Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a fogtündérről?

Mi a véleményetek a fogtündérről?

Figyelt kérdés
A lányom 6 éves lesz, még egy foga sem esett ki, ezért még nem aktuális a dolog, de hamarosan biztos az lesz. Sokaktól hallom, hogy náluk a fogtündér hoz vmi ajándékot, de vki szerint meg butaság és nem is szédítik a gyereket, hogy létezik ilyen. Anno amikor én gyerek voltam, nem volt ilyen, egyszerűen csak kiesett a fogunk és kész. Úgy veszem észre, ez a fogtündér dolog csak mostanság divat. De vajon valóban van-e értelme?

tegnap 20:18
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
32%
Értelme nincs. Ahogy a mikulás, húsvéti nyúlnak, jézuskának sincs. De a gyerek örül az ajándéknak/pénznek.
tegnap 20:23
 2/19 anonim ***** válasza:
69%

26 éves vagyok, már az én gyerekkoromban is "járt a Fogtündér". :D

Értelme nincs sok, de a gyereknek örömet okoz, nem is éli így meg akkora traumaként ezt az egész fogkiesős dolgot.

tegnap 20:30
 3/19 anonim ***** válasza:
65%

Meg nem aktualis nalunk sem, de lesz.

Az en gyerekkoromban is mar jott a fogtunder (28 vagyok) imadtam! 😊

Altalaban aprosagot hozott, 100 forintot meg mondjuk egy szinezot, ilyen emlekeim vannak.

Szerintem nalunk is hasonlo kaliberu lesz.

tegnap 20:32
 4/19 anonim ***** válasza:
78%
Én úgy vagyok vele, hogy mindent, amiben egy kis varázslat, csoda van, azt megtartjuk, amíg lehet. Lehet másnak butaság, de a csillogó kis szemük miatt nem érdekel.
tegnap 20:32
 5/19 anonim ***** válasza:
79%
Négyesnél a pont. Gólya, Jézuska, Mikulás, nyuszi, Isten, angyalka stb, jöhet mind amíg képesek hinni benne. (Rengetegen még felnőttként is hisznek egy részükben) Ez kegyes hazugság, örömszerzési szándékkal.
tegnap 20:44
 6/19 anonim ***** válasza:
9%

Érdekes, hogy ezt átvettük külföldről, de a húsvéti locsolkodás már kihalt.

Mi nem tartottuk a fogtündért, nem magyar hagyomány.

tegnap 20:55
 7/19 anonim ***** válasza:
76%
6-os, megsúgom, a húsvéti locsolkodás sem magyar hagyomány (nem, attól nem lesz valami "magyar", hogy kislányokat és kisfiúkat népviseletbe öltöztetnek).
tegnap 20:58
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

A gyereknek öröm, miért vegyük el tőle azt a kis örömöt amit az saját álomvilágában még lehet ?

Szerinted mit árt neki , sorozatgyilkos lesz hogyha volt Fogtündér?

Öt hat évesn váltotta a fiam az első nyolc fogát , most már kilenc éves , tudja, hogy nincs fogtündér, akkor elhitte és borzasztó boldog volt tőle.

tegnap 21:13
 9/19 anonim ***** válasza:
57%
Nálunk sem jött, nem kell mindig mindenért ajándék, nekem se jött és még élek. Amúgy azon röhögtem múltkor, vajon mikor vezetik be a mensi tündért? Akkor minden hónapban ajándékozhatok?
tegnap 21:13
 10/19 anonim ***** válasza:
23%

Érdekes, hogy engem lepontoztatok, a 9-est meg igen.

A gyereknek öröm. Persze. A gyereknek mindig öröm, ha kap ajándékot, de mit tett érte? Majd az iskolai ballagásra kapjon ajándékot, a foga magától hullott ki.

tegnap 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!