Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit vásároljak a bölcsire?

Mit vásároljak a bölcsire?

Figyelt kérdés

Májusba vagy szeptemberbe fog menni a kisfiam bölcsibe.

Most van lehetőségem megvásárolni mindent amire szüksége lesz akkor.Mit vegyek mit kell vinni?Mennyi ruhát kérnek?

2010. dec. 27. 13:35
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
78%

Sznob az a személy, aki annak a felfogásnak él, miszerint néhány ember belülről fakadóan alsórendűbb nála, valamely olyan vélt vagy valós indoknál fogva, mint vagyon, pozíció, származás, végzettség, intellektus stb.

munka (főnév): Megélhetést biztosító, tartósan célirányos tevékenység. Felhasználható, vagy másokkal elcserélhető eredményért végzett tevékenység, amelynek határozott célja van. Ez fizikai vagy szellemi energiát és időt igényel, és nem szórakozásképpen - saját kedvtelésünkre - végezzük.

2010. dec. 30. 12:32
 22/37 anonim ***** válasza:
0%
Az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek.Az én feleségem is szereti a munkáját,és vissza is megy dolgozni,de csak hat év múlva,mivel a törvény szerint ennyi jár ikrek esetén.A magánóvoda,de még a magániskola mellett is kitartok,mert a gyerek ott is ugyanúgy közösségben van.Nézd meg mik zajlanak az óvodákban,iskolákban.Gondolom láttad már a híradóban párszor.Verik,fenyegetik a tanárt,elveszik a gyerek ennivalóját,zsarolják,verik őket,stb.És pont ezt látod rosszul.Én igenis megkövetelném a gyerekeimtől hogy mindenben a pedagógus szava a döntő.Ha a pedagógus panaszkodna nekem,akkor a gyereket venném elő.Amiről te írtál,az sokkal inkább a normál közintézményekre jellemző. És tudod attól ha egy gyerek nem nélkülözik ,de jó nevelést kap,semmi gond nem lesz vele felnőttkorban.Én is jó körülmények között nőttem fel,de megtanított apám,hogy kell majd boldogulnom ha felnövök.És meg is lett az eredménye.Az én gyerekeimtől is ezt fogom megkövetelni,csak az egyik fiam legyen túl a második csípőműtétjén,mert egy éve egy nagy nevű prof.rosszul csinálta meg, és most januárban Pécsen újra fogják műteni.Ez is oka egy kicsit a túlzott idegességnek.
2010. dec. 30. 12:51
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Ó, te kedves 12:51-es, te még a családi bajodból is valami kis dicsekvést kihozol!

Miért kellett még itt is "nagynevűzni", a még jobbat mondani? Ez a fennhéjázás a visszatetsző mindkettőtök

hozzászólásában. A nevelési elveiteket nem kérdezte senki, a bölcsibe mit kell vinni, ez volt a kérdés.Se a kérdésre nem válaszoltatok, az előző hozzászólásokat sem egészítette ki a kedves nejed.Úgy kerültetek ide, mint Pilátus a Krédóba.Az egyetlen cél, én úgy látom, az volt, hogy eldicsekedjetek a havi jövedelmetekkel és a magánovival -iskolával.

Kérdező,

menj el látogatóba a leendő bölcsibe, nem haragszanak meg érte, és kérdezz bátran.

2010. dec. 30. 13:04
 24/37 anonim ***** válasza:
17%
Kedves sznob kioktató!Nem szorulok rá,hogy elmagyarázd mit jelent a sznob meg a munka kifejezés.Az egyik nem vagyok,a másikban viszont élenjárok.Tudod én 200 embernek adok biztos megélhetést az országban,a legkevesebbet a takarítónők kapják:Ez nettó 140000 ft.Úgyhogy mielőtt ki akarsz oktatni,azon gondolkozz el,hogy te mit értél el eddig.Esetleg utána beszélhetünk.Egyébként a legtöbb irigy ember sajnos Magyarországon él.A munkát pedig nem kell mindenáron főnévként értelmezni.A gyereknevelés igenis komoly munka,felelősség,stb.De ha még nem volt gyereked,ezt nem tudhatod.Majd amikor már a tizedik napja nem alszol,de másnap menned kell dolgozni,majd megtudod.
2010. dec. 30. 13:08
 25/37 anonim ***** válasza:
0%
Te kedves 13.04-es! Ezzel azt akartam csak kihozni,hogy még a pénz sem oldja meg sokszor a legnagyobb gondokat.De azt hiszem én nem vagyok normális,hogy itt csevegek ismeretlen, vadidegen emberekkel,akiknek fogalma sincs az én életemről,nekem meg az övékről.Be is fejezem mostmár,ennek nincs semmi értelme.Mindenki éljen úgy,ahogy neki jó,neveljen úgy gyereket,ahogy jónak látja.Mindenki csak a saját életéért felelős,meg a gyerekeiért.Üdvözlök mindenkit és boldog új évet mindenkinek.
2010. dec. 30. 13:18
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Kedves milliomos munkaadó!

140e a takarítónőnek, ráadásul nettóban? Persze:) De szép is volna.

Van gyerekem, képzeld. És nem 10 napig nem aludtam miatta és nem 8 órát dolgoztam irodában ülve mellette.

Irígy meg végképp nem vagyok rád, sőt, sajnállak. Az én gyerekem ugyan nem járt magánoviba, se magán iskolába, kénytelen volt bölcsödébe menni elég korán, mégsem érzem úgy, hogy bármit veszített volna ezzel, sőt.

2010. dec. 30. 13:20
 27/37 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell sajnálnod,hidd el nem szorulok rá.És mivel fogalmad sincs a munkámról,ne ítéld meg légyszi.Nem tudja Magyarországon senki utánam csinálni,és tudod a szellemi munka nem irodában ücsörgést jelent,bár a fizikai dolgozók azt hiszik.A pénzt valóban elírtam,az nem nettó,hanem bruttó.Kicsit már fáradok.Bár szerintem az sem kevés.
2010. dec. 30. 13:33
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

De mégis ki a búbánatot érdekel, hogy te mit dolgozol? A feleséged idejött dicsekedni, te meg bocsánatkérésnek álcázva folytattad. Jó dolgotokban már ennyire unatkoztok? Én aztán tényleg nem irigylem mások pénzét, ha azért tisztességgel megdolgoznak, de az nagyon is zavar, amikor egyesek lépten nyomon mások orra alá dörgölik kéretlenül. Bölcsödei kérdésekben tapasztalatotok nincs, ezért nem is értem, hogy gondoltátok, hogy majd ti ehhez a kérdéshez hozzászóltok? Hiszen egyértelműen nem tudjátok rá a választ. De persze kéretlenül kioktatni mást, az nagyon megy. Ha a feleséged idegbajos, azt oldja meg egy szintén jónevű pszichológus segítségével, ne másokon töltse ki az elfojtott agresszióját.

Amúgy meg már elnézést, de az én gyerekem pl. bölcsibe jár (nem magánba!, lakótelepi bölcsi) amiről egyetlen rossz szavam nem lehet, úgy szeretik a gyereket, olyan rátermettek a gondozónők, hogy kívánni sem lehet jobbat. Úgyhogy nem kell azt gondolni, hogy csak azért, mert egy intézmény MAGÁN, attól jobb is lesz, mint ami nem magán.

2010. dec. 30. 13:55
 29/37 anonim ***** válasza:
0%
Idegbajos te vagy,legalábbis az írásodból ez szűrhető le.Nem kellene így látatlanból sértegetni,főleg a neten keresztül,bár mondjuk így következmények nélkül megteheted.Amúgy messze nem a nagyzolás volt a célom,de mivel ilyen reakciók jöttek,már nem bánom hogy így alakult.Továbbra is osztom:A bölcsi a gyerektől való megszabadulni vágyás első jele.Mert egész nap ordít,már nem bírok vele,ne hisztizz mert megőrülök tőled,stb.Ezeket én személyesen tapasztaltam jómódú embereknél is,és ez még elszomorítóbb.
2010. dec. 30. 14:09
 30/37 anonim ***** válasza:
0%
Meg a teljesség kedvéért:Elég sok szegényebb ember él a környékünkön is.Sokan azért csinálnak 3 vagy több gyereket,hogy pénzt kapjanak az államtól,amit persze másra költenek.Meg van köztük olyan is nem egy,aki beadja a gyerekét,neki meg esze ágában sincs dolgozni menni,a pénzt kapja,a gyerekét meg etetik.Ezt akarták ugye megszüntetni,csak ugye ez ellen fellázadtak az efféle emberek,hogy miközben a gyerekem eltartják,én nehogy már dolgozzak!Jobb beadni,mert már nyűg,de a pénzt kapjuk!Ez normális?Szerintem nem.
2010. dec. 30. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!