Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van valami tipp rá?

Amber2.0 kérdése:

Van valami tipp rá?

Figyelt kérdés
Akármennyire is szégyenletes, vagy sem, az alsós gyermekem elkapta a fejtetvességet, de már nem most… Anno június elekén kezdtem el furcsállni a gyerek fejviszketését. Nagyon bánom hogy akkor nem néztem meg, mert nem rég mikor kötöttem a haját nagyon csúnyán kisebesedett és gennyes volt… Sajnáltam, elképzelni is rossz mennyire fájhat. Szerencsére már gyógyul. Visszatérve, az előtti nap szó szerint semmi nem volt a fejévél. Utána alaposan átvizsgáltam, találtam élősködőt. Második gyermekem, így tudtam mit kell csinálni. Világos huzat, amit nem használok, kifésülöm rá a haját, már estek ki… Itt már volt bennem pici pumpa mert ezelőtt mindig észrevettem és időben cselekedtem. Átmentem sűrű és tetűfésűvel is a haján. Miután már semmi nem jött, kentem is le a fejét, két perc után csak úgy szaladtak volna el a tetvek, de hálaégnek a zacsisapi mindent megold. (Zacskóból készült sapka, amit a szerhez kaptunk) Amíg a “hatás” időre vártam, addig lecseréltem az ágyneműt, kimostam az akkor használt ruháit. Ezután még párszor átmentem a haján, jöttek már a serkék is. Másnap kitakarítottam, és átnéztem a fejét, de iszonyatosan sok serke van a hajában. Azon gondolkoztam ti tudnátok -e más módszereket, amik gyorsabbak, hatékonyabbak az egyesével lehúzogatás helyett.? Extrém dús, és vastag haja van, ráadásul barna.:( Mindennap átnézem majd, aztán reménykedem lassan vége lesz… én hibámból lett ez az egész, és most nem tudom mi tévő legyek…

aug. 8. 20:53
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
Miért lenne szégyen? A hugom alsóban állandóan tetves volt. Anyám idegei már kivoltak, mert fogalma se volt miért tetvesedik folyamatosan. Aztán megtudta, hogy attól a kislánytól szedte össze akihez átjárt játszani pár házzal odébb(osztálytársa volt). Utánna már nem engedte, hogy barátkozzanak és a tetvek is eltűntek. Nem te tehetsz róla. Őszintén, anyum kivett 1 hét szabit és egész nap huzogatta le a hajszálairól a serkéket, de azzal se volt előrébb, így rövidre vágta a haját. Semmi más nem hatott. Érdekes, hogy én csak 1x kaptam el.
aug. 8. 21:06
 2/6 anonim ***** válasza:
21%

Ha hetente mosod a haját (mert gondolom,mosod), hogy nem tűnt fel utána szárításnál,fésülésnél,hogy csupa seb a feje? Nem panaszkodott fájdalomra?

Tetvek nem voltak a samponhabban, vízfelszínen?

aug. 8. 21:32
 3/6 A kérdező kommentje:
#2 Sajnos nem vettem észre. Most lett sebes a feje nagyon, de tényleg szinte egyik napról a másikra. Egyik nap semmi, másik bumm. Gondolom akkor csípkodták szét szegényt..:(
aug. 8. 21:48
 4/6 anonim ***** válasza:
26%

Ez nem igaz. Te is tudod.

Az én gyerekem is volt tetves, nem igaz, hogy nem lehet észrevenni, ha valóban foglalkozol vele. Az enyémnek szőkésbarna, ezüstös/szürke (serkeszínű) haja van, nem normál barna, nála nehezebb volt. Volt vagy 30 serkéje, nulla rovar, semmi seb. Mivel folyton matatott, én sem vettem észre a viszketést, fésülésnél látszott, ahogy gumiztam. Gennyes, sebes fejbőr? Több rovar?? Az ilyeneknél kell a családsegítő, elhanyagolod. Nem tudom minek írod ki ezt, de ne hazudj màr magadnak is.. a gyereked mossa a haját gondolom(úgy, ahogy sikerül), illetve úgy fésüli, ahogy sikerül. Te meg nem. Illetve alsóst írtál, biztos pici még, nem ilyen bukott 11 éves negyedikes.

Ezen felül javaslom menj szemészhez, aki nem látja a serkéket barna hajban, az félig vak.

aug. 9. 04:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom, milyenszert használsz. A Paranit termék családot ajánlom, köztük kifejezetten a sampont. Több kezelés szükséges, mert a serkéket nem pusztítják el. Amit még tudok javasolni, az a hajsütő vas vagy hajvasalós kezelés. Ezek megsütik a serkéket, nem fognak kikelni. A tetű elleni szerekkel az egész családot le kell kezelni, akkor is, ha nem láttatok tetvet, serkét. És mindenkinek az ágyneműjét, ruházatát mosni, vasalni, kárpitos bútorokat átgőzölni.
aug. 9. 09:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Mi is Paranitot használtuk. Šampón mal vagy 2 hónapig heti 1x mostam a hajukat. És van olyan fujos is, ami megelőzésre használtam minden nap suli előtt.

Sajnos a serkéket le kell húzni. 2 hétig néztem minden nap a hajukat. Utána csak heti 1x néztem át, de nagyon hosszú ideig.

aug. 9. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!