Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A párom bezár minket. Van...

A párom bezár minket. Van valaki, aki igy él? Mit tesztek ellene?

Figyelt kérdés
Elhagyni nem akarom.de már ebben sem vagyok biztos:( 2 éves a gyerekünk,9 éve együtt élünk. Tudtam, hogy ilyen, csak a munka volt nekem meg a ház. Kevés barátnőm volt,azok is elmaradtak lassan. Mikor szük1,5 éves volt a kicsi, barátnőmmel akartam menni baba-anya tornára, mert még nem járt egyedül, meg félénk volt. Lényegében megtiltotta. Ne legyek unatkozó anyuka, akinek nincs jobb dolga,ne csatlakozzak a sznob anyukhoz....(:((, harcoltam, győzködtem egy hétig. Aztán nem ellenkeztem,annyira nem akarta. Egyedül nem kocsikázhatok vele, csak a városban, anyumékhoz nem vihetem egyedül. Volt hogy megtettem, nem beszélt velem egy darabig. Most köhög a pici, megfázott, uszodában voltunk, hideg volt a viz (oda érdekesmód vihetem), de szerinte a játszón kapta el a takonykórt. Három napja kérdezte, hova megyek vele, mondtam hova, minek viszem arra a tèrre? Mondtam, mert azon van pár kisgyerek, a másik üres, ha nincs ott senki, nem lát gyereket. Most szerinte ezért beteg, és megkért, hogy oda ne vigyem. Kezdem nem birni ezt....baj lesz, tartok tőle, hogy elmegyek a gyerekkel együtt:( nem a saját szabadságomért, hanem félek, hogy ez a bezártság károsan hat az amugy is félénk, bátortalan gyermekemre. Van,aki tudta ezt a helyzetet orvosolni? Tudom, beszélni kell, de nem érdekli, mit mondok...:( mit tegyek? El vagyk keseredve....
2010. nov. 12. 14:16
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
nagyon fura ez a helyzet, ne haragudj: nem iszik, nem dohányzik, nem füvezik, sokat dolgozik, sokat van veletek, játszik a kicsivel, szereti a szüleid, stb., szóval szeret titeket. Mégis egy ilyen ember hogy lehet olyan önző és diktatórikus, mint a párod? Túl nagy az ellentét. Én is folyton kérdezem a páromtól, hol volt, mit csinált, kivel beszélt, ha felhívják telefonon, azonnal kérdezem, hogy kivel beszélt, ha csinál valamit, megkérdem, miért tette. Akkor én is diktátor volnék? Vissza szoktál kérdezni, hogy pl. miért nem viheted anyudékhoz, vagy mi a baja az illető játszótérrel? Az, mert megmondja, hogy neki mi nem tetszik, nem egyenlő azzal, hogy meg is tiltja. ÉS a kérdésedben csak azt írod, hogy semmi sem tetszik neki, nem pedig azt, hogy meg is tiltja. Most akkor mi az igazság? Mondta már neked kerek-perec, hogy ezt vagy azt meg ne merd csinálni?
2010. nov. 12. 18:10
 22/26 A kérdező kommentje:
Hm, értem, keddves utolsó, amit irsz. Ha olyat csinálok,amit ő nem hagy jóvà, nem beszél velem, akár hetekig. Igy van, mert neki nem tetszik ez vagy az. De itt az a baj, hogy másnak evidens dolgok jelentenek neki problémát...
2010. nov. 12. 20:10
 23/26 anonim ***** válasza:

Szerintem egyszerűen bizonyítsd neki az ellenkezőjét, ha meggyógyul a pici vidd el még egyszer oda, mutasd meg neki, nem ott lett beteg. Vidd el baba-mama tornára, mutasd meg nem lesz semmi baja se neked se a picinek. Ha nem beszélget veled egy ideig, hát majd megbékül, egy kis csendszünet nem éri meg, hogy aztán jobb legyen? Anyudékkal pedig beszéld meg ezt a problémát és kérd meg őket, hogy ne menjenek olyan gyakran, így mehetsz te hozzájuk.

Tapasztalatból mondom. Nálunk is hasonló volt a helyzet, addig míg megmakacsoltam magam és azt mondtam, hogy megmutatom, hogy nem ő az Úr mindenekfelett. Eltartott egy ideig míg elfogadta, hogy ez az új helyzet és nem mindenben engedelmeskedem neki, míg megtanulta, hogy nem minden veszélyes a picinek, amit ő annak gondol, de megszokta és azóta egészen más minden.

Türelem és kitartás, próbáld meg!

Sok sikert!

2010. nov. 12. 20:25
 24/26 anonim ***** válasza:

18:10-es vagyok.

Igazat adok az utolsónak, sőt, én túlmennék ezen: elvinném őt is magunkkal a játszótérre, baba-mama tornára, hogy lássa, mi a helyzet.

A nem beszélek veled ügyre meg csak annyit tudok mondani, hogy próbáld meg vele megértetni/elfogadtatni, hogy este sose feküdjetek le haraggal. Több megoldás is van erre, de ezek rajtad múlnak:1. Járj a kedvében, pl. főzz gyertyafényes vacsorát; 2. Kezdeményezz szexet este; 3. Ha ő hallgat és nem beszél, beszélgess te többet a kelleténél, csacsogj mindenfélét neki, de semmiképpen se hallgass és várd meg, hogy ő megszólaljon. Ha túl sokat beszélsz, előbb-utóbb kicsúsznak a szádon olyan kérdések, amikre, ha sokat nem is, 1-2 szavas válaszokat muszáj adjon, és pikk-pakk el is múlik ez a nem-szólok-hozzád durci. Legyél okos. Ne hagyd, míg ő megbékül, mert azt már láthatod, hogy az hetekbe is beletelik.

2010. nov. 12. 21:16
 25/26 anonim ***** válasza:

megint utolsó. Csak még két dolog jutott eszembe: írtad, hogy tudtad, hogy ilyen, mindíg ilyen volt. Te mégis, ezen hibája ellenére őt választottad hosszútávú partnernek, tehát szereted annyira, hogy elnézd neki ezt a hibát. Ha így van, akkor gondolkozz el rajta most is, hogy az iránta érzett szereteted mennyit bír el. Rosszul azért nem mehet sorsotok, ha 9 éve már bírjátok együtt:)

Másik dolog: ha tényleg ennyire jó ember - a hibája ellenére - akkor ne hagyd el, mert élnek nála sokkal rosszabb apák/férjek is. A bátortalan gyermekedre pedig igenis hívd fel a figyelmét és győzd meg arról, hogy szüksége van a társaságra.

2010. nov. 12. 21:23
 26/26 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a biztató szavakat!!!
2010. nov. 12. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!