Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy kétéves kislányom van,...

Egy kétéves kislányom van, sokszor gondolok rá, vajon eleget játszok-e vele?

Figyelt kérdés
Ti mennyit játszotok, foglalkoztok hasonkorú gyermeketekkel?Nálam ez kb. 40-50 perc között van összesen egy nap folyamán
2010. dec. 16. 14:53
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
66%

Én egész nap játszom vele. Együtt takarítunk, főzünk, mosunk.

Játszani leülök vele ezeken az időkön kívül is. Sétálni is együtt megyünk a játszótérre.

Egyedül talán fél órát van el.

2 éves kisfiú

Te hogy csinálod, hogy csak ennyit játszol vele?

2010. dec. 16. 14:56
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

1.vagyok.

A játékok abból állnak ált:

-állatos könyveket nézegetünk, kérdezi, hogy mi én mondom,

-építünk kockából, játékokból tornyokat,

-fa állatos képeket párosítunk össze,

-énekelek, mondókázok,

-bújócskázunk,

-a játékaival közösen játszunk, pl: autózunk, együtt itatjuk az állatokat edényekből,

stb....

szóval egész nap vele vagyok

+27. hetes kismama is vagyok

2010. dec. 16. 14:58
 3/22 A kérdező kommentje:
Ő a nappaliban van , én a konyhában. Ha odajön akkor velem, de ha rosszalkodik, visszaküldöm a nappaliba. A gyerekszobában meg végigjátsszuk a játékokat, amiket ő választ, mindig megkérdezem mit szeretne, aztán ha már meguntam akkor megint megyek a dolgomra. Persze mi is együtt megyünk mindenhová, de az mégsem olyan közvetlen foglalkozás.
2010. dec. 16. 15:01
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok.

Miért nem vonod be a házimunkába? Olyan édes, amikor a fiam készségesen rohan, segít, törölget, szemetet kidob. Krumplit fogja míg én pucolom a többit......

Vond be, meg lehet őket zabálni szerintem és nagyon kis fontosnak tartja magát ilyenkor, minden elvégzett munkája után megtapsolja saját magát.

Nekem az egyetlen szabadidőm, amikor alszik.

2010. dec. 16. 15:04
 5/22 A kérdező kommentje:
Van, amibe be lehet vonni, persze. De a mosogatás pl nem ilyen, a főzés előkészületei igen, de maga a sütés-főzés megint nem. Hátat fordítok , máris a spajzban bújócskázik, félek magára rántja a mobil sütőt , a kukában turkál stb. stb. Ilyenkor kizárom a konyhából , a rácsot beakasztom. Tegnap szaloncukrokat kötöztünk, kibontogatott vagy 10et anékül, h megette volna :), majd az ajándékcsomagolásnál hol az ollómat lopkodta el, hol a csomagolópapírt gyűrködte - persze amit én adtam neki, az a darab nem kellett - , hol a becsomagolt ajándékról akarta letépni a papírt....:)
2010. dec. 16. 15:09
 6/22 anonim ***** válasza:

Te ma´r ajándékot csomagolsz,meg szaloncukrot kötsz??Nem korai még??

Egyébként én sok mindent a lányommal együtt csinálok.Szerencse magának is jól el van.

2010. dec. 16. 15:15
 7/22 anonim ***** válasza:
Kedves válaszoló, ugyanigy folyton-foglalkozok a kétéves fiammal, én is meglepődtem a kérdésen, hogy van el ilyen sokat magában a kisgyerek? Tudom, hogy az enyém meg pont, hogy túlzottan igényli az én vagy apja jelenlétét minden pillanatban, kivéve az alvás, én meg ezen gondolkodom, hogy túlzás. Valahol köztes idő lenne a jó. Őszintén szivesen takaritanék nélküle, mig ő mondjuk autózik kicsit, de jön velem, tartja a porszivót, mutogat, hogy koszosz:), szösz, hozza a viledat, törli a tv-t.ha megunja, inkább nyüszög mellettem, de nem megy egyedül játszani:( mindig is ilyen volt, csak azt hittem, enyhül majd, de nem. Kedves kérdező, a te kicsid önálló, szerintem ügyes, főleg ha egyedül kirakózik/legozik/épit.
2010. dec. 16. 15:15
 8/22 A kérdező kommentje:
A szaloncukor kötögetés és az ajándékcsomagolás sosem korai, előkészíti a karácsonyra a hangulatunkat :) igen, mi már ezt is csináljuk, sőt már karácsonyi énekeket tanulunk egy hete, karácsonyfát , jézuskát rajzolgatunk. Jövő héten már CSAK sütünk, főzünk takarítunk ....
2010. dec. 16. 15:17
 9/22 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Mintha a fiamat írtad volna le:)))

Ő is fogja a porszívót és akkurátusan segít. Ő is hozza a szöszöket.

Én estére kész vagyok a sok beszélgetéstől, figyelemtől, amit ő is kikövetel.

Szerintem napi 1 óra kevés, de az egész nap is túlzás.

Én biztos nélküle fogok csomagolni,hiszen az ő ajándékai lesznek benne és tudom, hogy ő sem segítene, csak széttépné.

2010. dec. 16. 15:22
 10/22 anonim ***** válasza:
31%
A leirtak alapjan keveset foglalkozol vele. ez az en velemenyem.
2010. dec. 16. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!