Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Többgyerekesként hogyan oldod...

Többgyerekesként hogyan oldod meg a fontosabb ügyek intézését?

Figyelt kérdés
Most itt hivatali, adóhivatal, bank de akár fodrász, bevásárlás teendőkre is gondolok. Ki vigyáz a gyermekekre? Nekem eddig anyukám segített, ő ajánlja fel sokszor ha pedig nem ér rá férjem én kértem segítséget. Ez heti 1 vagy 2 hetente 1 alkalom. Egy idő után lelkiismeretfurdallást keltett bennem hogy hogy merek elmenni venni ruhát magamnak. Utána babysittert alkalmaztunk ha el kellett mennem valahova. De ő akkor aktivizálta magát és azt mondta inkább vele legyenek a gyerekek ne egy idegennel. Most megint ezt csinálja. Fogorvoshoz kellett mennem és hozzámvágja hogy mikorra érek haza. Nekünk nem gond a babysitter de miért csinálja ezt? De a heti egy alkalom olyan is szokott lenni higy csak eljön gyerekekhez. Ügyeket intézni inkább havonta 1 alkalom ha befut vmi. De fodrászhoz is félévente járok. Nem érzem azt hogy kihasználom anyát mégis ezt érezteti. Főleg hogy ő ajánlja fel. Többször volt hogy mondtam hogy anya most inkabb pihenjél megoldjuk. Mi miatt lehet ez?
nov. 27. 13:42
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
23%

Egy autista lányom van. Sokszor beteg,olyankor nem megy suliba. 2. -os amúgy normál iskolában.

Jön velem mindenhova. Sose vennék igénybe külső segítséget. Nem is maradna el senki idegennel szerintem.

nov. 27. 15:07
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Ahová lehet elviszem magammal őket,pl bevásárolni,vagy kormányablakba,stb.Nyugiban el tudnak lenni ha viszünk mesekönyvet,vagy valami nézegetnivalót.Ha tehetem, akkor persze nem húzom magammal őket,amit tudok azt elintézem ovi időben,vagy az apjuk marad velük,de nálunk a nagyszülők is szívesen vigyáznak rájuk pár órára nálunk ha olyan dolgot intézünk,ahová nem tudjuk őket vinni és kellünk mindketten.Fodrászt,körmöst,orvost a férjem segítségével intézek mindig,ilyenért nem szoktam a mamákat hívni,de ha szólnék nekik valószínűleg szívesen jönnének.
nov. 27. 15:51
 13/34 A kérdező kommentje:
Félre ne értsetek! Aktiv anyuka vagyok, biciklivel vásárlok majdnem mindennap, hátul viszem a 2 évest. A 2 nagyjal is siman elbiciklizem játszóra. De pl banki ügyet nem tudok 2 évessel intézni. Nekem sajnos egyik gyermekem sem olyan nyugis, a legnagyobb hiperaktiv. Apuka kiveszi a részét de ha úgyis jön hozzánk miértne mehetnek el 1x 1x. Csak a kicsire vigyáz ilyenkor. Apuka sokat dolgozik 6 után ér haza....7-kor már lefekvést intézzük. Fürdünk ilyesmi, meseolvasás. Nem nagyon tudok már semmit sem intézni este
nov. 27. 16:36
 14/34 anonim ***** válasza:
56%

ügyet intézni akkor intėztem mikor a gyerekek bölcsöde oviba ,suliba voltak. fodrászhoz meg esti idöpontot vagy hėtvégėre foglaltam mikor fėrjem is otthon volt .

orvoshoz általåbba ökett vittem ahoz nem kelett segitség max ha korhåzba kellet vinni sürgösen akkor is fėrjem segitett. vásårolni elvittem ökett magamal piacra,vagy tesco stb. de ha otthon volt férjem akkor ő vigyåzott råjuk vagy ovi,suli időben csináltam fėrjemel együtt ,de volt hogy vittük magunkal a gyerekeinkett.

külön nem kėrtünk senkit meg ilyenekėrt .

nov. 27. 17:09
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Mindig jöttek velem a gyerekek

A nagyobb màr ovis volt, mikor az ikrek születtek.

Így ovi időben intéztem ezeket, hogy csak az ikrekkel kelljen menni.

Ők se voltak nyugisan....

Egy színt utàn màr fél se veszi az ember a rosszalló arcokat 😁

Egyébként meg ha van keret sittetre nem értem mi a gond?

Biztos h nem hívnàm anyàmat ha így viselkednek!

Nehogy màr még ràmkiabàlkon olyat amit ő ajànlott fel!

Eszem megâll!

nov. 27. 17:12
 16/34 A kérdező kommentje:
Tudunk sittert fogadni de már azt éreztette velem higy rossz anya vagyok hogy idegen vigyáz rájuk. El sem tudom mondani miket mond...mindig megbocsátok neki. Ő alapvetően szeret velük lenni de utána lelkiismeretfurdallást okoz nekem
nov. 27. 17:36
 17/34 anonim ***** válasza:
74%

Ha van rà keret, nincs az a nő aki ne menne inkàbb egyedül hivatalba fodràszhoz stb, mint 1-2 gyerkőccel!

Aki azt mondja szívesen viszi a gyereket rendszeresen ilyen helyre az hazudik!

Èn is szeretek a gyerekeimmel időt tölteni. A kormànyablakban ülés nem az!

Attól nem leszel rosszabb anya senkitől mert te megteheted hogy egyedül menj, mert van aki vigyàz a gyerekre.

Anyàd egy igazi manipulàló boszorka.

Elérte hogy még te érezd rosszul magad.

Nevetséges.

Ne dőlj be neki

nov. 27. 18:48
 18/34 anonim ***** válasza:
71%

Biztos helyreraknám és szitter jönne, ő pedig kizárólag unokázni. Ha valami nem tetszik és beszól, akkor nálam nyílik az ajtó, simán kitessékelem. Saját házunkba a saját anyám sem fog mérgező környezetet teremteni vagy rossz érzést indokolatlanul.

Mi messze élünk, barátokon kívül lényegében itt senkink sincs, aki rokon lenne. Viszont voltunk már közelebb is olyan helyzetben, hogy kellett volna segítség egy hirtelen kórházba kerülés miatt, de a szabin lévő rokon meg a nyugdíjas mama sem segített, így a távolság tök mindegy. Én megtanultam, mindenkinek megvan a saját maga élete, azt intézi, nem érdeklik mások. Viszont nálunk egymásért ment a harc, a második terhesség végén a amikor már napi ctgre jártam kellett segítség kb 3 alkalomra, ennyit a férjem se tudott már megoldani, rugalmas a helye, de azért kihasználni se fog mást. Azon vitáztak, hogy ki jöjjön hamarabb és meddig stb. Itt folyamat pörögnek ezen. Bár most beteg anyósom. Mi mindent úgy oldunk meg, hogy a férjem itthon legyen. Ügyfélfogadást is olyan időre kértem időpontot délutánra. Dokit is stb. Utoljára a CTG alatt kellett segítség, azóta nem. De nyilván ahol estig dolgozik apuka, ott ez nehezebb. Nálunk volt olyan, hogy kórházba be kellett rohanni a naggyal, akkor elindultam, hívtam a férjem, őt simán elengedték fél órára, vigyázott a picire addig. Anyukád tipikusan az a mama, mint az én mamám is volt. Ha segíteni kellett bármikor húzta a száját és morgott anyáékra. Sosem lennék ilyen.

nov. 27. 19:14
 19/34 anonim ***** válasza:
18# vagyok. Ja és olyan volt egyszer, hogy magánlaborba mentem és a nagyot elvittem magammal, de csak mintát adtam le. De így se volt könnyű, bár kicsi is volt még. Nagyobb gyerekkel biztos más. Bevásárlást felváltva intézzük gyerek nélkül ami olyan, ami olyan pedig házhozszállítással online. Amit csak lehet online. A másodiknál Dévényest is úgy kerestem, hogy magán és házhoz jöjjön inkább. De volt hogy a férjem táppénzes papírjáért úgy mentem be, hogy jöttek velem, de az pár perc.
nov. 27. 19:21
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
Testületileg vonulunk mindenhová. Ilyet,hogy fodrász,hasonló, bár évek óta nem voltam, de igyekszem úgy időzíteni,hogy apa munkaideje utàn,vagy a vége közelében, hogy max hamarabb kelljen végeznie, esetleg később bemennie.
nov. 27. 21:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!