Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Téli szünetben hagyjátok a...

Téli szünetben hagyjátok a gyereket reggel addig aludni, amíg jól esik neki? Vagy azért keltitek?

Figyelt kérdés

A fiam reggel tovább alszik, mint bölcsis napokon. Viszont így az ebéd utáni alvás is csúszik, így este persze később is alszik el.

Ti hagyjátok ilyenkor, hogy úgy aludjon, ahogy jól esik? Vagy tartjátok a napi rutint?

tegnap 07:53
1 2 3
 11/27 babyboom567 ***** válasza:
65%
Bölcsis korában ha 6kor kelt a gyerekem reggel,már néztem, hogy ne-e beteg,merthogy az átlag ébredés az 4,30-5 óra volt.
tegnap 09:28
 12/27 anonim ***** válasza:
59%

Napközben 5:20kor kelek, a gyerek is fent van legkésőbb 5:30kor. Délutan ugye alszik az oviban, így este 10 előtt nem alszik el. Szóval én fáradt vagyok szabad napokon, már megtanulta hogy hagyjon békén, és próbaljon boldogulni ilyenkor reggel 8ig egyedül. Eszemben sincs kelteni.

Most kicsit elcsúsztunk, mert reggel ugyanúgy kel, de elfáradt délutanra, így egy késői alvás következik, majd éjfélig fent vagyunk. Én ma fél10kor keltem, a gyerek bejött valamikor hajnalban, de nagyon cuki, mert csendben eljátszott egyedül, és még reggelizett is. Jó, szaloncukrot meg műzlit tejjel, de legalább feltalálta magát. 5 éves.

tegnap 10:22
 13/27 anonim ***** válasza:
73%
Nekünk 2 és fél éves, bölcsis napokon 7-kor keltem, ilyenkor általában 8 körül kel magától, de ha nem, akkor ébresztem. Ha 8 után kel, akkor már nagyon elcsúszna a napunk, délután nehéz lenne elaltatni.
tegnap 10:39
 14/27 anonim ***** válasza:
87%
Hagyom, így pihen. Igen, este tovább van fent, de ez a szünet.
tegnap 11:13
 15/27 anonim ***** válasza:
Szintén rutinból pattan ki a szeme 99/100ból olyan 5:30körül már vagy 6 éve. Előtte voltak gondok, amíg aludt napközben 4 éves kora előtt, olyankor mindig hagytam addig aludni, ameddig szüksége volt rá, akkor is, ha eltolódott a nap. Amikor eltolódott extrán igyekeztem lefárasztani, javaslom neked is korán reggeltől fizikailag és szellemileg is fárasztani, ha csak 9 körül ébred, futtasd vele körül a házat párszor, torna, formabedobó, toronyépítés, feladatos füzet, versenyek mindenben..:)
tegnap 12:15
 16/27 anonim ***** válasza:
81%

Persze, hogy hagyom. Sulinapokon 6-kor kelünk. 6:40-kor indulunk a buszhoz.

Most,hogy szünet van, 9-9:30-ig alszik a 9 éves lányom. Nagyon kell neki a pihenés.

tegnap 14:43
 17/27 anonim ***** válasza:
74%
Én is hagyom őket. Ovis és sulis. Így este nyilván tovább ébren vannak de hát szünet van. Biztos nem leszek akkora seggfrj, hogy ébresszem még a szünetben is.
tegnap 16:00
 18/27 anonim ***** válasza:
85%

Persze hogy hagyom. Szerencsére születésük óta iszonyat jó alvók.

Pl ma a 10 évesem 9-ig a 4 éves lányom 10-ig aludt.

Persze én fél 6-kor szokás szerint keltem 🫣

tegnap 16:14
 19/27 anonim ***** válasza:
85%
Hagyom. De én bagoly vagyok, vele együtt tovább alszom én is és nem gond, ha este később viszem aludni. Nekünk így tökéletes :D
tegnap 17:37
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Hagyom őket aludni. Szintén ahogy nálatok 8-8.30körül kelnek. Déli alvásnál fél2körül alszik el a kicsi (már csak ő alszik délben) este 9.9.30körül alszanak el.
tegnap 22:10
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!