Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Többgyerekesként hogyan oldod...

Többgyerekesként hogyan oldod meg a fontosabb ügyek intézését?

Figyelt kérdés
Most itt hivatali, adóhivatal, bank de akár fodrász, bevásárlás teendőkre is gondolok. Ki vigyáz a gyermekekre? Nekem eddig anyukám segített, ő ajánlja fel sokszor ha pedig nem ér rá férjem én kértem segítséget. Ez heti 1 vagy 2 hetente 1 alkalom. Egy idő után lelkiismeretfurdallást keltett bennem hogy hogy merek elmenni venni ruhát magamnak. Utána babysittert alkalmaztunk ha el kellett mennem valahova. De ő akkor aktivizálta magát és azt mondta inkább vele legyenek a gyerekek ne egy idegennel. Most megint ezt csinálja. Fogorvoshoz kellett mennem és hozzámvágja hogy mikorra érek haza. Nekünk nem gond a babysitter de miért csinálja ezt? De a heti egy alkalom olyan is szokott lenni higy csak eljön gyerekekhez. Ügyeket intézni inkább havonta 1 alkalom ha befut vmi. De fodrászhoz is félévente járok. Nem érzem azt hogy kihasználom anyát mégis ezt érezteti. Főleg hogy ő ajánlja fel. Többször volt hogy mondtam hogy anya most inkabb pihenjél megoldjuk. Mi miatt lehet ez?
ma 13:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%

Két gyerekem van, viszem őket magammal.(Ha iskola idő van akkor csak a kicsit, aki 3 éves lesz)

Ha orvoshoz megyek akkor a férjem marad itthon munkából és ő van a kisebbel.

ma 13:47
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Mekkorák a gyerekek? Járóképes gyereket azért már sok helyre lehet vinni magaddal. Fodrászhoz mondjuk pont nem, de pl vásárolni simán.

Nekem 8 és 4 évesek. Ha nem akarom/tudom őket vinni, akkor értelemszerűen az apjukkal vannak otthon. Ha valami oknál fogva ez nem opció, akkor a mamát (anyósomat) kérjük meg mi is, ő mindig nagyon szívesen vigyáz rájuk. De azért elég gáz lenne, ha a mamához előbb "nyúlnék", mint a gyerekeim apjához. Gondolom te is dolgozol, tehát az ilyen programok meg ügyintézések túlnyomó többsége a standard munkaidő után történik... az apjuk miért nem tud rájuk vigyázni?

ma 14:04
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Anyád játszmázik. Hagyd rá,nézd a to érdekelteket. Neked megbízható segítség kell,nem olyan valaki,aki megígéri hogy jön aztán öt percenként basztat,mikor érsz haza. Legyen a babysitter a fontos és szükséges dolgokra,anyád meg jöhet unokazni amikor és ameddig akar (vagy amikor és ameddig neked jó).
ma 14:26
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
*ti érdeketeket
 5/13 anonim ***** válasza:

Egyrészt ha vigyázok egy gyerekre, én is szeretném tudni, kb mire várhatjuk az anyukát.

Másrészt mivel a férjem dolgozik, kénytelen vagyok megoldani mindent, 1x temetés miatt hagytam a szomszéddal a gyereket, másszor az ovis szülői értekezlet miatt, de amúgy kozmetika, fodrász akkor megyek mikor a férjem itthon van, szombaton vagy ha rövid hetes, pénteken, ügyeket intézni viszem, és általában előre is engednek a gyerek miatt.

Harmadrészt nem kell az orrára kötni, ha nyűg neki, akkor nem kell megkérni, marad a babysitter, de mint mondtam, en is szeretném tudni kb meddig tart a program és nem azért mert nyűg.

6/13 anonim ***** válasza:
100%
#5 szerintem meg van mondva,meddig van oda,mennyi időre. Babysitter is fix időre jön. Nekem nagyon úgy tűnik,az anyja szereti a saját fontosságát és az irányítást.
ma 14:28
 7/13 anonim ***** válasza:
Fodrászhoz kb évente egyszer megyek, ilyenkor úgy kérek időpontot, hogy a férjem itthon legyen. Körmöshöz, kozmetikushoz, pilláshoz nem járok. Ruhákat ha veszek, akkor netről rendelek. Hivatalos ügyek nagy részét ügyfélkapun intézem. Bevásárlást gyerekekkel együtt intézem. Ha nagy ritkán orvoshoz, fogorvoshoz kell mennem, akkor megpróbálok úgy időpontot kérni, hogy férjem itthon legyen. Ha nem sikerül, akkor anyósom át szokott jönni vigyázni a gyerekekre. Csak ő már fizikailag sajnos nincs a toppon, így nálam ez csak a legvégső eset. Anyukám pedig sajnos már nem él.
ma 14:29
 8/13 anonim ***** válasza:

Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor kellett valaha is külső segítség bármi elintézéséhez. Az apjuk vigyáz rájuk, ha tényleg olyan program, mint a fogász. Terhesgondozásra simán vittem magammal anno a nagyot. Ügyintézések 99 %-t online megoldom.

Már 9 és 5 évesek, így sokszor van, hogy ők oviban/suliban, én meg eljövök korábban, később lecsúsztatom.

ma 14:30
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok függ attól mekkora a gyerek,és milyen a személyisége. A hat éves lányomat már kb bárhová tudom vinni,de úgy négy éves koráig azt is meggondoltam,hogy a sarki boltig elmegyünk.
ma 14:32
 10/13 anonim ***** válasza:
57%
3 gyerekünk van és nincs segítségünk. Igyekszünk mindent suli/ovi időre időzíteni, a picúrt meg visszük magunkkal. De volt már időpontunk bankba, amire az összes gyereket itthon kelett fognom orrfolyás miatt, így mentünk mind. 🫣 Szerencsére jólneveltek, tudnak viselkedni, sosem volt ebbőo gond. Ahol van gyereksarok elvoltak, ahol nincs szépen várakoztak.
ma 14:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!