Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mièrt “ehet” így egy másfél...

Mièrt “ehet” így egy másfél éves gyerek?

Figyelt kérdés

Megrágja az ételt és/vagy teletömi a száját, majd nemes egyszerűséggel kiköpi. Kivagyok tőle. Vannak napok, amikor szépen eszik, de legtöbbször ez a menetrend. Mindenféle étellel képes ezt csinàlni.

Mondtam a dokinak már egy hónapja, ő azt mondta, hogy majd fog enni szépen. Csinálta más gyereke is ezt? Mikor hagyta abba?

2023. júl. 5. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hogy reagálok le? Ha olyankor jobban figyelsz rá, akkor lehet az is oka.
2023. júl. 5. 17:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam is ezt csinálta, én is rettenetesen kivoltam tőle. Nem emlékszem mikor hagyta abba. Most 3 éves, még mindig borzasztó rossz evő, de már nem köpködi ki a kaját.
2023. júl. 5. 17:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is ezt csinálja. Szerintem egyszerűen túl sokat tesz a szájába, nem tudja rendesen megrágni, megfulladni nem akar, inkább kiköpi. Szóval szerintem csak rosszul méri fel, hogy mennyit tegyen egyszerre a szájába. Vagy meglát valami finom falatot, és inkább azt szeretné, a rágás alatt levő cuccot meg "útban van" a szájában. Úgy gondolom a tanulási folyamat része, én nem is szoktam "észrevenni", nem reagálok rá sehogy. A végén föltakarítom a guzmit, és kész.
2023. júl. 5. 17:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Fogzással hogy áll?
2023. júl. 5. 19:20
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Többnyire figyelmen kívül hagyom, csak néha szólok rá finoman, amikor

már nem bírom nèzni.😅 Elég sok foga kint van már, nem tudom pontosan, mert nem igazán engedi a szájában való nézelődést. Doki sem tudta megszámolni neki múltkor…

Mindenesetre az megnyugtató, hogy más is volt így és elmúlt magàtól egy idő után. Már mindenféle nyelési nehézséget képzeltem a dolog mögé…

2023. júl. 5. 20:17
 6/8 anonim ***** válasza:
A fiam is csinálja, ő 13 hónapos. De nála egyértelműen az a "baj", hogy túl nagyot harap. Aztán rájön, hogy nem tudja megforgatni a szájában. Akkor kiköpi, és harap belőle kisebbet. 🙈😂
2023. júl. 5. 21:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem fogzáskor csinálta ezt, tavaly nyáron, amikor az első nagyőrlői jöttek, meg most is párszor, amikor a második nagyőrlői törtek át. Bekapta, megrágta, és kitette a tányér szélére a falatot, agyvérzést kaptam. Már ha evett valamit, mert az is előfordult, hogy inkább nem is evett. Kb 1 hónapig tartott mindkétszer, akkor múlt el, amikor áttörtek a fogak.
2023. júl. 5. 22:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha épp jön a foga, nehezebb, fájdalmas nyelni. Ilyenkor kiköpi.
2023. júl. 6. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!