Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi esélye lehet hogy...

Mennyi esélye lehet hogy elvegye tölünk a gyereket?

Figyelt kérdés
párom testvére aki 13 éves 3 éve velünk él, családba fogadással. az apja nevelésre alkalmatlan egy kretén. sajnálom ez az igazság. alkoholista majom. sajnos átmenetelileg nincsen vizünk, és hétvégén sikerült belefutnunk egy vitába vele. megfenyegetett hogy jön be holnap a gyámügyhöz hogy nem rendezett a kiskoru körlményei ezért vissza akarja venni. ahová ő vinné, van viz is, de sajá szobája nem lenne. nálunk megvan mindene söt tbb is ami kellene, de sajnos elég sokat van kint apárom másik testvérénél, ahol aposom is él, akárhányszor tölük jön haza uszitják ellenem, szememben jopofiznak a hátam mögött meg elhordanak mindennek. mikor anyosom meghalt 18 évesen én kezdtem nevelni a 10 éves gyereket, halvány lila gööm nem volt rola mit csináljak. a lány akkor még hajat mosni se tudott egyedül, 1 hétig járt ruhába azt is ki kellett készitni. szoval elég rossz helyzetből kerültünk ki. de most nincsen vizünk. tavaly a gyereket megbüntetük, mert nem jött haza időben emiatt nem nézhetett tébvét, ők már ugy mondják mindenkinek hogy terrorizálom, nem engedem tvz nézni és nem számitogépezhet. a gyerek egyébként kitőná. ha viszont megkérdeznék, hogy kivel akar élni, nem tudom mit válszolna, az utobbi időben nagyon lehet befolyásolni amit ki is használnak a testvére és aposom, me hátnagyon szerelmes, 4 honapja "együtt jár" egy fiuval, aki szintén ott lakik ahol sogornőmék. És megmondom őszintén látok esélyt rá hogy azt mondja nem akar velünk élni. mi tévők legyünk. én ugy érzem minden tőlem telhetőt megteszem és megtettem. miatta nem tudtam menni fősulira mrt őt kellett nevelnem és ez a hála. rettentően el vagyok keseredve.
2010. nov. 27. 19:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Pontosan miért nincs most víz nálatok??

2010. nov. 27. 19:16
 2/7 A kérdező kommentje:

azt hozzá tenném, hogy járunk a csapra vizért, mindennap van tiszta rha, fürdünk, mosunk, fözünk, ugyanugy ki van takaritva.

az még elfeletejttem hogy a fő szempont hogy nem kap szeretet. én olyan családba nőttem fel, ahol nem volt hogy anya megölelt, puszilgatot vagy csokolgatott volna, hogy mondta volna hogy szeret. én ezért probálom legalább naponta 2 szer mondani hogy én szeretem, meg meg is szoktam ölelni. meg én tényleg szeretem, de most nem tudom mi lesz ha belemegyünk egy elhelyezési vitába.

páromnak lenne lehetőség munkahelyet változtatni, ahol szolgálati lakást kapnánk. de messze kéne költözni. eddig tiltakoztam ellene, de most már elgondolkodok rajta. örülnék ha nem szolna bele senki. mert amikor ugymond bajt csinálok akkor rögtön vezsekedni kell, de hogy 3 és fél éve én nvelem, anyja helyett anyja vagyok,azt lefelejti megköszönni. csak a hibát keresik.

2010. nov. 27. 19:16
 3/7 A kérdező kommentje:
1 évig nem jött számla ezért jött ki egy 150e ftos csekk amit nem tudtam sehonnak előterenteni, amikor nem jött csekk, én telefonáltam a vizmőnek szoltm többször is, de mivel a viz aposom nevén van finoman szolkva kiröhögtek. ő meg nem intézkedett. raktuk mi el minden honapa rá félre, de sajnos közbe jött egy dolog, ugyhogy el ment a pénz. sajnálom. kb 2-3 héten belül rendezve lesz egyébként.
2010. nov. 27. 19:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha a gyerek el van látva tiszta rendezett akkor az alkesz apa a büdös életben nem kapja vissza.

Ma Magyarországon sajnos egyre több helyen nincs víz , gáz áram és ezelőtt 50 évvel sem volt víz mindenütt és mégsem vették el a gyereket.

Egyébként ez nem hiszem hogy a gyámügyet befolyásolná(hogy nincs víz) mert szerintem az apuka nem változtatott az életvitelén( még mindig iszik gondolom)és ez többet ront a helyzetén mint az hogy most nincs víz.

2010. nov. 27. 19:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Beszélgess a kislánnyal őszintén. Mond el, hogy te szereted őt, igyekszel mindent megtenni érte, szeretnéd, ha boldog gyerekkora lenne , normális csalàdban, amit az alkoholista apjától sajnos nem kaphat meg, ezért is fogadtátok be.ne fenyegetsd azzal, hogy hálátlan, miért nem köszöni ezt az áldozatot meg neked, mert ha tényleg ragaszkodsz hozzá, ez nem áldozat, amit érte teszel. Mondhatod neki, hogy szive joga eldönteni, kivel akar élni, de ha veletek marad, ne legyen abból gond, hogy neveled, figyelsz rá, be kell tartani a szabályokat. Az apjánál lehet, hogy nem lesz szigorúság, de tiszta ruhája sem lesz, nem lesz meleg vacsora, nem lesz saját szoba, nem lesz ölelés és szeretet. Ezt gondolja át.
2010. nov. 27. 22:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a gyerek rendezett, tiszták a ruhái stb...akkor nem veszik el, és pláne olyan embernek nem adják, akit már egyszer alkalmatlannak minősítettek a nevelésére. Amúgy az anyagi körülmények sosem lehetnek okai a gyerek családból való elszakítására.
2010. nov. 28. 04:40
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Érdekes....ne haragudj meg,de vizetek nincsen net viszont van.Részletfizetéssel is élhettetek volna.Nem igazán értem.
2010. nov. 30. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!