Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért bántanak a gyerekeim?

Miért bántanak a gyerekeim?

Figyelt kérdés
Két másfél évesem van, és mindkettő állandóan bántani akar. Folyton lefejelik a hasam, megtépik a hajam, ugrálnak rám, megharapnak (ezeket nem bántási céllal, de attól még fáj), de ha nem veszem fel, amikor akarja vagy nem adom neki, amit kért, akkor az egyik simán pofánvág szándékosan. Ha nem szoptatom alvásba (próbálom leszoktatni őket, mert már nagyon fáj), akkor szintén üvölt és rugdossa a hasam, ha odébbmegyek, direkt követ, hogy elérjen. Hetek vagy hónapok óta (gőzöm sincs, azt se tudom milyen év van) állandóan ezzel küzdök, hogy fegyelmezzem őket, ne hagyjam, hogy bántsanak, és már nagyon elegem van. Most borult neki fejjel a gyomromnak az egyik, mert nem hagytam, hogy kiborítsa a palackjából a vizet, és baromira fájt. Nem bántani akart, csak ilyen hülyén hisztizik. Ezt más gyereke is csinálja? Mikor fogják végre megérteni, hogy mit jelent, hogy fáj valami? Nyilván balesetek vannak meg lesznek is, de olyan rossz, hogy az a reflexem, hogy félek, ha valamelyik a közelemben van és ülök. Álljak fel az asztal tetejére és várjam meg, hogy felnőjenek? :D Vagy mit csináljak, ha a "nem hagyom és a határozottan elmagyarázom, hogy nem szabad" nem működik?
tegnapelőtt 15:00
 1/10 Miss Lady ***** válasza:
14%
Dackorszak lehet
tegnapelőtt 15:10
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

"Miért bántanak a gyerekeim?"

MERT HAGYOD

tegnapelőtt 15:20
 3/10 A kérdező kommentje:
#2 Nem hagyom, írtam. Vagy ha arra gondolsz, hogy néha gyorsabbak, mint ahogy én reagálni tudok, akkor ja. Nem vagyok pókember. :D De próbálom nem hagyni, és szóban, reakcióban egyértelműen kifejezem, hogy ezt nem szabad. Pont ez a bajom, hogy hetek hónapok kitartó fegyelmezése sem hatott semmit.
tegnapelőtt 15:45
 4/10 anonim ***** válasza:
13%
Még mindig örökbe adhatod, ha már nevelni nem tudod.
tegnapelőtt 16:36
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
Életkori sajátosság, idővel elmúlik. A fiam is csinálta kb ennyi idősen, játéknak vélte. Hiába mondtam, hogy nem szabad, még nem értette. De idővel ment a dolog, a lényeg, hogy kitartónak kell lenni, előbb-utóbb abbahagyja.
tegnapelőtt 17:56
 6/10 A kérdező kommentje:

Neked mi bajod van #4?

Köszi #1 és #5, remélem, hogy idővel elmúlik, csak azt hittem, hogy eddigre már el fog. A dackorszak az biztos, hogy most nagyon tart. Ha valakinek van még ötlete, hogy mit lehet csinálni a nem hagyáson és a szóbeli tiltáson kívül, az ne tartsa magában.

tegnapelőtt 18:50
 7/10 anonim ***** válasza:
83%

Érzelmekről mesekönyvet nézegetni.

Egyébként nekünk is magától elmúlt. Egy időben még 1 éves kora előtt élő rongyinak használt, csípte a kezem alváshoz, csupa véraláfutás voltam.

Később harapni is harapott egy rövid ideig, fogzáskor jobban.

Azt olvastam, hogy nem jó erős reakciót adni ilyenkor, mert az még tetszhet is nekik és motiválja őket az ismétlésre. Mrg kell előzni, vagy elhúzódni ha megtörtént és minél semlegesebben mondani hogy nem szabad és arrébb menni, hogy azt lássa hogy ez a viselkedés eredménye az hogy anya nem marad itt. Így lassan megtanulja.

Nekünk hamar elmúlt, néha visszatért rövid időre de hamar leszokott ismét.

Még néha csap felénk vagy a tárgyakra mérgében, de ritkul.

tegnapelőtt 22:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is jó ötlet ott hagyni őket ilyenkor. Játéknak vélhetik a reakciódat, ha még nem értik a beszédet. Kell lennie valami következménynek, akkor majd össze fogják párosítani magukban, hogy ennek nem jók a következményei, és leszoknak róla.
tegnap 07:42
 9/10 A kérdező kommentje:
Tényleg, ezt én is olvastam, hogy nem jó látványosan reagálni, én meg ösztönösen pont azt csináltam. Volt is bennem egy olyan érzés, hogy néha játékból ugrálnak nekem, lehet, hogy így próbálnak bevonni vagy ilyesmi. Köszi, ez egy jó megközelítés!
tegnap 09:07
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is vártam, hogy kinője sajnos nem tudtam leszoktatni róla, játéknak veszi, vagy nem tudom már pszichológussal is próbálkozunk.

Volt hogy otthagytam olyankor pár napig bevált majd folytatta.

Így még most találjki valamit, tedd be olyankor olyan helyre ahol nem tud elérni, minden esetben h@tha az segít(nálunk az is pár napig, de lehet nem voltam következetes, mert mikor pár nap után kezdte újra megint több volt a türelmem és próbáltam szép szóval és ilyenkor megint vérszemet kapott. Lassan 6 éves és talán most kezd javulni, de még van visszaesés.

Sosem nagyokat ütött csak olyan piszkálódó ezért is tűrtem és próbáltam szépszóval.

De csak az swgít ha ilyenkor 5 percre elkülönítam.

tegnap 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!