Milyenek a gyerekek az iskolában ruha meg cipők terèn? Mik a menő márkák mostanában közöttük és mi az ami régen menő volt de ma már snassz? Mennyire nézik a gyerekeitek,hogy a ruháik márkásak legyenek, illetve hány éves korban kezdték ezt nézni?
#16 ja, biztos nagyon koszos cigányok lehetnek ha ilyen ruhákban járnak
Azért nem hordani ilyen ruhákat mert ők ezt hordják, elég rasszista jellemre vall.
Nálunk(budai suli), 11 éves lánynál még nem számít a márka ruháknál. Amikor CK felsőben ment be, csak a roma lány ismert fel és mondta, hogy neki is van. Én nagyon olcsón vettem a nextről leárazáskor, egy CK melegítőszettet is, 20 alatt volt, hamarosan kinövi és el lehet adni 10 körül legalább.
Van egy 15 éves haverja a lányomnak, akit kisgyerekkora óta ismerünk, ő most 9-es, fiú. Náluk pár éve menő volt, ha playstationös cuccai voltak, az új sulit meg 40ezres adidas cipővel kezdte, de aztán gyors kapcsolás ment, hogy nem kell rá vigyázni és senkit sem érdekel, úgyhogy már focizik is benne:) Szerintem mi ezt szerencsésen megúsztuk eddig. Ahogy nézem lányokon bármi lehet, fiúk cipője a fontos. A moszkván szoktunk járni és anyám, egy rakás tinifiút láttam már, aki megtörölte a cipőjét a sártól és mindegyiken feltűnő színes sportcipő van, még most télen is.
Nekem bármilyen márka jó, használt, pepco, kínaitól leginkább mangon, zarán át calzedonia, Benetton, vagy akár Prada, Burberry, RL, CK, csak a gyerekhez passzoljon. A visszafogott, nem sportos ruhákat szeretem ráadni, mert ezek állnak jól hozzá és passzolnak a személyiségéhez(ilyen kis okoska, nem túl fodros lányos) egy erős pink fodros póló rosszul áll neki, amíg máson cuki. Cipőben nem vagyok otthon, leginkább skecherst hord, de amint megáll a lába a növésben egy nike air max futócipőt fog kapni, mert én annyira meglepődtem azon a cipőn, olyan pillekönnyű az egész, szinte rúgja vissza a lábam, olyan ruganyosak a lépteim és 3 év után is teljesen jó állapotban van.. sosem volt a lábamon hasonló, egyszerűen megkönnyíti a mozgást, amíg a puha memóriahabos skechers megnehezíti. Ég és föld a kettő, és nem vagyok márkahívő, 50 párat legalább felpróbáltam annakidején az office shoesban, és toronymagasan ez volt a legelképesztőbb. Egyszerűen soha semmi hasonlót nem tapasztaltam, mintha rugón járnék, a cipőnek meg súlya sincs.
Külföldön élünk itt senkit nem érdekel ki mit hord.
Lányomnak Aldi,Lidl ruhái suliba, nyaralásokra ,kirándulásokra Van pár drágább ruhái azt veszik fel Oda
És 2 téli kabátja Van egy Lidl suliba
És egy másik Lego wear márkáju kiránduláshoz és ha téli pihenésekhez.,
25, és mivel tud többet a prada pólód 3000-ért, mint 3 db H&M póló ugyanannyiért?
Mióta világ a világ, azok hordanak feltűnő márkajelzésű ruhát, akik csak ezzel tudnak kitűnni, és akik félnek, hogy ha olcsó van rajtuk, őket is olcsónak hiszik.
Pont azért ismerte fel a cigány kislány a "márkát" a gyerekeden, mert rájuk jellemző ez. Külön vicces, hogy kiemelted, hogy a rasszizmusod miatt nem akarod, hogy az "ő márkáikat" hordja a gyereked, aztán mégis.
Visszahozza az árát, miután hordta és eladtuk;)
És hát.. szebb is, na meg több szálból készült pamutpóló volt, nem látszott át, mint a HM nagyrésze, ami átdereng. Ha megfogdosod az ikeában az ágyneműket, észre fogod venni, hogy minél több szálból készül, annál "puhább" és "minőségibb", tovább bírja, jobb hozzáérni. Ettől pl elegánsabbnak hat, de én anyagi megfontolásból vásárlok, egyszerűen 3000ft akkor még sokat ért. Minden használt holmiját eladom és visszaforgatom a gyerekbe, ami nem megy, elajándékozzuk vagy zero waste, de a kedvenc darabjait megtartjuk későbbre az ő gyerekeinek. A pradát eladtam, sima fehér póló volt. Senki sem tudta, hogy prada, nem volt rajta márkajelzés, csak a cetlijén, és nyilván senki sem néz bele a gyerek ruhájába:) Egyszerűen látszik a jó anyagon és a jó szabáson, hogy minőségi, ezért szoktak gazdagnak hinni minket, mikor a kanyarban sem vagyunk, csak ügyesen gazdálkodok kevésből. Nekem ez a megkülönböztetés tetszik, az meg pláne, mikor megmondom, hogy a gyerek melyik cucca mennyibe került, szinte mindig 15.000 alatt van a rajta lévő ruha, ami bőr vagy skechers cipő, kabát, sapka gatyó egy vagy két felső. Most pl vettünk előre kabátot 5900ért, ami amúgy 20, bőrcipőt 3900ért, zarás sapit 900ért kispólót onnan 900ért meg magamnak egy gyerekpulcsit 3000ért, ami tök drágának látszik és rohadt jól áll.
Kellemes fehér felső volt jó ár-érték arányban, nem hiszem, hogy meg kellene magyarázni, miért adok minőségi ruhát a gyerekre 3 minőségtelen helyett. Nem feltétlen a márkától minőségi, biztos van műszálas vacak prada cucc is, de mivel a minőség drága, márkáknál gyakrabban előfordul a jó anyag/szabás. Az a darab az volt és jól állt neki.
Annyira proli(utálom ezt mondani, de tényleg) azt hinni, hogy ami márkás, azon nagy márkajelzés van. A legtöbb cuccon nincs semmi, vagy körömnyi, csak a CK pólóján, mert akkoriban divat volt és úgy akciózták le, negatív hatást meg nem fog kelteni vele. Az ember lakásnál is szereti, ha a csempézés nem ferde, a fal nem hullámos, ugyanígy ruhánál is jó, ha rendben van az anyag, varrás és előnyös a szabása az ember testalkatához, de mivel nem vagyok kényszeres, totál megfelel a hm is, abból is van több, pl most vettünk neki pulcsit 1500ért, és kis értelmiséginek látszik benne, jó vétel volt, jó anyaga van, jó szabása, előnyös a színe és fazonja. Szeretem a ruhákat, az esztétikát, a kényelmet és a jó ár-érték arányú vásárlást, spórolást:)
"ezért szoktak gazdagnak hinni minket, mikor a kanyarban sem vagyunk, csak ügyesen gazdálkodok kevésből"
Pontosan itt a különbség. Mi gazdagok vagyunk, ezért pont megteszi 3 hónapra a sinsay, hm, cunda is. Nincs szükségünk vetítésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!