Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Téli szünetben hagyjátok a...

Téli szünetben hagyjátok a gyereket reggel addig aludni, amíg jól esik neki? Vagy azért keltitek?

Figyelt kérdés

A fiam reggel tovább alszik, mint bölcsis napokon. Viszont így az ebéd utáni alvás is csúszik, így este persze később is alszik el.

Ti hagyjátok ilyenkor, hogy úgy aludjon, ahogy jól esik? Vagy tartjátok a napi rutint?

dec. 26. 07:53
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
95%

"Biztos nem leszek akkora seggfrj, hogy ébresszem még a szünetben is."

Akkor a te gyerekeid biztos nem 6-kor kelnek és fél 10kor alszanak el este.

dec. 26. 22:20
 22/31 anonim ***** válasza:
57%
Így van, az én gyerekeim a téli szünet alatt nem akkor kelnek.
dec. 26. 22:24
 23/31 anonim ***** válasza:
57%
És nem akkor fekszenek. :D Ez lemaradt. 5 és 8 évesek. :)
dec. 26. 22:25
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Arra céloztam, hogy az enyémek akkor is fél 10 kor alszanak el, ha 6kor kelnek. Ha hagynám őket 8ig aludni (oké, tuti nem is aludnának addig), akkor éjfélig lehetnék fent velük.

Ha az enyém is elaludna 9kor reggel fél 8as keléssel, hagynám én is. Nem érzem magam s*ggfej szülőnek, mert nem bírom fizikailag, pláne, hogy a kisebbik akár kétszer kel is még éjjel.

dec. 26. 22:48
 25/31 anonim ***** válasza:
58%

Az én fiam 3 éves, 11-12 óra a napi alvásigénye, és a válaszom: attól függ.

Ha előző este azért aludt el túl későn, mert nem volt fáradt, akkor felkeltem kicsit korábban. Mondjuk ha lehet, akkor inkább a délutáni alvás kihagyásval korrigálom a napirendet.

Ha azért aludt el túl későn, mert túl sok minden történt, túlságosan izgatott volt, akkor nem ébresztem fel ha nem muszáj.

Ha normális időben aludt el és mégse ébred fel magától, akkor pedig arra gondolok hogy oka van annak hogy alszik és hagyom inkább.

dec. 26. 23:29
 26/31 anonim ***** válasza:
58%
#24 igen értem. Egyébként én se bánnám, ha korábban kelnenek aztán este hamarabb is fekudnenek le, így nyugiba lenne még időm kicsit magamra is. De most valahogy csúszik minden. De hát szünet van... Ezért is írtam, hogy nem ébresztem őket, ha nem muszáj. Így viszont ennek az a vonzata, hogy igen, még éjfélkor is fent vannak.
dec. 27. 10:53
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
26, de miért titulálod sggfejnek azt, aki meg nem hagyja, hogy bölcsis-ovis kisgyerekei éjfélig dorbézoljanak?
dec. 27. 11:02
 28/31 anonim ***** válasza:
Elnézést kérek a kifejezésért. Mindenkinek szíve joga el dönteni, hogyan alakítja gyermekeivel a napjait. Sajnálom, ha ezzel valakit meg bántottam.
dec. 27. 17:27
 29/31 anonim ***** válasza:

Nem hagyom, max félórát, mert ha engedném teszem azt kilecig aludni, akkor:

1. csúszna az egész napunk, amit kösz nem

2. oviban úgyis kelnie kell a szokásos 7:10, és sokkal nehezebb lenne visszaszoktatni a 7:10-es kelésre, minthogy eleve nem alszik 7:45-nél tovább

dec. 28. 16:13
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

29

Szünetben hova rohansz a gyerekkel?

Mi a 4 és 10 évesemmel pl délben reggeliztünk mert 10.30-ig aludtak

Tökéletes nap volt 😄

dec. 28. 20:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!