A lelkes nagymama, aki sose azt vesz, ami kéne a gyerkőcnek. Mit tegyek, hogy ne bántsam meg?
Kérd meg a férjedet, hogy beszéljen vele ő, mégis csak az ő anyja.
Egyébként megteheted azt, hogy a legközelebbi adandó alkalommal megmondod neki, hogy Te szeretnéd a lányodat öltöztetni, úgyhogy legyen kedves ne vegyen ruhákat.
Ami még eszembe jut:
Nézzél ki valamit, amire szükségetek van, és mondd meg neki, hogy xy boltban ezt és ezt vegye meg, ha ruhát akar venni, mert az éppen kell.
(Persze a turi így kizárva, de hát ez van.)
Nekem 3 hónapos a lányom és ezer olyan ruhát kaptunk amit rá sem adok. Anyámtól is. Anyós szép darabokat és drágákat hozott de azok nagyok, de az nem baj, majd késöbb jó lesz.
Anyám tud nem túl szépeket és vagy kicsit vagy nagyot venni.
De most karira kértem mindenkit ne ruhát vegyen. anyóséknak megmondtam pontosan melyik márkáju hálózsákot kérjük és mekkora méretben.
unokatesómnak mondtam inkább nagyobbat vegyen, mert ö mindenképpen ruhát akar.
barátoktol játékot kértem.
Mi is sokszor vagyunk így, ruhával, játékkal is, hogy direkt elmondom a rokonságnak, hogy ne vegyenek pl. plüssállatot mert van rengeteg + oda se adhatom játszani még a 7 hós lányomnak, de mindig valaki azt hoz.
De amúgy én úgy szoktam elintézni ezt a dolgot az anyóssal, hogy odaadja a pénzt , én megveszem ami kell - odaadom neki - hogy aztán ő hozhassa becsomagolva az ajándékot. Így nincs csalódás és sértődés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!