Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A lelkes nagymama, aki sose...

A lelkes nagymama, aki sose azt vesz, ami kéne a gyerkőcnek. Mit tegyek, hogy ne bántsam meg?

Figyelt kérdés
Kicsit kezdi anyósom túlzásba vinni a dolgokat. Mindig vagy nagy vagy kicsi ruhákat vesz csemetémnek 1-2 számmal, vagy mocskosul ronda(színben,fazonban), ezért idén télre leadtam neki centiben a méreteket, fazont, színt, hogy ne legyenek balesetek. Lányom 2 éves, 86-os ruhákat hord, 10kiló, tehát fittebb alkat. Egyszer a napokban örömmel közli, hogy talált 2 overallt a lánynak, mert 2 várost felkutatva sem találtunk neki. Jön, nagy büszkén hozza, és az állam leesett..Adhatok én centiket, mintha nem is adtam volna. Beállított egy 104-es és egy 110-es egyértelműen FIÚ overallal, hogy ő kettőt is vett, hogy legyen váltás. Először meg sem tudtam szólalni a megrökönyödéstől..Átmeneti ráadásul, nagyon vékonyan bélelt. A kisebbet ráadtam a lányomra, akkora volt mint egy hatalmas zsák, mire az volt a válasz, hogy itt-ott felhajtod, bevarrod, és jó is! Elég gyakran találkozunk,így nem tudom mit csináljak, hogy ne bántsam meg, de hogy ezeket én rá nem adom a lányomra utcára, az biztos! egyszer már volt kisebb sértődés pont ezért, mert vett neki tavaly egy turis télikabátot, ami rettenetesen kopott volt, és természetesen így nem adtam elmenőre a lányomra, erre jött a balhé, hogy nem dísznek vette..Most mi a manót csináljak?!
2010. dec. 14. 10:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérd meg, hogy őrizze meg a blokkot, hogy ki tudd cserélni, ha véletlen nem lenne jó a méret...aztán a fiús ruhákat lányosra vásárolod, mondván a másikból már nem volt más méret..
2010. dec. 14. 11:02
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha közeledik valami alkalom, jó előre szólj, hogy a férjeddel már kinéztétek a ruhákat, csak még nem vettétek meg, így talán le tudod állítani. Sajnos nagyon ismerős a helyzet. Anyu soha nem vesz ruhát a gyerekeimnek, rám bízza, de az anyósom notórius, mániákus vásárló...kínai, piac, turkáló. A 7 éves lányomnak már 60-nál is több pulóvere van, de még mindig hozni akar neki. Nem érti meg, hogy nem kell, nincs rá szükség, bőven elég lenne 10 pulcsi is egy elsős lánynak. Hiába mondtam most hétvégén is, hogy a gyerekeknek társasjátékot vettem karácsonyra, szerinte az felesleges, van már elég játékuk... Nézzek még ruhát nekik, mert számára csak a ruha az értékelhető ajándék. Akkor gyorsan kaptam az alkalmon a férjemmel, és mondtuk, hogy rendben, a Tesco-ban megvesszük ami kell és tetszik, azt majd ők adhatják. (kicsit furán nézett, mert ő soha nem vett ruhát ott, csak a kínaik, stb,:))))
2010. dec. 14. 12:16
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

11:02-es, ez nagyon jó ötlet!

Amúgy kedves kérdező, cserélhetnénk anyóst..

Mi mindenből rózsazínt, cikláment és virágosat kapunk, pedig egy nagydarab kicsifiunk van:) A legújabb (karácsonyra fogja kapni, de a férjem meglátta): egy rózsaszín evőeszköz készlet. Gondolkoztam, mit mondjak karácsonykor erre (veszekedni nem szeretnék, mert nem "olyanok + értetlenek, hiába is mondanám, hogy ne rózsaszínt, úgy is megint az lenne belőle), szóval megjegyzem, hogy remélem, ha gyerekünk lesz , akkor lánylesz, elteszem neki:) Mindezt kedvesen. Ráadás, hogy kínaiból vásároltak veszélyes, apró darabos játékokat, de erről leállítottam. A férjem nem nagyon beszél vele, hiába kérem. Náluk divat a konfliktuskerülés, véletlenül sem "bántaná" meg őket. Pedig ez nem erről szól, itt agyerekről van szó, ezért fogtam magam, és megmondtam én. Csak hümmögtek. Nem érdekel. (Ja, és a mi családunk pont az övék ellentéte, mi nem szépítgettük a dolgokat, meg nem mézesmázaskodtunk, hanem megmondtuk a frankót:D

Én a helyedben:

1. Az előzőleg javasolt blokkos megoldással élnék

2. Határozottan KINYITNÁM a szám

3. Esetleg együtt mennék vele vásárolni

4. Ismerősnek ajándékoznám

5. Vatera, teszvesz.. :D

2010. dec. 14. 12:18
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyosom is detto. Volt már hogy a fél éves unokájának egy hónaposra való ruhát vett, én mondtam neki hogy kicsi lesz, erre ő, hogy egyszer azért igazán ráadhatnám. Folyamatosan összevásárol mindenféle dolgot, de amióta mondtam neki hogy rengeteg ruhája van, és az elkövetkezendő 2 évben nem kell neki semmit venni, (persze túloztam) azóta nem vesz annyit. Már előre féltem mit ad karácsonyra ezért elmondtam neki mit szeretnék: van nála egy csomó játék amit oda nem adna csak úgy, mert kell a többi unokának is, de persze a többi unoka nem használja, mert már nagyok hozzá, csak az én lányom játszik vele ha ott van. Mondtam neki ne vegyen semmit csak adja oda azt a játékot amit úgy őriz mint egy kincset. Gőzöm sincs felfogta-e, majd kiderül.
2010. dec. 14. 14:45
 15/15 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Mindenképpen meg kell beszélni a dolgokat, az anyósod se költse feleslegesen a pénzt, de a kislányodnak se kelljen fiú overallt hordani:)

2010. dec. 20. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!