20 hónapos mellé egy újszülött. Ti hogy oldottátok meg?
20 hónapos lesz a lányom amikor megszületik a kistesó, és egy kicsit tartok tőle, hogy fogok boldogulni két ilyen kicsivel egyszerre. Legnagyobb problémám, hogy amíg a kicsi szopizni fog, mit csinálok az örökmozgó nagyobbal? Ahhoz még kicsi hogy leültessem magam mellé, és nyugodtan ücsörögjön 3 óránként akár 20 percet, fél órát amíg a baba eszik...
Ötleteket, tippeket, praktikákat várok. :)

Szia!
Nálunk 21 hónap van a két gyerek közt, mi általában a nappaliban vagyunk itt játszik a nagy, így a kicsit a nappaliban szoptatom ülve, ha jön valami segítség akkor megyünk a hálószobába.
22 hónapos és 5 hetes kisfiúk anyukája

Nálunk 15 hónap van a gyerekek között, hát az eleje nem volt egyszerű. Nincs segítséged? Mondjuk, nekem sem volt. Nehéz, de ki lehet bírni. A pici szopizott, a nagy meg jött, hogy játsszunk... Egyébként hihetetlenül találékony tud lenni az ember, ha muszáj, meg ha pl. házimunka végzése közben kell a gyereket lekötni. Egy kézzel kirakóztam vele, legózás is jó. Ültesd majd oda, nézegessetek mesekönyvet, mondókázzatok, énekeljetek már most. Beszélj neki sokat a kistestvérről, hogy milyen jó lesz stb.
A picit egyébként nem kell néma csöndben szoptatni, neki majd az lesz a természetes, hogy a nagy mindig ott szöszöl mellette.
Inkább ezekre szoktasd rá, ne a tévére.:)

17 hónap van köztük, nálunk is az ment mint az előttem szólónál, hogy az egyik kezemmel kellett vele rajzolnom, stb. Sok meseolvasás volt, meg formabehelyezős kirakózás, mondókák dalok stb...
Odakészítettem többféle dolgot hogy legyen mivel elterelnem a figyelmét és ne másszon fel (a kicsivel való testi közelséget viselte a legnehezebben, eleinte egyik kezemmel őt kellett simogatnom közben és szó sem votl játékról csak bújcsizot szopi közben).
Eleinte egy pillanatra sem hagyott volna kettesben a kicsivel, de később már meg lehetett kérni hogy hozzon ide ezt-azt vagy csináljon meg valami "nagyon fontos" dolgot. Egy idő után már rutinos volt és előre odakészítette nekem a vizes flakont meg egy köteg zsepit :-D , nehogy közben kelljen elmennie érte.

Köszönöm a válaszokat!
Sanjos napközben egyedül vagyok, a nagyszülők is dolgoznak és a férjem is, de az esti fürcsiben, altatásban már fog tudni segíteni.
Ti már tapasztaltak vagytok, gondolom hozta a helyzet hogy mi legyen rá a megoldás, és hamar belejöttetek, én csak még a jövőbe tudok gondolni hogy mi és hogy lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!