Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért van egyre több ilyen...

Miért van egyre több ilyen gyerek?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem: egyre több olyan gyerekkel találkozom (főként óvodás korosztály), akik egyszerűen kezelhetetlenek, szófogadatlanok, agresszívek, ok nélkül bántják a másik gyerekeket, semmilyen szabályt nem tartanak be... és még sorolhatnám. Néha egészen elképesztő, hogy miket meg nem tesznek.

Két óvodás gyermekem van (6, és 3 évesek) benne voltunk/ vagyunk a dackorszakban, de azért ennek ellenére sem a gyerek 'osztja a lapokat', nem bántanak másokat, képesek szépen együtt játszani más gyerekekkel, az oviban mindig, itthon többnyire szógogadóak, nem rombolnak, nem tesznek tönkre játékokat, mert épp 'ilyenük' lenne. Szerintem ez teljesen alapvető, semmi különös nincs bennük.

Viszont rengeteg olyan gyereket látok, akik pl. lelöknek másokat a mászókáról, bántják a másikat, nem fogadnak szót -még az óvónéninek sem-, képtelenek egyszerű szabályok elfogadására, betartására...

Egyszerűen nem értem, hogy miért lett ez a jelenség szinte általános mára. Az én gyerekkoromban is előfordult 1-1 ilyen gyermek, de olyan, mintha mára fordult volna a kocka...

tegnap 09:13
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
69%

A Z generáció elkezdett gyereket nevelni.

Amúgy nem, de mégis igen. Egyszerűbb a gyerek kezébe egy tabletet nyomni, mint foglalkozni vele. Ezt látják az interneten, más gyerekektől sőt valószínű, hogy a családban is.

tegnap 09:20
 2/21 anonim ***** válasza:
72%

Mihez képest több?

9 és 5 évesek a gyerekeim. Nem látok több neveletlent most, mint amikor a nagy volt ovis.

Az meg, hogy mi volt 40 évvel ezelőtt, sajnos már történelem. Egyrészt nem emlékezhetsz tisztán, masrészt most anyaként külön erre fókuszálsz, akkor meg max. körületted történt.

Én emlékszem arra, hogy jó pár gané gyerek volt az ovis csoportomban, akinek én voltam a célpont. A saját gyerekemet eddig még senki nem pécézte ki.

tegnap 09:25
 3/21 anonim ***** válasza:
73%
Kicsit összeesküvés elmélet lesz, de szerintem sokkal több gond van velük, mint régen: magatartaszavar, adhd, auti és rengeteg más. Szennyezett a levegő, élelmiszer, minden és ettől kezdenek meghulyulni, plusz a képernyő sem tesz jót. Én is néztem mesét anno, fél 7-kor volt 1 darab mese naponta, most egész nap nézheti, plusz tablet, mobil ha hagyják neki és ha idióta, akkor hagyják mert nehéz elviselni otthon is.
tegnap 09:28
 4/21 anonim ***** válasza:
34%
Miből vetted észre, hogy több ilyen van? Korábban mennyit voltál óvodás gyerekek társaságában?
tegnap 09:35
 5/21 A kérdező kommentje:
#4 16 évet dolgoztam gyerekekkel (is) egészségügyi területen; mindenfajta korosztállyal.
tegnap 09:41
 6/21 anonim ***** válasza:
34%

Éljen a liberális gyereknevelés.

Ez évtizedek munkája, a genereciók egymás ellen fordítása érdekében.

Eleinte csak a nyugdíjasok ellen hergelték a dolgozókat, hogy ők tartják el, holott a nyugdíjas már letette amit le kell.

Ugyanez most a fiatal zöldekkel, akik a szüleik ellen fordulnak, merthogy azok elvették a jövőjőket.

Ma pl. németeknél már az alsósokat hergelik reklámokban, hogy nekik is vannak jogaik.

Meg ügyvédek tartanak fórumokat, hogy hogy túrjuk ki a szülőket az ingatlanból, és hogy dugjuk öregotthonba.

Ki van ez találva.

tegnap 09:46
 7/21 anonim ***** válasza:
70%
#6: Te meg most a liberálisok ellen hergelsz minden alap nélkül.
tegnap 09:56
 8/21 anonim ***** válasza:
83%
Akik ma szülők, azok jólétben nőttek fel, és agyon babusgatják a gyerekeiket, próbálják irreálisan jól nevelni. Ha tudnád mit kapok azért, amikor vendégek előtt azt merészelem mondani a saját gyerekemnek, hogy nem szabad hozzányúlni a tv képernyőjéhez. Ez a "gentle parenting" egy hatalmas nagy fertő, és egy teljesen elcseszett, pipogya, öntelt generációt nevel ki. Az a része jó, hogy ne úgy neveljünk gyereket, hogy bakancsban kirúgjuk a hóba, ahogy velem tették gyerekként, de az, hogy ne mondj neki soha nemet, ne akadályozd meg semmiben, csak távolról duruzsuld neki, hogy mi a terved azzal? Az nevetséges.
tegnap 09:56
 9/21 anonim ***** válasza:
82%
Mert megnevelni luxus őket
tegnap 10:09
 10/21 anonim ***** válasza:
86%
Szülő lett az a generáció, aki maga sem ismer korlátokat. Törtető, kíméletlen, egoista, csak saját maga számít, más nem. Na milyen gyereket nevelnek az ilyenek?
tegnap 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!