Mit vásároljak a bölcsire?
Májusba vagy szeptemberbe fog menni a kisfiam bölcsibe.
Most van lehetőségem megvásárolni mindent amire szüksége lesz akkor.Mit vegyek mit kell vinni?Mennyi ruhát kérnek?
Sziasztok!
Sajnos pont ez a gond itt.Most kaptam karácsonyra pénzt amiből előre gondolkozom,hogy veszek vagy 5 nadrágot meg pár pólót a kisfiamnak meg még amire szüksége lehet.Ugyanis sajnos nekem nem lesz lehetőségem arra,hogy bármit megvegyek neki.Ha anyukám nem fog szerezni adomány ruhákat akkor még ruházni se fogom tudni sajnos.
A férjemnek átlagos kereset van én pedig 70 ezer forintot fogok kapni ha visszamegyek dolgozni.A fizetésünk 80 százaléka a lakáshitelre és rezsire megy el.Kb 20 ezer forintunk marad arra,hogy megéljünk.Ez a szörnyű,hogy aki úszik a pénzbe az annyira elvan szállva magától, hogy az borzalom.Egyszer próbálná ki milyen a nélkülözés.
Nekem középsuliban volt egy ilyen pénzes osztálytársam.Egy fiú.Nagyon menő volta többi lány szemében.Mindent alá pakoltak a szülők mert ők is gazdagok.Mai napig egy szerencsétlen beképzelt hülye gyerek a srác és semmihez nem ért, még barátnője sincs mert egy csaj sem marad meg mellette.
Kérlek titeket a kérdésemre válaszoljatok.
Milyen ruhákat kérnek a bölcsibe?Bodyt még adnak a gyerekekre?
Ez a harisnyás dolog is nagyban bölcsi-függő. Én egyszer vittem úgy a fiam télen, hogy bentre is rajta hagytam a harisnyát, délután rögtön mondták is, hogy legközelebb ne hagyjam rajta, mert nagyon meleg van bent.
Szerintem jobban jársz, ha ezt a pénzt félreteszed, és majd bölcsikezdés előtt vásárolsz be. Azt a pár játszós nadrágot meg pólót turkálóban is bőven meg lehet venni, én is ott szoktam. Fölösleges, hogy a legdivatosabb melegítőben szaladgáljanak ott a gyerekek, úgyis hamar kinövik és elnyűvik.
Kedves közel egymillió forintos havi nettó jövedelmű válaszadó!
Asszonyka magát minősítette azzal, hogy egyáltalán megjegyezte, mennyi a férj keresete. Senki nem kérdezte. Az előtte lévő válaszadó írta, hogy neki MUSZÁLY dolgoznia, mert meg kell élnie valamiből. Erre válaszként az, hogy "én is dolgozom,anya vagyok" nagy butaság volt. Anyának lenni nem munka, arra nem mondhatja valaki, hogy dolgozik-az legfeljebb a hivatása lehet. "A férjem meg a családfenntartó,aki történetesen egy nagy tudású,elismert ember,közel EGYMILLIÓS HAVI NETTÓVAL" Fontos volt ezt ugye megemlíteni, sőt, nagybetűvel kiemelni-valóban, ebből elhiszem, hogy anyuka pedagógus. Sajnos a nagy többség valóban ilyen gondolkodású-tisztelet a kivételnek. Gondolom saját magából indult ki: "Magán óvoda esetleg szóba jöhet,mert ott kellőképpen foglalkoznak a gyerekekkel" Valóban, ott ha a szülő nincs megelégedve a pedagógussal, nagy eséllyel az óvónéni repül, nem a kezelhetetlen gyerek....
"És miből gondolod,hogy sznob gyerekeket nevelek?"- A feleséged hozzáállásából....
Eleve azt nem értem, hogy a kedves feleségednek miért kellett ide bármit is írnia. A kérdés nem az volt, hogy "Ki ellenzi, hogy bölcsibe adjam a gyerekem" hanem azt akarta megtudni a kérdező, hogy mit vásároljon hozzá. Senki nem volt kíváncsi a hencegésre, hogy van, aki abból is megél, hogy éveken át otthon van. Bizony másoknak dolgozni kell ahhoz, hogy élni tudjanak. És velem ezt nem az irigység mondatja, én akkor is dolgoznék (és visszamennék dolgozni egy idő után), ha nem lennénk rászorulva az én fizetésemre, mert 1. a gyereknek nem válik kárára, ha 2-3 éves korától már nem csak az anyja vigyáz rá, hanem olyan közösségben van, ahol jól is érzi magát 2. szeretem a munkám, és nem azért tanultam, hogy aztán a tudásomat ne használjam.
Engem ugyan nem zavar, ha valaki otthon marad, ameddig csak akar, mert az ő dolga, csak annyit tudok, hogy engem ez az élet nem elégítene ki hosszú távon, illetve azt is tapasztalom, hogy nem attól lesz valaki jó anya, hogy napi 24 órában van a gyereke mellett, hanem attól, hogy azt az időt, amit vele tölt, mennyire képes a gyerekének szentelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!