Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves kortól lehet szabada...

Hány éves kortól lehet szabadabban kimozdulni kisgyerekkel?

Figyelt kérdés
Elsősorban nyaralásra, egész napos kirándulásra, étterembe beülésre gondolok. Mármint tudom, ezek mennek pici gyerekkel vagy akár kisbabával is, mi is jártunk akkor is, dehát azért valljuk be hogy ilyenkor ezek elég körülményesek és nagyon be van korlátozva az ember. Jelenleg 2 éves a fiunk, 1-2 éven belül már várható hogy ő is élvezze a programokat, és ne azon kelljen matekozni hogy mikor lesz fáradt, álmos, éhes, stb?
nov. 2. 20:49
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
29%
Ajánlom instagramon a Vilagjarok oldalát. 5 éves a gyerekük és nem tudom hány száz országban járt már, köztük Irak, Irán, Afganisztan és hasonlók. Te meg egy étteremből be vagy tojás. 3 hónapos korától jár velünk étterembe, sose volt vele gond, el tudtuk foglalni, enni szeret és megtanulta (tapasztalta) hol, hogy kell viselkedni. 5 éves lesz, de már rég el érek, ekmerunk vele menni bárhova, mert tudjuk hogy okos, értelmes, alkalmazkodó és nem utolsó sorban mi is azok vagyunk, plusz türelmesek, empatikusak. A délutáni alvás vagy kocsi útra, tomegkozlekedessel idejére esett és úgy meg volt oldva, de ha csúszott vagy kimaradt se estunk kétségbe. Spontán ám és alkalmazkodnak kell lenni, ennyi a titka és semmi sem lehetetlen. A matekozast értelmezni sem tudom. Ti bonyokitjatok túl. Gondolom ti is többször esztek egy nap. Vagy beultok valahova vagy visztek magatokkal. Az sem baj ha türelmet tanul. Nálunk is volt olyan időszak, hogy most éhes, de megtanulta, hogy a kajára néha várni kell. Itthon is meg kell várnia míg nincs kész az ebéd ez nem nagy kaland. Csak vannak életkori sajátosságok,, amiket a szülőknek tudni kell kezelni. A dackorszak olyan amilyen, "nehezebb", de jó szülői attitűddel nem is tart sokáig és az is kezelhető megfelelő eszkoztarral. Nem kell bszarni.
nov. 2. 23:00
 12/27 anonim ***** válasza:
67%

Nálunk nagy változas volt az, amikor már nem aludt délutan. Ez sajnos elég korán eljött, 3 évesen, de legalább nem korlátozta a programokat.

Étterembe viszont már másfél évesen ügyesen ette egyedül a húslevest (Karácsony volt, jól emlékszem), míg mi nyugisan megebédeltünk. Valami rejtélyes oknál fogva az éttermezest nagyon jól bírja és szereti, végigüli, rendesen eszik azóta is.

Most már lassan 4 éves, vonatra is simán felülök vele. 2 évesen ez még tortúra lett volna az biztos.

nov. 2. 23:04
 13/27 anonim ***** válasza:
71%

Még jó hogy leírtad hogy empatikusak vagytok, mert a hozzászólásod alapján erre biztos nem gondoltam volna :)

nov. 2. 23:06
 14/27 anonim ***** válasza:
71%

11 - nyilvan mident meg lehet oldani, de amíg egy gyereknek pl. delutan aludnia kell, hogy kibírja a napot, ott azt igen is ki kell matekozni. Nem minden gyerek tud bárhol aludni. Pl. nyáron ha megyunk strandra egesz nap, es a gyerek nem hajlandó napágyon vagy a babakocsiban aludni, nyűgös lesz, hamarabb kell hazaindulni, aztan elalszik az autoban 4-kor, mikor megerkezünk ordít, mert aludna még, aztan megnyugszik nagy nehezen, majd fenn van este 11-ig a késői alvás miatt es borul a másnap is.

Ez csak egy példa. Igy is el lehet menni valahova, de sokkal egyszerűbb, ha nem kell másfel orán át hiába altatni, mert nem bír elaludni, majd megint masfél oran át kezelni a nyűglődést mert fáradt, aztan otthon a közel egy orás ordítást mert nem alhatott este fel7-ig az autóban, aztan az esti kínlódas hogy még éjfél előtt aludjon.

nov. 2. 23:15
 15/27 anonim ***** válasza:
61%
Az én kislányom lassan 6 éves és még szívesen alszik ebéd után, de kb 4 éves kora óta elvan alvás nélkül is, de ritkán jön így össze. Nyaralás alatt is lefektetjük, de valamiért 3-4 éves kora óta csak könnyebb mozogni bármerre is. Azért szót fogad már, egy dackorszakos 2 évessel én teljesen megértelek, ha nem érzed egyszerűnek a kimozdulást. Mi is mentünk akkor is főleg miatta, de kb 4 éves kora óta tényleg sokkal könnyebb bárhova is elmenni vele.
nov. 2. 23:21
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőmék pici kora óta viszik a kislányt minden hová, úgy 2 éves kora óta külföldre is nyaralni, repülővel és autóval is. Amire ő "panaszkodni" szokott, hogy hamar elkezd unatkozni a leányzó az úton és nem egyszerű lekötni. Akkor jó, mikor átalussza a fél utat legalább.
nov. 2. 23:24
 17/27 anonim ***** válasza:
51%

Csak az alvást kalkuláltuk bele a programokba,mert ha az kimarad akkor nyűgös. Étteremben amíg lehet terheljük a figyelmét,viszünk kis kocsit vagy kifestőt,aztán ha már semmi sem foglalja le akkor mobillal bluey-t néz vagy peppa malacot. Kiránduláshoz mindig viszek plusz nasit,innivalót de olyan helyekre megyünk amit őt is érdekli pl van közben játszótér.

Autóúton mindig tartunk pihenőt,tableten néz mesét ha álmosodik és nem akarjuk hogy elaludjon és ezzel dőljön a nap. De többnyire elvan a táj nézésével.

nov. 3. 01:00
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Fiam 2hetesen volt először étteremben, 3hónaposan nyaralni...

De sejtem mire gondolsz. Amikor nem arról szól minden, hogy utána rohangálj. Elül egy kicsit amíg pl az ebédet várjuk, ilyesmik.

Na ez úgy most 5 éves kora körül lett. Hiába járunk születése óta.

nov. 3. 07:53
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is csak az alvást kell belekalkulálni már (2,5 éves), de én ezt nem érzem "matekozásnak". Egyszerűen úgy választunk programot, hogy az beleférjen. Lehet úgy nyaralni, úgy étterembe, cukrászdába, akárhova menni, hogy alvásidőre fixen ágyban legyen, merthogy az én kislányom sem alszik ágyon kívül. Vagyhát van az a pont, amikor elájul, de fél óra múlva megébred és hisztisebb, mintha nem is aludt volna egyáltalán, szóval ez van. Belekalkuláljuk. Reggel korábban indulunk, hogy alvásidőre ágyban legyen, vagy alvásidő után megyünk és nem baj, ha csak este 8-ra érünk haza.

Mi mindig is szerettünk étterembe járni, addig nem mentünk vele, csak nagyon ritkán, amíg fixen meg nem tanult járni, érdeklődőbb nem lett. Addig én is szenvedésnek éreztem, aztán amint lecsengett az "állandóan menni kell, mert az most érdekes" korszak, le lehet kötni könyvekkel, vízfestővel, stb. Simán kivárja, amíg megérkezik a kaja, enni pedig imád, szóval tökéletesen alkalmazkodik. Mi meg abban alkalmazkodunk, hogy bár régen 2 körül szerettünk ebédelni, vele már úgy megyünk, hogy legkésőbb délre asztalon legyen a kaja.

Szerintem, hogy mennyire mozdul ki az ember gyerekkel, az nagyban múlik a szülőkön. Olyan szerintem már sosem lesz, mint előtte. Mindig cél lesz, hogy ők is érezzék jól magukat egy nyaraláson pl. és ha a fáradtságtól nyűgös és megy a hiszti egész délután, akkor ott senki nem fogja jól érezni magát, tehát belekalkuláljuk, hogy van egy pihi nekünk is, így szervezünk programot. De ezt én nem érzem szenvedésnek, állandó matekozásnak, sőt kimondottan élvezem, pedig a régi nyaralási szokásaink kb. sehol nincsenek már, de nagyon izgi, hogy milyen új szokásokat veszünk fel a gyerekeinkkel. A mostani nyaralásunkat pl. már imádtam! Tavaly még nem járt ennyire jól, az még picit bonyolultabb volt.

nov. 3. 08:22
 20/27 anonim ***** válasza:
50%

Ez aranyos volt. Nem matekozásnak, hanem kalkulálásnak nevezed :) Ez utóbbi is számolást jelent, ugyanaz.

Mindenki azt írja szinte, csak másként. Kérdező is írta, hogy jön-megy gyerekekkel, de igenis amíg kicsik, elég sok az extra teendő. Ráadásul ha nagyobb társasággal vagyunk, rokonlátogatás, akkor aztán végképp problémás, amikor az egyik gyerek ekkor, a másik akkor alszik, a harmadik nem alszik és zavarja az alvókat ha nem ügyeskedünk, és alig találunk pár órát a napban a közös programhoz.

Kérdező szerintem arra kíváncsi, hogy mikor szűnik ez meg, hogy mindezt be kelljen kalkulálni...

nov. 3. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!