A lányom 6 éves lesz, még egy foga sem esett ki, ezért még nem aktuális a dolog, de hamarosan biztos az lesz. Sokaktól hallom, hogy náluk a fogtündér hoz vmi ajándékot, de vki szerint meg butaság és nem is szédítik a gyereket, hogy létezik ilyen. Anno amikor én gyerek voltam, nem volt ilyen, egyszerűen csak kiesett a fogunk és kész. Úgy veszem észre, ez a fogtündér dolog csak mostanság divat. De vajon valóban van-e értelme?
9. válaszoló, elárulom, hogy bizony én mensi alatt megajándékozom magam, igen. Vagy, ha nem én, akkor a férjem. Kedvenc süti, nasi, ételrendelés. Egy jó könyv, extrább arcmaszk. Itthoni semmittevés. Kell ilyen is, és bele is fér szerintem.
jan. 9. 21:16
12/21 anonim válasza:
Mert csak akkor jár ajándék, ha tesz érte? Te sosem leped meg magad semmivel, “csak úgy” alapon? :D
És itt nem feltétlenül több tízezres tárgyi dolgokra kell gondolni. Hozhat a fogtündér egy színezőt, foglalkoztató könyvet. Mozijegyet, vagy színházjegyet. Családi fagyizást. Állatkertezést. Bármit, ami a gyereknek öröm.
jan. 9. 21:19
13/21 anonim válasza:
Hány éves, akinek a gyerekkorában nem volt még divat a fogtunder? 26 vagyok, és nálunk bőven járt már. Nálam alap, hogy minden ilyesmit megtartok a gyerekemnek, amíg hisz benne, mert nekik hatalmas öröm hinni a csodában, és várni rá. És ők még egy szelet csokinak a parnajuk alatt is nagyon tudnak örülni, mert elhiszik, hogy a fogtunder hozta.:) bennem leginkább a sajnalat fogalmazódik meg, mint érzés, ha valakinek olyan szegényes a lelkivilága, hogy ennyi jót nem akar megadni a gyerekének, mert jajj, nincs értelme....
jan. 9. 21:31
14/21 anonim válasza:
Nekem otthon sosem jött a fogtunder, de épp a tesómnál voltam, mikor kiesett az egyik fogam, és az ő fogtunderuk hozott nekem 200 Ft-ot és egy pár soros kis levelet. Már rég nem hittem akkor semmiben, de mégis baromi jó érzés volt és nem a 200 Ft miatt.
jan. 9. 21:40
15/21 anonim válasza:
Van fogtunder aki mindig hagy egy kis uzenetet is. Sajnos nalunk fogorvos huzta ki a tejfogakat elol mert eleg koran kapott fogszabit igy nekunk keves alkalommal jott.
jan. 9. 22:37
16/21 anonim válasza:
Nálunk nem lesz. Télapó, Jézuska, Nyuszi van, más nincs. Nekem is ezek voltak, nekem ez a természetes. A fogtündér nekem kicsit sok. Viszont egyébként én mindig mondókát mondtam. Adj uram csontfogat, adok neked tejfogat és akkor elkellett dobni. Csak azért írom mert a gyerekeknek nagyon szép képzelőerejük van, és ez a kis mondóka ad is meg nem is, hiszen "kap" helyette egy fogat később.
Plusz megjegyzés.
10: A gyereknek öröm. Persze. A gyereknek mindig öröm, ha kap ajándékot, de mit tett érte? Majd az iskolai ballagásra kapjon ajándékot, a foga magától hullott ki.
Az ajándék, azért ajándék mert nem kell érte tenned. Amit te akarsz idekeverni az a jutalom.
jan. 9. 22:50
17/21 anonim válasza:
Az enyémek várták, már mikor mozgott a foguk is mondogatták. Persze hozzájuk jött a fogtündér. Egyébként nem nagyon volt véleményem róla, ahogy írták fentebb mikulás meg jézuska is van és szeretnek hinni benne a gyerekek, szóval miért ne lehetne fogtündér.
#13: én 35 vagyok és nálunk nem volt szokás. Gyerekként nem is rémlik, hogy hallottam volna róla. De ettől nem mondanám értelmetlennek.
jan. 9. 23:38
18/21 anonim válasza:
Nálunk otthon 25-30 éve nem volt ilyen, egy kis üvegcsébe gyűjtöttem gondosan a fogaimat. Erre valaki jött az öcsémnek a fogtündérrel, ő meg cselesen berakta a fogaimat a párnája alá. Ajándékot nem kapott, de a fogaim egy része nem lett meg az akciója után, amiért nagyon haragudtam. Úgyhogy nekem nem túl baráti a viszonyom a fogtündérrel. A gyerekek még nem tartanak itt, úgyhogy még van időm ezt rendezni. :)
jan. 9. 23:43
19/21 anonim válasza:
Hozzánk is jőn. Nálunk szeretik.
jan. 10. 00:06
20/21 anonim válasza:
Első három alkalommal kapott a párna alá pénzt a lányom, de tudta, hogy én tettem oda, mondta is, hogy anya a fogtunder nem létezik.
Szerintem aki hisz benne annak nem kell összetörni az álmait, aki még nem hisz benne, hat az meg nem hisz benne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!