai, ez egy dolog, eddig is nőttek, de legalább evett, viszont most már odáig fajult a dolog, hogy a hígabb ételeket(leves,pép) sem hajlandó elfogadni, és orbitális hisztit csap. Az előbb is próbáltam levest adni neki, nem volt hajlandó enni, hanem szó szerint belefeküdt a kanálba, amit nyújtottam neki, mert annyira lökte el magától. Egész nap 3 deci tejet ivott és egy fél szelet sonkát volt hajlandó megenni. Fogtam mérgesen a kis kezét, bevittem a szobájába, és azt mondtam, hogy akkor fekvés, alvás(délutáni szundi). De már nagyon feldühített, ritkán borul el ennyire az agyam. Tegnap este is akartam neki beadni a szirupot, hogy ne fájjon a foga, erre még azt sem fogadta el, és annyira felhúzta magát, hogy még az az egy virsli is kijött belőle, amit nagy nehezen vacsira megevett. (A kúpot lehetetlen neki beadni, annyira erősen tiltakozik.) Oké, hogyha éhes lesz eszik mondják, de a lányom inkább nem is eszik, de bőg, hogy éhes. Ilyenkor mit csináljak? Nem turmixolhatok le neki mindent cumisüvegbe!
2011. jan. 7. 12:22
1 2
 11/11 Niktoon ***** válasza:

Sziasztok! Nekem 2 éves kisfiam van, és szintén nem akar enni. Ímmel-ámmal néha eszik úgy normálisan, de van amikor egész nap alig eszik valamit. Hiába főzök neki több fajta ételt, egyszerűen nem kell neki. Vettem neki béres cseppet meg Cebiont, hátha az segít, de nem hajlandó bevenni, vagy ha le is tuszkolom valahogy a torkán, rögtön kihányja. :(

Reggelizni egyáltalán nem szokott, ebédre valamicskét eszik, vacsorára meg általában egy szelet kenyér. Ha felidegesít, kiteszek neki egy szelet kenyeret, azt elmajszolja teával.

2011. jan. 21. 14:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!