A pálinkás kenyér tényleg lenyugtatja a kisgyereket amikor hisztizik?

Ahhoz, hogy elérje a célját, nem elég pár csepp pálinka, hanem annyi kell amennyi már tényleg árt a gyereknek. Pláne rendszeresen, mert ha valaki ezt a módszert választja, akkor valószínűleg nem egyszeri alkalomról van szó.
És ahhoz képest a tablet sokkal kevésbé káros. Nyilván a legjobb ha ott vagy vele, míg ki van borulva, és ha már el tudja fogadni, és segítesz neki megnyugodni. Utána kell nézni, hogy hogyan érdemes kezelni, mert zsigerből a legtöbb ember szerintem nem jól reagál.

Igen hatásos. Erdélyben van egy térség, ahol ezt rendszeresen csinálták a babákkal. A kommunizmusban volt egy kutatás, amiben felmérték az emberek intelligenciáját, és az jött ki eredményül, hogy ebben a térsében alacsonyabb az átlagos IQ mint máshol. Számottevően. Nem is értették, hogy miért, és ez miatt derült ki ez a helyi szokás.
Szóval nagyon rossz ötlet, főleg rendszeresen.
Nekem anyám 7-8 évesen adott egy kanál pálinkát vagy kétszer háromszor, mert hosszú ideig tartó székrekedésem volt és már nagyon fájt a hasam is. Az hatott, hánytam tőle meg hasmenésem lett. Az sem biztos hogy jó ötlet volt, de mondjuk 2-3 alkalomtól egy 7 évesnek gyereknek nem igen lesz baja.

Vagy irtó fiatal vagy, vagy szimplán nem vagy túl okos.
Egy gyereknek nem kell fél liter pálinka, elég bőven egy szelet kenyér pálinkába áztatni, hogy kidőljőn, egy kisbabának pedig még.kevesebb is elég volt.
Igen régen a paraszt ember megetette pálinkás kenyérrel vagy mák teával megitatta a gyereket és aludt a gyerek. Nem volt láb alatt, nem sírt, a munka is haladt. 🙄 Megsúgom nem volt se egészségügyileg sem mentálisan jó megoldás.. de abban az időben az emberek nem voltak ennyire felvilágosultak.

Szerintem biztos úgy tömték a gyerekbe, mint ahogyan a libát szokták.
Meg hát régen úgyis volt 10 gyerek, mondjuk a 6 megélte a felnőttkort, simán nem érdekelhette a szülőket, hogy a maradék 3-4 meghalt akármitől is. Jók is azok a betegségek, meg a szegényes táplálkozás, meg az is, hogy a háborús fogságot megjárt apuci imádott részegen késsel fenyegetni az egész családot, arra asszociálva, hogy ők az ellenség. 🥰
Remélem mindenki érti az iróniámat, teljesen elítélem ezeket a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!