Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kènyes tèma, mi van ilyenkor?

Kènyes tèma, mi van ilyenkor?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kèrlek ne nevessetek ki vagy szóljatok le de nemtudom már kit kèrdezzek. Gyerekorvos szerint nincs baja a gyereknek, ilyen az alkata. Keveseket eszik de minden ètkezèsnèl eszik. Ovis kiscsoportos. (Beteg is volt sokat de ez most csak annyiban èrdekes hogy most tèr vissza az ètvàgya) hogy ugye àltalában eszik de nem nagyevő. Magához kèpest mondjuk talán most jobban eszik. Viszont szerintünk a kevès evèsèhez kèpest rengeteget kakil. Màrmint napi 1x de az adag az sok. Mi felnőttek nem produkálunk ennyzvmm

Hogy ez vajon igy normàlis vagy ilyenkor mi van?

Gyors az anyagcserèje?

Egyèbkènt vèkony testalkatú mint èn.

márc. 22. 11:32
 1/9 anonim ***** válasza:
87%

Ha eszik es kakail az jo

Ha ilyen gebecske alkat akkor nem lesz kesobb sem mislen baba mindig is vekonyka marad. Gyors anyagcsereje van.

Ha lassan de hizzik es no akkor o ilyen.

márc. 22. 12:20
 2/9 anonim ***** válasza:
4%

A gyereknél azt kell nézni hogy köretenként annyit egyen mint az Ő ökle. Vagyis pl. egy öklömnyi hús, mellé egy öklömnyi krumplipüré.

A kislányod csak gyorsan emészt kapjon mellé kellő vitamint és meglesz.

márc. 22. 12:42
 3/9 anonim ***** válasza:
81%

Ebbe a hibaba én is beleestem.

Ha sok a széklet, akkor sok a bevitel is. Aki nagyon keveset eszik, az keveset is megy wcre. Az anyukák hajlamosak alul számítani az étkezések mennyiségét, és nem figyelembe venni hogy mekkora testsúlyhoz képest mennyit eszik. Apropó, hány centi, hány kiló?

Gyerekkorodban anyukád hogyan etetett?

Kolléganőm is folyton ezen agyalt, hogy a gyerek milyen keveset eszik, de milyen sok a széklete. Egyszer meguntam, és kérdeztem, hogy vele hogy bánt az anyja. Hát kiderült, pontosan ugyanúgy. Az anyja szerint a kolléganőm a mai napig rossz evő. Egyébként meg teljesen normális testalkatú.

Amúgy veszélyes üzem a gyerek kajával traktalasa, a táplálkozási zavarok melegágya.

És ezen a mai, modern világ sem segít, mert sokkal több a túlsúlyos gyerek, és hozzá hasonlítva a normális soványnak tűnik.

márc. 22. 12:46
 4/9 anonim ***** válasza:
10%
Komolyan csak öklömnyi ételt kell ennie? Ne szórakozzunk már! Hát én 5x annyit eszek, mint amekkora az öklöm és még nem laktam jól.. Tuti ezzel a számítással valami gond van, vagy direkt úgy van kitalálva, hogy mind az öt étkezés legyen két ökölnyi?
márc. 22. 13:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Erről az öklömnyi adagról amúgy èn is hallottam már. Nincs benne semmi furcsa. Szerintem.
márc. 22. 14:08
 6/9 anonim ***** válasza:
44%

Értelemszerűen napi 3 étkezésről szól az öklömnyi, plusz tízórai meg uzsi. És felnőttnél is ez kéne hogy legyen a normális mennyiség hogy egy öklömnyi hús, aztán 1 öklömnyi köret, 1 öklömnyi savanyúság pl

Csak most már a kitágult gyomorhoz ugye nagyobb is az igény, meg ugye a napi kalória bevitel is fontos hogy ne etessük túlságosan túl a gyereket.

márc. 22. 14:20
 7/9 anonim ***** válasza:
20%
Zsírdisznó lesz a gyerekből kommentek következnek:
márc. 22. 14:37
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
??én 170/60 kiló vagyok, és már tiniként és be tudtam nyomni 8 sajtburgert(krumplival, kólával), amikor ehhez 45 kg voltam. Most úgy 5 megy 60 kilóval. Vicces is lenne két ökölnyi étel, az madáradag. Ezért gondoltam, hogy a gyereknek is meg kellene legalább fele annyit ennie, mint nekem, ha fele akkora. Én mindig jóllakásig eszek, szerintem az úgy oké, ha az ember már nem kíván több ételt, és ugyan nincs rálátásom mekkora a gyomor milyen korban, de ha a gyerek még tudna enni édességet, akkor nincs tele.
márc. 22. 17:50
 9/9 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó itt egy ovisról beszélünk,nem egy fejlődésben lévő zabáló kamaszról vagy egy magát tömő felnőttről. Kis korban ez az öklömnyi a mérvadó,mert napi 5-ör eszik plusz nasik,így az bőven elég egy gyereknek.
márc. 22. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!