Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit vásároljak a bölcsire?

Mit vásároljak a bölcsire?

Figyelt kérdés

Májusba vagy szeptemberbe fog menni a kisfiam bölcsibe.

Most van lehetőségem megvásárolni mindent amire szüksége lesz akkor.Mit vegyek mit kell vinni?Mennyi ruhát kérnek?

2010. dec. 27. 13:35
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
100%
Kell egy ruha bentre plusz egy teljes váltóruha-fehérneművel együtt, benti cipő, kinti cipő. Kell pelus-ha nem szobatiszta- ha az, akkor wc papír, kell folyékony szappan, néhol kérnek fogkefét és fogkrémet.
2010. dec. 27. 13:49
 2/37 anonim ***** válasza:
100%
Minden hónapban kérnek tisztasági csomagot: szappan, zsebkendő, wc papír (ha nem szobatiszta, akkor pelenka, popsitörlő), szalvéta. A szülőkre rábízzák, hogy mennyiszer, de elvárják, hogy vigyél be gyümölcsöt, kekszet, ropit. Ruhából én vittem egy váltás tréninget, egy trikót, hosszú ujjú felsőt, pár bugyit, zoknit, egy kinti vastagabb tréninget/overallt/kabátot, sapkát. Kell egy benti cipő, egy amit kintre adnak rá. Nálunk kérték, hogy vigyünk saját motort. Váltás ruhára még nem volt október óta szükségük, így az az egy garnitúra is sok a szekrénybe, de lehet, hogy a Te gyereked esetleg még annyira nem megbízhatóan szobatiszta vagy nem eszik még olyan szépen és esetleg elhasználna egy nap kettőt is, ezt Te tudod megmondani. Ezen kívül csak a havi csoportpénzt kell lecsengetnünk. Bentre Zetpol cipőcskét, tréning nadrágot és hosszú ujjú felsőt adok a kislányomra, a pulcsi nagyon meleg lenne már. Jobb időben, értelem szerűen majd pólót, rövidnadrágot fogok, szandállal.
2010. dec. 27. 13:57
 3/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kérdezd meg a bölcsiben, ők mit igényelnek.

A mi bölcsinkben soha nem kérnek tisztaságcsomagot(zsebkendő, szalvéta, szappan, ilyesmi), csak a gyerek tisztába tételéhez kértek (pelus, törlőkendő, popsikrém). Váltóruha, cipő valószínűleg kell, de pl. oviszsákot sem vittünk, mert egyforma jut mindenkinek. (feleslegesen dobtam ki rá a pénzt)

Csoportpénz nálunk 500 Ft/hónap, de ezen kívül semmit nem kérnek.

A névnapot, születésnapot megünnepelhetik bent, ekkor természetesen gondoskodunk enni- és innivalóról.

2010. dec. 27. 14:58
 4/37 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg kérdezd meg, mert nálunk semmi csomagot nem kérnek, nem kell vinni se wc papírt, se szappant, se szalvétát, se zsebkendőt, semmi ilyet. Egyedül csak a pelust kellett vinni, meg a popsitörlőt, popsikrémet, ennyi, de aki már nem pelenkás, annak semmit.

Ami nálunk kellett:

kicsi törölköző kéztörléshez (ebből kettőt vettem, hogy legyen csere)

ágyneműhuzat és lepedő (gyerek méret)

benti cipő

Ezeket kellett megvenni, illetve persze kell bent lennie váltás ruhának (póló, nadrág, alsónadrág, zokni). A fiamat melegítőben szoktam vinni, abban van napközben, így én azokból vásároltam be sokat, meg pólókból. Van kb. 4-5 melegítő nadrágja, meg persze sok sok pólója, hogy ne legyen abból gond, ha állandóan koszos lesz (leeszi magát vagy ilyesmi) és nem száradnak meg időben. Én vettem neki kinti játszós cipőt is, hogy ha kimennek, ne abban játsszon, amiben amúgy sétálni járunk, de persze ezt a játszós cipőt használjuk játszóterezéshez mi is.

2010. dec. 27. 19:57
 5/37 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és nálunk pl. egyáltalán nem kell gyümölcsöt vagy ilyesmiket bevinni, ez sem mindenhol elvárás. Sőt, amikor kérdeztem, hogy kell-e, azt mondták, hogy ne, mert így is olyan sokat kapnak, hogy mindig küldenek még haza is a gyerekekkel egy-egy narancsot, almát vagy egyebet.
2010. dec. 27. 19:58
 6/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is kérdezősködj a bölcsiben. Nálunk semmit nem kell vinni, van törölköző, wc papírt, szalvétát, zsebkendőt a csoportpénzből veszik meg. Én egy benti cipőt vettem, van bent néhány ruhája váltásnak, de ezen kívül semmi extra. De kinek mire van igénye. Van olyan kislány, akinek komplett benti-kinti játszósruhája van cipővel együtt, gyakorlatilag ahogy beér a bölcsibe, tetőtől talpig átöltöztetik, és az udvarra is másik ruhába mehet csak. Nálunk csak annyi volt a kérés, hogy legyen egy váltás ruha a szekrényükbe a gyerekeknek.
2010. dec. 27. 21:13
 7/37 anonim ***** válasza:
3%
Szerintem nem szabadna bölcsibe adni egy gyereket.Az én ikreim kétévesek múltak,de oviba is csak akkor mennek,ha ők is úgy akarják,különben csak iskolába.Persze ez nem azt jelenti,hogy nem találkozhatnak senkivel.Csak szerintem hat éves korig az a legjobb ha a szülőkkel vannak a legtöbbet.Magán óvoda esetleg szóba jöhet,mert ott kellőképpen foglalkoznak a gyerekekkel,és a rossz társaságnak is kisebb az esélye.
2010. dec. 28. 23:25
 8/37 anonim ***** válasza:
90%
23. 25-ös, akkor majd átküldöm a gyermekem hozzátok, mert bizony nekem MUSZÁLY dolgoznom, mert élnem kell valamiből.
2010. dec. 29. 20:52
 9/37 anonim ***** válasza:
0%
Üzenném az utolsónak,hogy én is dolgozom,anya vagyok.A férjem meg a családfenntartó,aki történetesen egy nagy tudású,elismert ember,közel EGYMILLIÓS HAVI NETTÓVAL.Engedd meg,hogy mi döntsük el,mi a jó a gyerekeinknek.
2010. dec. 29. 21:33
 10/37 anonim ***** válasza:
90%

Bocsáss meg, de a havi nettó egymilliós jövedelem, amit a férjed haza visz nem igényli azt, hogy te munkát vállalj-az előző meg el kell hogy menjen dolgozni, hogy meg tudjon élni.

Mellesleg a gyerekeid majd jól megjárják a gondolkodásod miatt. Magánovi? Ja, nagyon kell-ráadásul ha ők is akarják? Elkényeztetett sznob kölyköket akarsz nevelni belőlük, vagy embereket?

2010. dec. 29. 22:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!