Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engednéd a 7 éves gyerekednek,...

Engednéd a 7 éves gyerekednek, hogy egy erőszakos-véres sorozatot nézzen?

Figyelt kérdés

Elsős kislányom úgy jön haza pár napja a suliból, hogy a “Nyerd meg az életed” sorozatból idéz, énekel és elmondása szerint, olyanokat is játszanak. (Van egy kislány , aki ott a főnök (a fekete ember) és lelövi őket, ha kiesnek a játékból.

Aki látta a sorozat, az tudja miről beszélek. Szerencsére én is láttam, mert legalább felismertem miről beszél. Azt mondta a kislányom, hogy a barátnőjétől hallja, aki szünetben a sorozatból a babát rajzolgatja, énekli a dalt, vérről és halálról beszél. A lányomnak nem adok tabletet, telefont a kezébe, csak a tv-n nézhet mesét a nappaliban,azt pedig én is látom, meg amúgyis extrém érzékeny, szóval erre odafigyelek.

Nyilván bárhol találkozhatnak vele, ezért is kerülöm a tik-tokot, youtube shortokat.. persze nem mindenki van ezzel képben, megértem azt is, ha nem tudják, vagy nem veszik észre a szülők.

Tudom, hogy nem mindenki tartja számon mit néz a gyereke, nem is azt mondom, hogy legyen mindenki ilyen, ne értsetek félre.

Anyukának szóltam, de nem tudom jól tettem-e, azt mondta nem ismeri a sorozatot, de köszöni, hogy szóltam…

Hát nem tudom, haragot nem akarok, de talán én nagyítottam fel a dolgokat és most már rendben van, ha ilyeneket néz a gyerek?

Én nem akarok sárkánynak tűnni, de kicsit nekem ez ijesztő. :(

febr. 17. 22:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Ezt a vackot a 9 éves fiam is emlegette, nem gyereknek való. De állítólag van olyan osztálytársa, aki nézi.
febr. 17. 22:13
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem kéne.
febr. 17. 22:14
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Squid game? Ismerősömék családostul nézik. Igen,az ovis és az alsós kislány is. Nem nekil való pedig...

Én nem nézek ilyet. Pedig 42 vagyok.

febr. 17. 22:23
 4/15 A kérdező kommentje:
3-as. Nem mondod??? Ez szuper :(((
febr. 17. 22:24
 5/15 anonim ***** válasza:
83%
Egy gyereknek az ilyen nagyon rémisztő, nem szabadna néznie semelyiknek.
febr. 17. 22:28
 6/15 anonim ***** válasza:
80%

4!

3as vagyok.

Az ovis kislány az volt farsangon! És mondják a gyerekek,hogy félnek,de azért nézik...

Brrr....

febr. 17. 22:31
 7/15 Miss Lady ***** válasza:
100%
Nem engedném, nem gyerekeknek való, szerintem káros is.
febr. 17. 22:37
 8/15 anonim ***** válasza:
12%

Ahogy a neten nézem, az életkorajánlása 14-18 év között változik.

[link]

[link]

Amúgy meg egy konkrét emberre levetítve ez kb semmit sem számít. Én szerintem lazán megnéztem volna 7 évesen is, miközben anyám a Múmia 2-től is félt és ijedezett 50 évesen...

febr. 17. 22:53
 9/15 anonim ***** válasza:
77%

11 éves a lányom és az osztálytársai már tavaly is nézték, most is nézik.

Én személy szerint még neki sem engedem, hogy megnézze, nem még egy hét évesnek.

tegnapelőtt 05:48
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Mindig voltak és lesznek olyanok, akik korlátozás nélkül megengednek mindent a gyereknek.

Nem attól leszel jó szülő, hogy mész a tömeggel.

A sorozat a gyártó országában 19+ besorolású.

Láttuk, nekünk "tetszett", de max. akkor engedném, ha 15-16+ kamaszom lenne.

tegnapelőtt 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!