Kisgyerekkel nyaraláson ti milyen szálláshelyeket preferáltok?
3 éves kisgyerekkel én mindig ebben a dilemmában vagyok.
Szálloda: van félpanziós ellátás, ami nagyon jó, nem szeretünk nyaraláson főzni. Sokszor van medence, gyerekprogramok, viszont egy pici szobában vagyunk mind, a gyerek egy kényelmetlen pótágyon és nekünk semmi privát szféránk nincs este kettesben. Családi szoba legtöbbször nincs vagy nagyon drága.
Apartman: nagyobb tér, el lehet este vonulni, de nincs ellátás, főzni kell, bevásárolni, gyerekkel az étterem néha problémás (sokat kell várni, étteremben általában svédasztal van), úgyhogy maradnak a kifőzdék a parton
Óvodáskorú gyerekek szüleihez szól leginkább a kérdés, de persze kisebb/nagyobb gyerekek szülei is írhatnak. Ti hogy vagytok ezzel?
Apartman, nagy fozest nem csinalunk, minek, nem arrol szol.
Reggel cereal, delre szendvics a hozzavalokat a kozeli boltban meg lehet venni, estere meg eszunk valahol, tehat napi egy alkalom, es nem kell hozza draga hely.
mi is apartman. Ott egyrészt nem zavarunk senkit, és minket sem zavar senki.
másrészt kényelmesebb, jobban elférni.
Ha mi megyünk nyaralni, nem azért megyünk, hogy a hotelben gubbasszunk, abban az 1 medencében fürdőzzünk. Megyünk folyamat, bejárjuk a környéket.
Így a kaja sem lenne jó nekünk, mert mi a szállásra csak aludni megyünk, eszünk ahol épp vagyunk.
Apartmanban sem főzök, reggelire szendvics, ebédre étterem, simán beülünk 2 ovissal. vacsira meg amit találunk.
Apartman.
Előre elkészített dolgokat viszünk, amiket jóformán csak melegíteni kell. Pl. nagy adag gulyásleves lefagyasztva, ami minimum 2-3 napig kitart (minket nem zavar, ha több napig ugyanazt esszük). Esetleg viszünk sült húst lefagyasztva és ott csinálunk rizst hozzá. Nagy főzést tényleg nem érdemes csinálni nyaraláson. 1-2 nap az étterem is belefér, mindennap nekünk anyagilag sok lenne.
Vagy kifejezetten gyerekbarát szálloda, és akkor már all inclusive, vagy minimum félpanzió, vagy apartman.
Azok a szállodák, ahol voltunk, illetve ahova idén is megyünk gyerekekkel, kifejezetten jó medencékkel bírnak, százféle csúszdával, víziparkkal, játszótérrel a területén, kabalákkal meg gyerekprogramokkal, játszóházzal, animátorokkal szóval önmagában is elég jó, hogy ne kelljen azon gondolkodni, hogyan foglaljuk le a gyereket. Még amikor tengerparton vagy Balatonon is vagyunk, ezek szerintem tök jól jönnek, mert más gyerekét lehet, hogy érdekli a városnézés, kirándulás a közeli természeti látványosságokra, az én 2 és 4 évesem pont magasról tesz bármilyen ősi romra vagy különleges túraútvonalra, őket az érdekli, hol van a legközelebbi mászóka vagy mikor megyünk már pancsolni. Szóval nekik kifejezetten olyan helyeket keresek, amit ők is élveznek, magunknak meg megyünk olyan helyre, amit mi élvezünk inkább.
Apartmanba általában akkor megyünk, amikor többen vagyunk, összejövünk a hasonló korú unokatesókkal, meg visszük a nagymamákat és nagypapákat is, és akkor ilyen nagyobb családi kiruccanásról van szó. Egyrészt olcsóbb, másrészt kényelmesebb. De ilyenkor is azért olyan helyeket keresünk, ahol az udvarban van valami gyerekbarát lehetőség, kis mászótorony, hinta, csúszda, esetleg helyben egy medence, hogy amikor már azért nem szeretnénk ott lenni a parton emberek között, vagy amíg főzünk, addig is legyen, ami lefoglalja a gyerekeket, ne csak a szobában gubbasszunk.
Apartman. Én alapból nem szeretek másokat zavarni, és a gyerekeim hangosak 😀 Ha kettesben mennénk nélkülük a férjemmel, én is hülyét kapnék, ha ott meg a másét kéne hallgatni 😀🤷♀️
Meg nekünk kényelmesebb, ha a gyerekeknek van külön szobája, hotelben ez nem megvalósítható.
Főzni meg nem kell minden nap nem tudom mit, mi elvisszük az airfryert és bele lehet dobálni egy csomó dolgot, 20 perc és kész. Reggel összedobni néhány szendvicset sem jelent nekem gondot, nyáron meg ha van kinti sütési lehetőség, az még jó közös program is. Nekem azért is van könnyebb dolgom, mert nem vagyunk egy nagyétkű család. De csinálja mindenki úgy, ahogy neki kényelmes. Azt sem ítélem el, aki azt mondja, nyaralás alatt mosogatni sem hajlandó meg kajával bíbelődni.
Eszembe nem jutna főzni nyaraláson, ettől függetlenül az apartmant szeretem. (Gyerek előtt is csak felesleges kötöttségnek éreztem a fix szállodai kajálásokat.)
Igaz, az én fiam még csak két éves, de voltunk már vele a Balatonon és tengerparton is, mindenhol apartmanban. Ő is szeret pancsolni, de szívesen sétál velünk a városban is, étteremben pedig elüldögél velünk, csak le kell kötni valami aprósággal (pl. étlap 😀).
Neki mondjuk a múzeum is nagyon tetszett, minden érdekli, amit magyarázunk 😊
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!