Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor kezdtek el a gyerekeitek...

Mikor kezdtek el a gyerekeitek beszélni? gondolok itt a szavakra egyenlőre. 14 hónaposom (fiú) semmit sem akar mondani. Minden da da. Néha mondja, hogy mama, és ennyi. Baba nyelven pedig egésznap mondja. Mindent megért egyébként.

Figyelt kérdés

nov. 11. 19:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%

Egyelőre (N nélkül!)

Nekem az első meg a második (lányok) 15-16 hónaposan, a harmadik (fiú) meg 22 hónaposan

nov. 11. 19:29
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobbik fiam 10 hónaposan (cica, anya) kezdte, a kisebbik egész nap halandzsázik, de még nem mondott igazi szavakat (1 éves).
nov. 11. 19:33
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
20 hó és még szavakból is kevés van! A tesója is késöbb kezdett beszélni 2 év után
nov. 11. 19:36
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
14 hónaposan mit vársz, hogyan beszéljen? Ha mondja a magáét az tök jó, az én lányom is két és féléves kora után kezdett beszélni, három éves korától meg aztán folyamatosan nyomta, akkor már egy perc csend is alig volt. Nyugi!
nov. 11. 19:48
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
2 év 8 hónaposan. Fiú
nov. 11. 19:53
 6/13 anonim ***** válasza:
62%
Más 14 hónapos sem mond többet.
nov. 11. 20:07
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A fiamnak egy évesen egy szava volt, az sem igazi "szó" (emm=elment).

Utána is sokáig csak mindennek az első (vagy utolsó) szótagját mondta, bár szép lassan mindent megnevezett így, de szerintem pont így 14-15 hónaposan lendült bele igazán, másfél évesen meg indultak a mondatok. De ő viszonylag gyorsan kezdett, tudom, hogy a játszin egy kisfiú volt, akivel közel egy szinten voltak beszédben, a többiek sokkal kevésbé beszéltek.

nov. 11. 20:17
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is babanyelven tolta évekig. Oviba még úgy ment, hogy nem értettük, mit mond. Aztán 4 éves korára kitisztult, érdekes, hogy beszédhibája sosem volt, az összes hang tiszta volt. :)
nov. 11. 20:22
 9/13 anonim ***** válasza:
3 éves kora után. Addig csak gagyogott.
nov. 11. 20:49
 10/13 anonim ***** válasza:
Lányom másfél évesen, fiam egy évesen.
nov. 11. 21:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!