Hogy büntessem meg a gyerekekmet ha az iskola udvarán kövekkel dobálta meg az iskola melletti ház ablakait?
Én mindenképpen kitalálnék neki valami büntetést.
Elmagyaraznam, hogy miért nem dobalkozunk, és, hogy ennek következménye lesz, és szépen elmondanám a büntetést.
Én nem szoktam a gyerekeimmel kiabálni, meg megverni őket.
Tudják, hogy az rosszabb ha szépen leülök velük beszélgetni .
Odavinném bocsánatot kérni az rérintettektől és meg kellene kérdeznie, érte -e kár őket és hogy tehetné jóvá.
Garantáltan utolsó ilyen hülyeség lenne, amit csinált.
én meg nem itt kérdezném meg hogy megbüntesem e a gyereket hanem magam is tudnåm ezt.
ėn egyszerüen le orditanám fejėt apjával egyetembe és minden telefon konzolos jåték mindent elvenék töle nincs jåtėk tv nėzés stb max tanulhat a könyveiböl.
Én nem akadnék ki ezen annyira, egyszerűen csak beszélnék vele róla, hogy ilyet nem lehet, esetleg elkoboznám valamijét, hogy vegye úgy, hogy az összetört, mondjuk valami kedvenc bögrét. Mondanám még neki, hogy ezt hogy hívják a felnőtt világban, és mi jár érte, és ha meg kellene téríteni a kárt tuti a holmijai eladásából kellene, mert én nem fogom kifizetni, és megmutatnám miket adnánk el ezért, mert 300 körül van egy nagy duplaablak.
Esetleg még beszélgetnénk, hátha van bent kisbaba és fázni fog meg ilyesmi, télen megfagynak ám ablak nélkül. Az én gyerekem tuti mondaná, hogy olyan kicsi volt a kavics, hogy az nem okozhatott volna kárt és biztos vagyok benne, hogy igaza lett volna.. de a lehetőséget sem szabad megadni, hogy esetleg talán baj legyen belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!