Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Eltörött a keze? Menyi az esélye?

Eltörött a keze? Menyi az esélye?

Figyelt kérdés
Kislányom 5 éves, és ma elesett. Ráesett a kezére, fáj neki és dagadt is. Borogatjuk neki. Holnap elmegyünk dokihoz. Menyi az esélye? Behajlítani betudja, de emelni már nem megy. Csak a könyöke és az alkarja fáj, könyéktől felfelé nem.
2010. dec. 21. 19:08
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
68%
Mi is 30 km-re lakunk a legközelebbi kórháztól, és volt olyan, hogy apám éjfélkor vitte be a faluvégi asszony pici 11 hónapos lázas gyerekét. Pedig addig szóba se álltak egymással.
2010. dec. 21. 20:33
 22/50 anonim ***** válasza:
70%

A fentieken kívül még csak annyit fűznék hozzá, hogy tudomásom szerint (eü dolgozó, javíts ki ha tévedek), a könyök nagyon szerencsétlen hely, mert a letört darabka könnyen elmozdul.

Apukámnak volt egyszer, vissza kellett csavarozni a letört darabot, pedig tudta hajlítgatni a könyökét. Utána agipsz levétele után sokáig gyógytornára járt mert beszűkült neki az a tartomány, amiben hajlítgatni tudta a könyökét, magyarán megmerevedett az ízület.

2010. dec. 21. 20:36
 23/50 anonim ***** válasza:
87%

az eü. dolgozó vagyok: igen igazad van! és már csak ha azt nézed hogy a könyök a legbonyolultabb izület mivel 2 tengelyes mogzást is végez. A könyök esetében nem beszéltehünk zöldgallytörésről mert az csak a csöves csontoknál folrdul elő (alkar, felkar, comb, síp és szárkapocscsont). Tartom valószínűnek hogy lepattanhatott egy darab, ilyenkor fenáll a veszélye hogy ha rossz helyre "vándorol" reggelre folyadékkal megtelik az izületi tok ami nagyon fáj.

Persze innen nem tudom megmondani de azért irtam ha egy kicsi esélye van hogy be tudd vinni inkább bevinném...

2010. dec. 21. 21:07
 24/50 anonim ***** válasza:
48%
Elég felelőtlenség már eleve az, hogy nincs pénz a telefonodon, holott se kocsi, senki, aki elvigyen, ha gond van. Mi lenne, ha nagyobb baj történne és még mentőt se tudnál hívni? Persze nem osztani akarlak, hanem csak kicsit rávilágítani, hogy ideje ilyenekre is gondolni, vagyis előre gondolkozni. Bár sose történjen semmi, de látod is most is lehet, hogy már gond van. Azért csak van szomszéd a környéken, aki tudna segíteni. Még ha nem is elmenni az ügyeletre, de legalább felhívni őket, tanácsot kérni, hátha egy orvos meg tudna győzni, hgoy érdemes bemenni a városba. Remélem, csak az izmát ütötte meg, mert az is tud iszonyatosan fájni.
2010. dec. 21. 22:08
 25/50 anonim ***** válasza:
79%
nekem 6 évesen eltört a bal csuklóm, zöldgally-törés, egész éjjel bőgtem, piszkosul fájt, a legjobban az, hogy anyám nem hitte el, hogy eltört és csak beborogatta. másnap röntgen, akkor derült ki, hogy nem csak szimulálok és hisztizek. nos...egy örök emlék maradt a szitu.
2010. dec. 21. 22:12
 26/50 anonim ***** válasza:
78%

Remélem már bevitted az ügyeletre...

Teljesen egyet értek az előttem válaszolókkal, ilyen esetben azonnal irány a kórház! Be kell kopogni az első utcabelihez akinek van autója!!!! (egy vidéki)

Ja, amúgy mentőt hívni lemerült kártyával is lehet. A vészhívást még sim kártya nélkül is engedi a telefon!!!

2010. dec. 21. 22:14
 27/50 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem teljesen mindegy mit írtok, úgyis lepontoz mindenkit, láthatjátok..
2010. dec. 22. 09:48
 28/50 anonim ***** válasza:
36%
112-t pénz nélkül is felhívhattad volna a telefonodról, nem hiszem el, hogy nem küldenek ki mentőt, vagy valami segítséget, ha elmondod mi a probléma, mi történt!
2010. dec. 22. 12:44
 29/50 A kérdező kommentje:

Nem kifogásokat kerestem, sajnos ez a helyzet! Az emberek mifelénk nem épp segítőkészek sajnos! Belém lehet rúgni még egyet, csak tessék!

Nem pontoztam le senkit és fel sem!!

Ezért szeretem azt a fórumot itt, mert a legkönnyebb lehordani mindenkit! A "TÖKÉLETES SZÜLŐK" fóruma, ugye? Mint pl most engem! Csak mert nem rohantam egyenesen az orvoshoz! Ti szégyellhetnétek magatokat ezért, tisztelet a kivételnek! Bár ahogy elnézem a hozzászólásokat..

Meg hogy az ilyen minek szül gyereket? Hogy lehet ilyet írni egy olyan emberre, akit nem is ismertek? El lehetne gondolkodni ezen a viselkedésen! És igen, sajnos nincs pénzem taxira, s busz sem megy a városba este 6 után! Örülhettek, hogy nektek megvan a kellő segítségetek, ha kell! Mint erkölcsileg, mint anyagilag! Nekem ebből nem jutott soha az életben!

Kívánom, hogy sose legyetek ilyen helyzetben!

Egyébként minden rendben a gyermekemmel!

2010. dec. 22. 12:57
 30/50 anonim ***** válasza:
70%
Mi gondolkodjunk el? Itt mindenki a kezét-lábát törné, ha a gyerekének baja lenne, te jöttél rendre a kifogásokkal, és még annyi eszed sincs, mely számokat lehet pénz nélkül is hívni, de még neked áll feljebb? Senki se tökéletes szülő, mi se vagyunk azok, de hogy egy anya, ismétlem, egy ANYA, arra ne legyen képes, hogy segítsen a gyerekén, ez mindennek a teteje! Idejössz tanácsot kérni, megkapod, segítenénk - nem a tehetetlen, buta fejeden, hanem a szerencsétlen gyerekeden -, és még mi vagyunk a hülyék. Beszólunk, holott nem is ismerünk? TE SE MINKET!
2010. dec. 22. 13:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!