Jól csinálom? A kislányom napi étkeztetésére gondolok. "Papíron" 8hónap 1 hetesek vagyunk, korrigált korunk 6,5 hónap.33. hétre született, ezért a korrigált kor.
Saját magamtól találtam ki, hogy így legyenek az etetések, kíváncsi vagyok mi a véleményetek.Köszönöm.
Reggel 5:30 - anyatej 120-130 ml
Délelőtt 9:30 - anyatej 130 ml
Du. 13:30 - valamilyen zöldség csirkehússal, vagy vmilyen üveges bébikaja = kb.1 üveggel meg is eszik ebből
Du. 16:30-17:00 között vmiyen gyümölcs babapiskótával és/vagy Sinlac-kal sűrítve
Este 20:00 tápszer 140-150 ml (azért nem anyatej, mert ilyen este már nem tápláló neki, sokszor próbáltuk, de a tápszer vált be)- és ettől az etetéstől kezdve megkezdi az éjszakai alvást.
Este 23:00 - tejpép 130-140 ml ( ezt már alvásban eszi, de igényli, mert ekkortájt kicsit fölkel, ahogy elkezdem etetni megnyugszik, megeszi és folytatja az alvást).
Persze napközben az étkezések között iszik sok folyadékot.
Szia
Szerintem jól csinálod. Az én 8 hós lányomnál is kb így néz ki a napi étkezés. Annyi hogy én este 8-9 között adok neki utoljára.
a kaják jónak tűnnek, nekem csak az jutott eszembe, h lehet, h azért igényli az éjjeli laktató kaját, mert nappal nem lakik teljesen jól. tehát én vhogy így próbálnám, és akkor szerintem már nem kellene 11kor etetned:
mikor felkel szopi
de. gyümölcs és keksz, sinlac, ahogy írtad, mondjuk a de. alvás előtt
a következő alvás előtt (dél körül) főzelék
uzsonna: tejpép
este pedig tápszer
így nappal sűrűbben enne és laktatóbbat, lehet, h ezzel kihúzná este 8-tól reggelig, v hajnalig, akkor is szopizhat nyugodtan.
Nagyon köszönöm a válaszokat.A súlya miatt nem aggódom, mert szépen eszik.Amúgy meg én sem voltam nagy baba.Lehet, hogy kipróbálom, hogy az esti tápszert és a tejpépet fölcserélem, mert én is olvastam arról, hogy nem célszerű a pépet cumisüvegből adni. Így lehet, hogy az étkeztetési időpontokat kicsit tologatom ide-oda.
További szép napot mindenkinek.
Márti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!