Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engednéd a 7 éves gyerekednek,...

Engednéd a 7 éves gyerekednek, hogy egy erőszakos-véres sorozatot nézzen?

Figyelt kérdés

Elsős kislányom úgy jön haza pár napja a suliból, hogy a “Nyerd meg az életed” sorozatból idéz, énekel és elmondása szerint, olyanokat is játszanak. (Van egy kislány , aki ott a főnök (a fekete ember) és lelövi őket, ha kiesnek a játékból.

Aki látta a sorozat, az tudja miről beszélek. Szerencsére én is láttam, mert legalább felismertem miről beszél. Azt mondta a kislányom, hogy a barátnőjétől hallja, aki szünetben a sorozatból a babát rajzolgatja, énekli a dalt, vérről és halálról beszél. A lányomnak nem adok tabletet, telefont a kezébe, csak a tv-n nézhet mesét a nappaliban,azt pedig én is látom, meg amúgyis extrém érzékeny, szóval erre odafigyelek.

Nyilván bárhol találkozhatnak vele, ezért is kerülöm a tik-tokot, youtube shortokat.. persze nem mindenki van ezzel képben, megértem azt is, ha nem tudják, vagy nem veszik észre a szülők.

Tudom, hogy nem mindenki tartja számon mit néz a gyereke, nem is azt mondom, hogy legyen mindenki ilyen, ne értsetek félre.

Anyukának szóltam, de nem tudom jól tettem-e, azt mondta nem ismeri a sorozatot, de köszöni, hogy szóltam…

Hát nem tudom, haragot nem akarok, de talán én nagyítottam fel a dolgokat és most már rendben van, ha ilyeneket néz a gyerek?

Én nem akarok sárkánynak tűnni, de kicsit nekem ez ijesztő. :(

febr. 17. 22:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
52%

Idézetek a Commonsense-ről:

"Undorító

Tele szélsőséges erőszakkal és vérrel. Az összes szereplő egyszerűen gonosz. Nem tudtam túllépni a 3. epizódon. Traumatizált engem. Kérem, maradjon távol ettől." (18+)

"Nagyszerű műsor a Netflixen; de nem értem, miért látja ezt ennyi 12 éves!" (15+)

Joly Herman, gyermekfejlődési kutatások alapján: "A szülőknek tudniuk kell, hogy a Squid Game egy koreai thriller, amely nagyon heves erőszakot és több száz véres halálesetet tartalmaz. A szereplőket szisztematikusan megkínozzák és megölik egy játékmester szadista örömére és a gazdag mecénások örömére. A játékosok ellene fordulnak és megsértik vagy megölik egymást, hogy életben maradjanak. A felnőttek szexuális életet élnek, és szexuális erőszakkal fenyegetnek: a nőket hajnál ragadják és megverik. A fő hangsúly a szerencsejátékból, a nyereményből vagy a pénz csalásából származó csúcsokkal kapcsolatos témákat érinti." (16+)

[link]

febr. 18. 08:45
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én saját tapasztalat alapján azt mondndanám, hogy amúgy úgy látom, hogy sok gyerek nem úgy ismeri, hogy látta a sorozatot. Inkább úgy, hogy látott játékfigurákat a boltban, tiktok/youtube shortsokat, amiből a platform szabályai miatt a durva jelenetek meg sincsenek úgy jelenítve. Ritka, aki tényleg látta.
febr. 18. 10:49
 13/15 anonim ***** válasza:
55%
NEM. És hiába nézed a gyerekkel együtt, hiába próbálod enyhíteni a hatást, örök rombolást okoz a személyiségében. Gyógyíthatatlan. Felelőtlen hülye minden szülő, aki ilyesmit megenged. Veszélyeztetés. Ifjúság elleni bűntett.
febr. 18. 10:51
 14/15 anonim válasza:
57%
#13 ez egyén függő. faterom mindig úgy nézte az ilyen nagy 2000es évek beli horrorfilmeket, hogy én ott voltam bent mellette a szobába. furcsa módon semmi negatív hatása nem lett a jövőmre nézve, max talán az, hogy sokkal jobban bírom az ilyen gyomorforgatóbb látványokat, de ez lehet nem is emiatt van. biztos van olyan kisgyerek akinek tönkre tenné az elméjét, de ha már örök rombolásról beszélünk, akkor inkább a social media az, ami teljesen lerombolja egy gyerek személyiségét. a legelkeserítőbb dolog, mikor hallod/látod hogy a 10 éves kisgyerek nézi a tiktokot meg az instagramot és kb azon nő fel. na az ilyen szülőket nézem le a legjobban
febr. 18. 19:53
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem engedném - aztán ez meg pont nem jelent semmit, mert megnézheti máshol.

Én is néztem horrorfilmeket 10-11 éves korom körül már. Otthon nem szabadott, de egy barátnős bulin nem figyelték ezt a szülők.

tegnapelőtt 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!