Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más óvodában lehet fényképezni...

Más óvodában lehet fényképezni a szülőknek?

Figyelt kérdés
Ugyanis nálunk nem lehet. Az ünnepségeken csak egy profi fotós fényképezhet, aki persze jó drágán adja a képeiket. Amikor a kislányom először ment oviba, az első napján készíteni akartam egy képet, de majd leharapták a fejem...Aztán a Mikulás ünnepségen is próbálkoztam,de emiatt berendeltek -mint szabálysértőt- fogadóórára, mert óriási bűnt követtem el. Nálatok megengedik???
2011. jan. 4. 21:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Bocsi a közbeszóért, de minden óvoda szervezeti és működési szabályzatában, vagy a helyi nevelési programjában le van írva, hogy hány óvodai ünnepség nyitott a szülők felé, és hány zárt körű. Ez valószínű, hogy abban az oviban nem nyitott. (Biztos van szüret, farsang, karácsonyi vásár, évzáró, anyák napja, mikulás, sportnap, vagy mit tudom én mi, amire a szülők is elmehetnek.) A Szülői Munkaközösség indítványozhatja, ha valami változtatást szeretnének, hogy inkább másikat tegyenek zártkörűvé. Másrészt meg miért ne lehetne ünnepség kizárólag a gyerekeké és az óvónőké. Egy advent egy kis közösség bensőségességéről szól. (A családi karácsonyra se hívod el a szomszéd bácsit, meg az óvónénit, mert ő is szeretné látni..)Ha jól értelmezem, a szülők kaptak róla videófelvételt.
2011. jan. 7. 11:21
 22/27 anonim ***** válasza:
Igen, igazad lehet, minden ovinak saját kialakult szokásai vannak. A miénkben kis névnap köszöntések vannak csak egymás között, talán ezért furcsa nekem.
2011. jan. 7. 11:32
 23/27 anonim ***** válasza:
Nálunk az óvodai karácsony zárt. Mert akkor az óvó nénik és a gyerekek karácsonyoznak együtt. Azt is figyelembe kell venni az ovinál, hogy van e hely nagyszabású ünnepségekre. Ha nem férnek be a szülők meg még akit hívnak, és csak tolongás meg kényelmetlenség az egész, akkor az is el tudja venni a gyerekek elől a bensőséges, jó hangulatot.
2011. jan. 7. 12:39
 24/27 A kérdező kommentje:
Igaza van annak a kedves válaszolónak, aki azt tanácsolta, hogy ha nem tetszik a rendszer, akkor talán menjünk máshova....Csak ez nem ilyen egyszerű! Nem kaptak az óvónők büntetést, mert nekem nem is ez volt a célom. Berendeltek fogadóórára, mint rendbontót(fényképezés) és végig arróln áradoztak, milyen megható volt az ünnepség, ugyanis az pont aznap délelőtt volt. Néhány nap múlva derült ki az igazság, mármint az, hogy a gyerekemet kint felejtették. Eleinte hazudoztak össze-vissza, azt mondták, hogy valaki vigyázott rá kint, de végülis beismerték, hogy nem mondtak igazat. Nekem a legjobban a hazugság fájt és fáj a mai napig. Az én gyerekem aznap az ünnepség miatt ment oviba, és nem értek egyet azzal a válszolóval, hogy egy gyerek "szaros fenékkel" is bemegy a műsorra, ha ott akat lenni. Ezt gyereke válogatja. Az enyém nem ilyen.
2011. jan. 7. 14:21
 25/27 A kérdező kommentje:
Egyébként nincs benne a házi rendben, hogy nem lehet fényképezni, legalábbis nem mindenkinek lehet.
2011. jan. 7. 14:24
 26/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk akármit lehet fényképezni.

Van a csoportunknak egy közös e-mail címe,minden szülő tudja a jelszót és mindenféle ovis eseményről feltölthet mindenki képeket oda.

Nálunk még örülnek is,ha sok kép van:)

Elég konzervatív ovi a tiétek.

Nálunk a Mikulás és a karácsony zárt,nem mehet szülő,akkor viszont az óvónők fotóznak és ők töltik fel a képeket.

2011. jan. 8. 08:05
 27/27 anonim ***** válasza:
Én is részt vettem pár ünnepségen abban az oviban, és akkor sem lehetett fényképezni. Ez a szabály. Kibírtuk.
2011. jan. 10. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!