Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más óvodában lehet fényképezni...

Más óvodában lehet fényképezni a szülőknek?

Figyelt kérdés
Ugyanis nálunk nem lehet. Az ünnepségeken csak egy profi fotós fényképezhet, aki persze jó drágán adja a képeiket. Amikor a kislányom először ment oviba, az első napján készíteni akartam egy képet, de majd leharapták a fejem...Aztán a Mikulás ünnepségen is próbálkoztam,de emiatt berendeltek -mint szabálysértőt- fogadóórára, mert óriási bűnt követtem el. Nálatok megengedik???
2011. jan. 4. 21:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
51%

En megertelek titeket, de azert azt is ertsuk meg, hogy olyan anya is van, aki nem szeretne, ha az o gyereke a hatterben turna az orrat, mikozben Pistike anyukaja kirakja a kepet iwiw-re.

A pedofiliat meg nem becsulnem le, mert itt most derult ki, hogy igaz alkalmazottak 50-100 gyereket bantalmaztak szexualisan, es kozben mobil telefonnal kepeket keszitettek, en ha engednek sem vinnem be a telefonom, mert latom a szulok szemeben a rettegest, es igen, megertem oket, azokban a gondozokban is megbizott valaki.

Es nekem is vannak ovis kepeim, de nem anyukam fenykepezett arcba, igan nem 100 db csak 3, de igy is szep emlek. Vitatkozni meg nem akarok, sem meggyozni senkit, csak ez ugy meg kikivankozott.

2011. jan. 4. 22:06
 12/27 anonim ***** válasza:
76%
Első vagyok... nálunk az a természetes,ohgy mi szülök is fényképezünk.. bocs ha félreérthető volt.
2011. jan. 4. 22:22
 13/27 anonim ***** válasza:
76%

Nahát! Hány óvoda vagy iskola tesz fel az oda járó gyerekekről képet az intézmény honlapjára? (mert olyan aranyosak)!!És bizony nem íratnak alá a szülőkkel papírt hogy engedélyezik-e ...:(

Hogy mik vannak!!!! Az agyamat eldobom!!

2011. jan. 4. 22:23
 14/27 anonim ***** válasza:

Itt nem csak a pedofilos dolgokról lehet szó. Bár nálunk még nem került szóba, hogy a szülők nem fotózhatnak, igaz nem is volt ilyen alkalom, de szülinapokon szokták mondani a bölcsiben a dadusnénik, hogy akinek a szülinapja van, annak a szülei hozzanak nyugodtan fényképezőgépet, csinálnak képeket. Csak azért, mert így egyszerűbb, mint a bölcsi fényképezőgépét használni, és utána arról még adathordozóra kipakolni a képeket.

Viszont: amikor az intézmények honlapjain képek vannak a gyerekekről, ahhoz tényleg nem árt kérni a szülők beleegyezését, hiszen bármi oka lehet rá a szülőnek, hogy ne akarja ott látni a gyerekét. Legutóbb hallottam egy ilyenről, nem akartam hallgatózni, csak pont egy időben mentünk a gyerekekért az egyik kislány anyukájával, és hallottam, amikor mondta a gondozónőnek, hogy ha lehet, vegyék le a lánya fényképét a honlapról, mert nem szeretné, ha a volt férje tudná, hova jár a gyerek, mivel mindkettejüket többször is életveszélyesen megfenyegette. Nem tudom, hogy ez az ő esetükben mennyire volt komoly, de azért biztos vagyok benne, hogy van olyan eset, ahol jogos ez az aggodalom, és ha belegondolunk, tényleg csak ránk tartozik, hogy hova jár a gyerekünk, másnak nincs köze hozzá, márpedig megeshet, hogy valaki célzottan keresi, különböző bölcsik, ovik honlapját nézegetve, hátha meglátja egy fotón.

2011. jan. 5. 09:29
 15/27 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat. Eszembe sem jutna olyan képet feltenni az internetre, ahol az enyémen kívül más gyerek is szerepel. Itt nem is erről van szó. Amit a profi fényképész készít, az is felkerülhet...Egyszerűen az óvoda hozzáállása zavar nagyon sok dologban.
2011. jan. 5. 21:40
 16/27 anonim ***** válasza:
53%

22.06

A pedofília sajnos fényképezőgép nélkül is működik, és ha nincs mobiltelefon és fényképező a gyerekek körül, egy pedofil személy akkor sem javul meg.... istenem, nem a fényképező felelős a pedofíliáért, ás nem gátolja meg a hiánya azt, ez iszonyú naivitás. A pedofilok pont hogy a képek által buknak le sokszor.

Nagyon paranoid állapotok uralkodnak azokban az óvodákban, ahol a szülő ilyen fokon ellenség lehet, mintha félnének vagy titkolnának valamit, talán az ellátás hiányosságait?... Én biztos nem adom be egy olyan helyre a gyerekem, ahol így állnak a szülőkhöz, és nem nyíltan, melegen, őszintén. Valószínűleg a gyerekek is megsínylik ezt a hozzáállást.

2011. jan. 7. 08:30
 17/27 anonim ***** válasza:

Bocs az offért, most csak az első kommentedre válaszolok, de ha lesz időm, akkor az eredeti kérdésedre is szeretnék reagálni.

Mondjuk úgy érzem, hogy nem a feltett kérdés a fő problémád, inkább az első kommentben leírt eseted.

Az óvónők, dajkák felelőssége nem vitatható, az elmarasztalásuk valószínűleg meg is történt, de az merült fel bennem, hogy a gyermeked nem vágyott benn lenni az ünnepségen? Ott felejteni.... Egy gyerek, aki átveszi azt izgalmas várakozást, nem tudom, hogy bírja ki, hogy ne slisszanjon be az ünnepségre még akár kakis popsival is.. Bocsánat ha valakit sértek érzéseiben...

2011. jan. 7. 08:54
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Előzőnek: a kommentből nem úgy tűnik, hogy ott bárkit elmarasztaltak volna... az a baj, hogy csaknem 20 percig az a gyerek BÁRHOL lehetett volna felügyelet nélkül, akár lóghatott volna az óvoda ablakából is... az óvodások felmásznak, elcsavarognak, nézelődnek, ilyen a természetük, kell nekik a felügyelet, és nem ők a felelősek, ha nem figyelnek rájuk. Egy óvodai ünnepségnél egy csomó izgalmasabbat is el tudok képzelni, akár az udvaron hancúrozást is.
2011. jan. 7. 09:00
 19/27 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok újra. Nem a kommentből vettem hogy elmarasztalták a dolgozókat, ez csak saját gondolat (feltételezés) volt.

Az eredeti kérdésre válaszolva. Szóval, hogy akkora vétek volt-e, vagy egyáltalán szóvá tehető-e. Vegyük azt az alapesetet, hogy a helyszín most nem egy óvoda, hanem tegyük fel egy múzeum, pláza, vagy bármilyen hely, ahol előre kérik, hogy ne fotózzanak se fényképezővel se mobillal. Ha Te mégis fotózol és ezt észreveszik, ne adj Isten bevisznek, vagy megbüntetnek, szabálysértő vagy? Vagy az a hülye, aki számonkéri rajtad a szabálysértést?

A Te esetedben persze biztos vagyok benne, hogy maximálisan az anyai szereteted vitt rá arra, hogy mégis bevidd a fényképezőt, hogy lefényképezd vele a drága gyermeked boldog arcát, nem akartál visszaélni vele, és valószínűleg drágáltad is a profi képek árát, ez érthető!!

De valószínűleg kérték előtte a szülőket, hogy ne tegyék. Érdemes lenne megnézni, hogy a házirendben nincs-e benne..Mert akkor nincs miről beszéljünk.

A másik. Ha valaki nem ért egyet egy óvoda, iskola, gyermekorvos hozzáállásával TESSÉK OLYAT KERESNI, AMELYIK NEKED MEGFELELŐ! Szerencsére ehhez mindenkinek joga van. A Te gyereked helyére legalább másik 5 gyerek lenne..

Felesleges évekig harcban állni az óvónőkkel, óvodavezetővel, mert olyan az óvoda elvárása, arculata, vagy bármi, ami Neked nem elfogadható.

2011. jan. 7. 10:57
 20/27 anonim ***** válasza:
53%
Adventi ünnepség szülők nélkül?... Bármilyen ünnepség, kis műsor, amivel készülnek a gyerekek, az tudtommal a szülőknek szól, attól lesz izgalmas, hogy ők is ott lesznek, nekik csinálják a gyerekek - nem egy kamerának, óvónőnek vagy a takarítónőnek!...
2011. jan. 7. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!