Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A lelkes nagymama, aki sose...

A lelkes nagymama, aki sose azt vesz, ami kéne a gyerkőcnek. Mit tegyek, hogy ne bántsam meg?

Figyelt kérdés
Kicsit kezdi anyósom túlzásba vinni a dolgokat. Mindig vagy nagy vagy kicsi ruhákat vesz csemetémnek 1-2 számmal, vagy mocskosul ronda(színben,fazonban), ezért idén télre leadtam neki centiben a méreteket, fazont, színt, hogy ne legyenek balesetek. Lányom 2 éves, 86-os ruhákat hord, 10kiló, tehát fittebb alkat. Egyszer a napokban örömmel közli, hogy talált 2 overallt a lánynak, mert 2 várost felkutatva sem találtunk neki. Jön, nagy büszkén hozza, és az állam leesett..Adhatok én centiket, mintha nem is adtam volna. Beállított egy 104-es és egy 110-es egyértelműen FIÚ overallal, hogy ő kettőt is vett, hogy legyen váltás. Először meg sem tudtam szólalni a megrökönyödéstől..Átmeneti ráadásul, nagyon vékonyan bélelt. A kisebbet ráadtam a lányomra, akkora volt mint egy hatalmas zsák, mire az volt a válasz, hogy itt-ott felhajtod, bevarrod, és jó is! Elég gyakran találkozunk,így nem tudom mit csináljak, hogy ne bántsam meg, de hogy ezeket én rá nem adom a lányomra utcára, az biztos! egyszer már volt kisebb sértődés pont ezért, mert vett neki tavaly egy turis télikabátot, ami rettenetesen kopott volt, és természetesen így nem adtam elmenőre a lányomra, erre jött a balhé, hogy nem dísznek vette..Most mi a manót csináljak?!
2010. dec. 14. 10:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérd meg a férjedet, hogy beszéljen vele ő, mégis csak az ő anyja.

Egyébként megteheted azt, hogy a legközelebbi adandó alkalommal megmondod neki, hogy Te szeretnéd a lányodat öltöztetni, úgyhogy legyen kedves ne vegyen ruhákat.

Ami még eszembe jut:

Nézzél ki valamit, amire szükségetek van, és mondd meg neki, hogy xy boltban ezt és ezt vegye meg, ha ruhát akar venni, mert az éppen kell.

(Persze a turi így kizárva, de hát ez van.)

2010. dec. 14. 10:24
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát mondd meg szerintem hogy mi a gond a vásárolt ruhával. Normális hangvételben (gondolom eddig is jófej voltál vele), és tedd hozzá hogy nem szeretnéd őt megsérteni és értékeled, hogy keresgélt és vásárolt neki, de sajnos ez nem az amit megbeszéltetek és nem szeretnéd, ha egy egyértelműen nem neki való overallt (vagy bármit) kellen ráadnod, ez annak a szokása akinek nincs egyáltalán pénze a gyermekét öltöztetni, és innen-onnan kapott cuccokat kénytelen ráadni.
2010. dec. 14. 10:25
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős sajnos!!!De én megoldottam mert kerek perec megmondtam hogy figyelj ide ez csajos(fiam van)és nem akarom lilás pulcsiba kivinni sehova.Ne hoz légyszoi melegítő gatyákat(nagyon kopottak voltak)mert van egy csomó.Aztán leszokott róla.Most mindig megkérdezni mi kell,meg már jókat hozz.Hidd el minél többet reklamálsz(FINOMAN)annál jobban megérti.Jah és én együtt lakom vele...
2010. dec. 14. 10:26
 4/15 A kérdező kommentje:
Utolsó bátor vagy, hogy együtt laktok:D
2010. dec. 14. 10:28
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 3 hónapos a lányom és ezer olyan ruhát kaptunk amit rá sem adok. Anyámtól is. Anyós szép darabokat és drágákat hozott de azok nagyok, de az nem baj, majd késöbb jó lesz.

Anyám tud nem túl szépeket és vagy kicsit vagy nagyot venni.

De most karira kértem mindenkit ne ruhát vegyen. anyóséknak megmondtam pontosan melyik márkáju hálózsákot kérjük és mekkora méretben.

unokatesómnak mondtam inkább nagyobbat vegyen, mert ö mindenképpen ruhát akar.

barátoktol játékot kértem.

2010. dec. 14. 10:33
 6/15 A kérdező kommentje:
Mondtam én már neki szépen és csúnyán is.pl félévesen vett neki egy nyári, fehér, fiú 24 hónaposra való szettet. még most se jó rá..Konkrétan talán 1-2 darab volt, ami jó rá..Névnapra 3 részes 92-es csupa műszál, kínais melegítőegyüttest, pár hónapja 98-as fiú 3darabos kisgatya készletet(még pelusos) és mindig lány..Szóval még vagy egy oldalnyi ilyen sztori van. A párom is próbált már vele beszélni, de nem érti meg, mert ő olyan boldogan veszi..
2010. dec. 14. 10:34
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi is sokszor vagyunk így, ruhával, játékkal is, hogy direkt elmondom a rokonságnak, hogy ne vegyenek pl. plüssállatot mert van rengeteg + oda se adhatom játszani még a 7 hós lányomnak, de mindig valaki azt hoz.

De amúgy én úgy szoktam elintézni ezt a dolgot az anyóssal, hogy odaadja a pénzt , én megveszem ami kell - odaadom neki - hogy aztán ő hozhassa becsomagolva az ajándékot. Így nincs csalódás és sértődés!

2010. dec. 14. 10:49
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
már írtam választ, most picit offolok: nem lehet, hogy fiút szeretett volna unokának??? el kéne fogadni hogy lány lett :)
2010. dec. 14. 10:50
 9/15 A kérdező kommentje:
utolsó:látod ez jó kérdés..neki 2 fia van.Volt már ilyen, hogy megkérdezte, hogy adjon pénzt?Mondom jó, akkor mi abból veszünk neki, erre mire ideért már megint ruha lett belőle :LOL:
2010. dec. 14. 10:52
 10/15 anonim ***** válasza:
84%
annyi segély szervezet van, és mint az egyik válaszoló írta, akármilyen ruhát, csak a csórik adnak a gyerekükre. Csomagoljátok össze a cuccokat és ajánljátok fel. Így mindenki jól jár, aki nem teheti meg, hogy a gyerekének ruhát vegyen az is, neked sem kell nézegetni a lányodnak nem való göncöket és anyóst sem bántod meg, mert neki meg mindegy.
2010. dec. 14. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!