Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire adsz magadra kisgyere...

Mennyire adsz magadra kisgyerek mellett? Havonta mennyit költesz?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés ihletett meg, amiben azt írta valaki, hogy azért ment vissza dolgozni, hogy legyen miből költenie. Új ruha, ez az...stb.

Te mennyire vagy "magas fenntartási költségű"?

Mire mennyit adsz ki havonta?

Kozmetikus, körmös, fodrász, ruha...?

tegnapelőtt 20:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Kozmetikusohoz, kormoshoz nem járok, fodrászhoz csak három havonta

Van olyan hónap, hogy nem veszek semmit magamnak, tehát 0 forintot koltok magamra, aztán van, hogy veszek valamit, az max 10 000 forint

tegnapelőtt 21:55
 12/24 anonim ***** válasza:
84%
Nem jarok fodraszhoz, kormoshoz, se kozmetikushoz. Fodraszhoz akkor ha nagyon megno a hajam azaz 4 evente kb. Kormosnel soha nem voltam nem festem a kormomet. Kozmetikushoz nem jarok megoldom magamnak. Gyantat 4 eve vettem meg mindig van belole. Havonta 1 csomag legolcsobb borotva, mivel 1 x hasznalatos nekem megfelel. Havonta 1 doboz tampon. 1 tufurdo ( fogkrem kozos es a hajsampon is kozos a ferjemmel). Neha neha dezodor nem vagyok izzados igy telen eleg 1 dobozzal abbol is. Cipot akkor veszek ha mar elhasznalodik az ami van es ezen felul a taskaval is igy vagyok.. kb evente 1 taska csere 2 cipo vetel. Nyaron papucsot hasznalok azt minden evben cserelem.
tegnapelőtt 22:26
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon keveset, de kevesebbet mint korábban. De ez épp most megfordulni látszik a lézeres szőrtelenítés miatt, ahova járok pár hónapja, ez drágább mint, amit előtte költöttem.

Fodrászhoz évente járok, korábban is így volt.

Sminkeket ugyanúgy megveszem, mint azelőtt. Parfümöt is az olcsóbb kategóriából használtam mindig is.

Hajam nem festem, körmöshöz nem járok de már gyerek előtt se jártam, akkor nem is az anyagiak, hanem az elkészítési idő hosszúsága miatt, meg mert állandóan új körmöst kellett keresnem és egyik munkájával se voltam elégedett...úgy döntöttem inkább nem kell. Most meg időm nem lenne rá, vagy ha lenne nem erre akarnám fordítani hogy ott ücsörögjek órákat. Előbb mennék masszázsra vagy sportolni, akár moziba, kávézni, vásárolgatni nyugodtan.

Arcápolási termékekkel felhagytam mióta van gyerek, mert sokszor a sminkem lemosásáig is csak reggelre jutok el. Ezt majd szeretném újra kezdeni, de még be kell építenem jobban a napirendbe. A meglévőek lejártak, sajnálok újat venni így hogy ott rohad meg a polcon.

Amire látványosan keveset költök az a ruhák. Előtte havi szinten vettem az új darabokat, most évek óta talán 1 nadrágot meg egy pulóvert vettem. Igaz nem is annyira tetszik semmi a mostani felhozatalból, vagy ha ritkán mégis azt túl drágának érzem, így hagyom.

tegnapelőtt 22:39
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem járok se kozmetikushoz, se körmöshöz se semmi ilyenre. Nem festetem a hajam, szerencsére még nem őszülök. Fodrászhoz évente egyszer megyek, akkor 10.000-et otthagyok, mert általában valamilyen alkalom előtt megyek, amikor a sima mosás-vágás-szárítás mellett valami komolyabb formázást is kérek. Konkrétan a férjem többet költ éves szinten fodrászra, mint én.

Mozogni itthon mozgok ingyenes videókra.

Kozmetikumok - dekorkozmetikumot nem igazán veszek, kapok ajándékba eleget. Max egy-egy alkalomra egy új rúzs. Éves szinten szerintem nincs 5000 Ft, amit ilyesmire költök. Félévente egy doboz arcra való gyantacsík és két csomag eldobható borotva a szükségletem. (Meg nyilván tusfürdő,dezodor,sampon, arclemosó de legtöbbször ezek is ajándékba kapom ilyen-olyan alkalmakra. Az arckrémem is ajándékba kértem karácsonyra a testvéremtől.)

Ruha- Na ez már nehezebb kérdés. Az a baj, hogy a testem az elmúlt 2 évben folyamatosan változott. Terhesség előtt nem nagyon vásároltam új ruhákat, mert terveztem, hogy terhes leszek, és akkor úgyis megváltozik az alakom, 2 évvel ezelőtt estem teherbe, akkor kismama ruhák kellettek. Szülés után 12 kg plusz volt rajtam, nyilván semmi nem jött rám, ami terhesség előtt, a terhes cuccaim meg nagyok voltak, meg évszakot is váltottunk, közben szoptatós felsők, szoptatós melltartók kellettek. Aztán szépen lassan elkezdett a testem visszaalakulni, megint új nadrágok kellettek, mert a régiek azért még nem jöttek rám az újak estek le rólam. Közben volt egy műtétem, aminek a hegét védeni kellett a naptól, így nyárra olyan ruhák kellettek, amik azt a részt takarják. Hát kihívás volt és drága mulatság. Most meg szembesültem vele, hogy hiába kezdek beleférni a régi ruháimba, a fehérek megsárgultak a szekrényben állástól, a többi az elmúlt években kiment a divatból. Egyszóval teljes ruhatár csere kellene... Szerencsére csak ősszel megyek vissza dolgozni, addig egy-két szettel elvagyok, de ősszel, ha minden nap dolgozni fogok járni rendesen be kell vásárolni...

Most voltunk színházban, ami miatt rájöttem, hogy új elegáns cipők is kellenének, mert a 13 évvel ezelőtti szalagavatós cipőm, a 8 évvel ezelőtti diplomaosztóra felvett cipőm, és az 5 évvel ezelőtti esküvői cipőm is már elég gáz...

A lényeg szerintem az utóbbi 2 éveben havi 20.000 Ft-ot minimum elköltöttem ruhára, és nem úgy tűnik, hogy mostanság ezen tudok csökkenteni.

Ékszerek, kiegészítők - az idejét se tudom mikor vettem ilyesmit. Vagyis de, karácsonyi fotózásra vettem egy nyakláncot. Szerintem az utóbbi 5 évben ez volt az egyetlen. Szintén ajándékba kapok néha.

tegnapelőtt 22:45
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Cuccokat veszek magamnak, de fodraszhoz körmöshöz nem igazán jutok el. Meg edzeni sem mert sosem alszunk jól és hullafáradt vagyok. Eleinte amugy eleg sokat elköltöttem szem alatti karikak stb eltuntetesere, de nyilvan az alvast nem potolja semmi ugyhogy penzkidobas volt. Most vettem ruhákat, de foleg melltarto bugyi stb amit vettem , elhasználódtak. Nadragot pl nem mert van és úgyis szétnyúzzuk a játszótéren...megyek vissza dolgozni ugyhogy pár felsőt is vettem most. Volt amit turiztam. Sminkre is költöttem, igazából nem 20ezres palettákat veszek szóval annyira nem viszem túlzásba. Ami fura volt hogy itthoni ruhára is be kellett ruházni.

Egyébként nem mindegy szeribtem hogy azért megy vissza mert krvadrága életmódot folytat, vagy mwrt tényleg nem tud egy normális nadrágot venni magának annyira nincs pénze valakinek.

tegnap 03:55
 16/24 anonim ***** válasza:
66%

Körmöshöz 2 hetente járok. Sima rövid,géllak. 5500 Ft/alkalom.

Fodrászhoz kb.3 havonta járok. Gyerek előtt 4 hetente jártam, mert alapból barna vagyok, és szőke voltam. De mivel gyorsan nő, hamar csúnya lett. Amikor terhes lettem, a tövét sötétre húzta a fodrász, lefelé világosodik. Ezt kb.3 havonta elég feljebb húzni és befesteni. Ez 20 000 forint.

Ruhát ritkán veszek. Maradt rajtam felesleg, így nem szívesen veszek szép ruhákat. Mert semmi se úgy áll, ahogy kellene, meg ahogy szeretném.

tegnap 06:26
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Adok magamra továbbra is, de ez nem pénz kérdése. Ahogy itt már többen is írták, magamnak intézem a körmöm-hajam-szemöldököm-arcápolásom-szőrtelenítésem, egyáltalán nem igényel ez részemről extra befektetést, évente kb 1-2x elmegyek fodrászhoz, hogy levágja a hajvégeket, ennyi kb. Meg rendszeresen járok fogorvoshoz fogkőleszedésre, szerintem ez többet nyom a latban, mint egy kozmetikus, őszintén szólva :D Sminkelni nem sminkelek sokat, szép a bőröm, általában csak a szemem emelem ki sminkkel, de azt sem túl látványosan. Mozogni mozgok magamtól is eleget, ingyen. Ruhákat nem veszek sokat, mert elég jól kombinálható a ruhatáram, és már így is alig férek el a szekrényemben. Cipő ugyanez, minden alkalomra van már cipellőm, az elnyűttebbeket lecserélem, de ez nem egy havonta előforduló jelenség.

Szóval magamra mondhatni nagyon minimálisat költök. Az nem jelenti azt, hogy alacsony fenntartási költségeim lennének, mert az étkezés, a programok szempontjából már egyáltalán nem vagyok ilyen kis visszafogott, a könyvekről nem is beszélve, csak az elmúlt két hónaban ~50ezerért vettem új könyveket :D Ebből a szempontból valóban jó az, ha nem a GYES-ből kell gazdálkodnia az embernek. Tud költeni, amire akar. Ha valakinek az új ruha és a sminkek a fontos, akkor arra költhet lelkifurka nélkül, más meg hobbira, utazásra, könyvekre, a gyerekeire, stb. Mert én meg azért még így is zömében a gyerekekre költöm a pénzem, ők mindig kapnak újabb ruhákat, kis csajos kiegészítőket, kifestőt, gyurmát, színeseket, mesekönyvet stb. Összességében havonta azért rájuk még mindig többet költök havonta, mint magamra.

tegnap 06:59
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem járok se kozmetikushoz, se kormoshoz, se fodrászhoz. Új ruha, ha kell, veszek nyilván, de azt is pepcoban most már, hogy olcsón megússzuk.:D viszont kajaban, nasiban, jó minőségű borban nem sajnálom magamra a pénzt, ja, meg könyvek. Imádok olvasni! Nekem ezek a prioritasok, nem a kinézet, de összességében szerintem így kevesebbet költök saját magamra, mint aki sokat foglalkozik a külsejével, mert hát enni, gondolom, ők is szoktak.:D de ezt nem rosszbol mondom, mindenki maga érzi, neki mi a fontos.:)
tegnap 07:17
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
18as vagyok, még annyi, hogy van hobbim, amit régen aktívan uztem verseny szinten most 16 hónapos lesz a fiam, kb 4 hónapja járok újra havonta egyszer egynapos versenyre, oda 3-5000 forint a nevezés. Edzeni, meg ilyenek, viszont én nem szoktam semmit
tegnap 07:25
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Ruhákat nagyritkán veszek magamnak. Akkor is inkább Turkálóban vásárolok. Vagy vintid, marketplacc.

Sminkem kimerül a havi 1 szemceruzában.

Fodrászhoz nem járok, magamnak vágom tini korom óta.

Körmöshöz jártam, de 2 helyen is gombás lett a körmöm, így hanyagolom.

Ennek ellenére nem mondom magam "leélt" anyukának.

Engem inkább az otthonfelújítás, kocsi lecserélés az, ami motivál az újra dolgozásban.

tegnap 07:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!