Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A pálinkás kenyér tényleg...

A pálinkás kenyér tényleg lenyugtatja a kisgyereket amikor hisztizik?

Figyelt kérdés
Nincs gyerekem, de hallgattam a válasz online podcastját amiben arról van szó, hogy kütyüket, tableteket nyomnak a hisztiző gyerek kezébe, hogy lenyugodjon. Megemlítették, hogy régen ezt pálinkás kenyérrel oldották meg. Tényleg hatásos?

jan. 24. 07:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Az érvágást is remek módszernek tartottak hisztéria kezelesére. Addig véreztették az embert, amíg full legyengült. Hát tenyleg elérte a célját, nem hisztizett.
jan. 24. 09:26
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz, hogy elérje a célját, nem elég pár csepp pálinka, hanem annyi kell amennyi már tényleg árt a gyereknek. Pláne rendszeresen, mert ha valaki ezt a módszert választja, akkor valószínűleg nem egyszeri alkalomról van szó.

És ahhoz képest a tablet sokkal kevésbé káros. Nyilván a legjobb ha ott vagy vele, míg ki van borulva, és ha már el tudja fogadni, és segítesz neki megnyugodni. Utána kell nézni, hogy hogyan érdemes kezelni, mert zsigerből a legtöbb ember szerintem nem jól reagál.

jan. 24. 09:28
 13/26 anonim ***** válasza:
94%

Igen hatásos. Erdélyben van egy térség, ahol ezt rendszeresen csinálták a babákkal. A kommunizmusban volt egy kutatás, amiben felmérték az emberek intelligenciáját, és az jött ki eredményül, hogy ebben a térsében alacsonyabb az átlagos IQ mint máshol. Számottevően. Nem is értették, hogy miért, és ez miatt derült ki ez a helyi szokás.

Szóval nagyon rossz ötlet, főleg rendszeresen.

Nekem anyám 7-8 évesen adott egy kanál pálinkát vagy kétszer háromszor, mert hosszú ideig tartó székrekedésem volt és már nagyon fájt a hasam is. Az hatott, hánytam tőle meg hasmenésem lett. Az sem biztos hogy jó ötlet volt, de mondjuk 2-3 alkalomtól egy 7 évesnek gyereknek nem igen lesz baja.

jan. 24. 09:43
 14/26 anonim ***** válasza:
82%
Kérlek, sose vállalj gyereket.
jan. 24. 09:44
 15/26 anonim ***** válasza:
93%

Vagy irtó fiatal vagy, vagy szimplán nem vagy túl okos.

Egy gyereknek nem kell fél liter pálinka, elég bőven egy szelet kenyér pálinkába áztatni, hogy kidőljőn, egy kisbabának pedig még.kevesebb is elég volt.

Igen régen a paraszt ember megetette pálinkás kenyérrel vagy mák teával megitatta a gyereket és aludt a gyerek. Nem volt láb alatt, nem sírt, a munka is haladt. 🙄 Megsúgom nem volt se egészségügyileg sem mentálisan jó megoldás.. de abban az időben az emberek nem voltak ennyire felvilágosultak.

jan. 24. 10:14
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlati tapasztalatom nincs a témában, de az alkohol hatásait gondolom ismered. A pálinkás kenyérben szerintem az a pláne, hogy a gyerek nem csak lenyeli az alkoholt, hanem csócsálgatja is a kenyeret, így egy része már a szájüregben, nyálkahártyán keresztül felszívódik és nem a májba megy először, így jobban beüt. Mondjuk ha a májhoz is megy, egy gyereké nem bontja le olyan hatékonyan az alkoholt, na meg a testtömege is jóval kisebb. Úgyhogy költséghatékonyabban be lehet rúgatni egy babát, mint egy felnőttet. Nagyapám mesélte, hogy amikor gyerekként először adtak neki egy kevés bort, nem nyelte le egyből, hanem jó sokáig a szájában tartotta, minek következtében becsípett tőle.
jan. 24. 10:57
 17/26 Miss Lady ***** válasza:
100%
Tök mindegy, hogy mekkora mennyiség. Alkohol, és kész, ami veszélyes a gyerekre.
jan. 24. 14:28
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ezen mindig csodálkoztam. Hogy vették rá a gyerekeket, hogy megegyenek ilyen szörnyű ízű valamit, mint a pálinkás kenyér? Az enyémek még a finom dolgok nagyrészét is kiköpik. A pálinkás kenyérnek még a szagától is öklendezne.
jan. 24. 14:45
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
#19 Két büdös nagy pofonnal sikerült "eladni" nekik, ez van. A végén már ők kérték, ha már pofon helyett van. Mindegy, ha mar, sőt, már az a kis jókedv is hiányzik, főleg pofon helyett. Kevés károsabb van a halomra szaporodó ostobáknál.
jan. 24. 16:24
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem biztos úgy tömték a gyerekbe, mint ahogyan a libát szokták.

Meg hát régen úgyis volt 10 gyerek, mondjuk a 6 megélte a felnőttkort, simán nem érdekelhette a szülőket, hogy a maradék 3-4 meghalt akármitől is. Jók is azok a betegségek, meg a szegényes táplálkozás, meg az is, hogy a háborús fogságot megjárt apuci imádott részegen késsel fenyegetni az egész családot, arra asszociálva, hogy ők az ellenség. 🥰

Remélem mindenki érti az iróniámat, teljesen elítélem ezeket a dolgokat.

jan. 24. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!