Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy büntessem meg a gyerekekm...

Hogy büntessem meg a gyerekekmet ha az iskola udvarán kövekkel dobálta meg az iskola melletti ház ablakait?

Figyelt kérdés
9 éves, most másodikos. Pár baratjával egyetemben csinálta. Osztályfőnöki intőt kaptak. Itt hon is büntessem meg?
jan. 11. 12:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
53%
Elég visszamaradott gyerek lehet, ha 9 évesen másodikos. A viselkedése alapján is. Az intő nem büntetés a gyereknek. Le sem szarja. Adj neki te is. Ne csak lelki fröccsöt.
jan. 14. 12:26
 12/19 anonim ***** válasza:
53%
A ház tulaja helyében pofán vágtam volna, ha már az anyja nem tudja
jan. 14. 12:27
 13/19 A kérdező kommentje:
Most fogja tölteni a kilencet februárban, tehát évvesztes volt,de a szokott módon csak.
jan. 14. 13:40
 14/19 anonim ***** válasza:
82%
Olvasva a hozzászólásokat, nem is csoda,hogy itt tart ez az ország. Mindenki csak bántalmazva tud gyereket nevelni, és elvárnánk,hogy ők meg ne legyenek agresszívak.
jan. 14. 14:16
 15/19 anonim ***** válasza:
61%

"Olvasva a hozzászólásokat, nem is csoda,hogy itt tart ez az ország. Mindenki csak bántalmazva tud gyereket nevelni, és elvárnánk,hogy ők meg ne legyenek agresszívak."

Szerintem sem csoda, hogy itt tart az ország. Manapság semmit nem érdemel egy olyan gyerek, aki kővel bedobja mások ablakát. Nehogy sérüljön a kis lelkivilága a hülye gyereknek. És ha a kővel megölt volna valakit ? Akkor is csak szép hangnemben elbeszélgetnél vele ? Minimum egy pofon jár az ilyennek, ha tetszik, ha nem.

jan. 14. 15:34
 16/19 anonim ***** válasza:
74%

És az agresszív, elnyomó elvvel,vakaha valamit sikerült jobb emberré nevelni?

Nem, abból mindig csak a baj lett.

Valószínűleg úgy is meg lehet értetni vele,ha nem alázzuj lelkileg és fizikailag porig.

Ilyen és ha...helyzetek meg feleslegesek, emiatt végképp ne büntessünk, szidjunk le egy gyereket,ami meg sem történt.

jan. 14. 18:54
 17/19 anonim ***** válasza:
37%

"Olvasva a hozzászólásokat, nem is csoda,hogy itt tart ez az ország. Mindenki csak bántalmazva tud gyereket nevelni, és elvárnánk,hogy ők meg ne legyenek agresszívak."

A megelőzés a lényeg és a példa. Hogy tudja meg, a rongálás, mások tulajdonának tiszteletben nem tartása rajta is csattanhat.

Sajnos tele van a világ olyan gyerekekkel, akikkel minden alkalommal szép hangnemben elbeszélgetnek, aztán ugyanott folytatják, ahol abbahagyták. Ezeket láthatod az áruházban üvöltve toporzékolni. Aztán ezekből lesznek a hídon versenyző felnőttek, akik a huszadik alkalommal is jogsi nélkül vezetnek, veszélyeztetnek másokat, 50 helyett 170, stb. A törvények is a szép elbeszélgetés elvén vannak, ennek eredménye a sok halott.

jan. 14. 19:29
 18/19 anonim ***** válasza:
74%
Mert mindegyiknek ott fogod a kezét? Ezt nagyon rosszul látod. Amíg agyonverték ezeket a gyerekeket sem volt szebb világ,sőt.
jan. 14. 20:30
 19/19 anonim ***** válasza:
Én sem értem hová fajult a világ. Ha én tettem volna ilyesmit, apu egy pofonnal indított volna. Teljesen jogosan, teszem azt hozzá. Nemhogy még elgondolkodjon megbüntet-e a rongálásért és mások testi épségének, sőt életének veszélyeztetéséért.
jan. 15. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!